123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaina 10. päivä Saudi-Arabiaan, missä se kohtaa perjantaina 15. tammikuuta klo 16:50 (17:50 paikallista aikaa) pelattavassa ystävyysottelussa Saudi-Arabian ja koko Aasian suurimpiin seuroihin kuuluvan Al-Hilal Saudi FC:n.

Saudi-Arabian pääsarja on parhaillaan tauolla ja sarjakärjessä oleva Al-Hilal, on aiemminkin pelannut talvitauollaan kansainvälisiä harjoitusotteluita. Viime vuosina se on muun muassa kohdannut Saksan FC Bayernin ja Englannin Manchester Unitedin. SJK:lle kutsu ystävyysotteluun on siten mahtava mahdollisuus ja tulossa on taatusti kova testi juuri harjoituskauden aloittaneelle joukkueelle.

Me haluamme pelata kansainvälisiä kovia pelejä ja tämä on ehdottomasti sellainen. Me reissaamme ja tästä tulee kova peli. Haluamme olla kilpailullinen joukkue jo pre-seasonilla ja haluamme pidentää pelillistä kautta. Nyt kaikki alkaa uudelleen alusta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK aloittaa harjoitukset heti tammikuun alusta. Saudi-Arabian reissun lisäksi SJK matkustaa helmikuun alussa Norjaan Aalesunds FK:n vieraaksi ja maaliskuussa on luvassa lisää kansainvälisiä otteluita. Katso SJK:n talven otteluohjela tästä linkistä: Otteluohjelma 2016.

Suomen Mestari SJK matkustaa Saudi-Arabiaan ystävyysotteluun tammikuussa.

Vastassa Aasian Vuosisadan Joukkue

Riadilainen Al-Hilal, on voittanut maansa mestaruuden peräti 42 kertaa, Aasian mestaruuden kuudesti ja Arabimaiden mestaruuden kahdeksan kertaa. Se on todellinen suurseura, jolla on omat televisiokanavat sekä massiivinen harjoituskeskus. Vastaavia ei ole monellakaan seuralla maailmassa. Al-Hilalin kotistadion, King Fahd Stadium, vetää jopa yli 62 000 katsojaa, ja seuralla on koko lähi-idän suurin fanituotemyymäläketju, jossa myydään seuran logoilla varustettuja tuotteita huonekaluista avaimenperiin.

Joukkuetta valmentaa kreikkalainen Giorgos Donis, joka oli aikoinaan ensimmäinen kreikkalainen, joka pelasi Englannin Valioliigassa. Pelaajana hän edusti Englannissa Blackburn Roversia vuosina 1996-1997. Myöhemmin hän pelasi myös Sheffield Unitedissa ja Huddersfield townissa. Donis edusti pelaajan myös Kreikkaa 24:ssä ottelussa. Ennen Al-Hilalia Donis on valmentanut muun muassa Kreikan suurseuroja AEK Ateenaa ja PAOK:a. Kaudella 2013-2014, hän valmensi kyproslaista APOEL:a, joka selviytyi Mestareiden Liigaan, tiputtaen karsinnoissa HJK:n ja tanskalaisen Aalborg BK:n.

Donis luottaa joukkueessaan taitaviin hyökkääjiin ja organisoituun puolustukseen. Pelityyli on puolustavalta näyttävästä 5-3-2 -ryhmityksestä huolimatta hyökkäysvoittoinen ja joukkueessa on paljon nopeita sekä taitavia pelaajia.

Al-Hilalin pelaajista pelaa Saudi-Arabian maajoukkueessa peräti kahdeksan pelaajaa. Maalivahti Khalid Sharhili. Puolustajat Mohammed Jahfali, Abdullah Al-Zori, Yasser Al-Shahrani ja Mohammed Al-Breik. Sekä keskikenttäpelaajat Salem Al-Dawsari, Nawaf Al-Abed ja Salman Al-Faraj.

Keskikentällä pelaa joukkueen yksi suurimmista kotimaisista tähdistä, Mohammad Al-Shalhoub, joka ei kuitenkaan pelaa enää maajoukueessa. Häntä pidetään silti yhtenä Saudi-Arabian jalkapallolegendoista. Hän edustanut koko uransa Al-Hilalia, pelaten joukkueessa lähes neljä sataa ottelua ja hän on tehnyt niissä sata maalia. Saudi-Arabiaa hän on edustanu 117 kertaa ja hän pelasi MM-kisoissa vuonna 2006. Joukkueen kapteeni ja toinen kotimainen tähti, on Yasser Al-Qahtani, joka on toiminut myös maansa kapteenina. Hänet on valittu Aasian parhaaksi pelaajaksi vuonna 2007 ja tuolloin oli erittäin lähellä siirto Englannin Manchester Cityyn. Al-Qahtani oli niin ikään mukana Saksan vuoden 2006 MM-kisoissa.

Joukkueessa pelaa Saudi Arabian omien maajoukkuetähtien lisäksi kolme brasilialaista ja Etelä-Korean kokenut maajoukkuepuolustaja Kwak Tae-Hwi.

Brasilialianen hyökkääjä A�lton, on pelannut urallaan aiemmin myös Euroopassa, muun muassa Ruotsin Örgrytessa ja Tanskan FC Kobenhavnin joukkueissa. Puolustaja Dig�o siirtyi Al-Hilaliin Brasilian Fluminensesta, hulppealla 6,5 miljoonan punnan siirtosummalla vuonna 2014. Viimeisin brasilialaiskiinnitys joukkueeseen on tälle kaudelle mukaan tullut Carlos Eduardo, joka siirtyi Ranskan pääsarjan OGC Nice:stä. Hyökkääjänä tai hyökkäävänä keskikenttänä pelaava Eduardo, onkin ollut todellinen vahvistus. Hän on iskenyt kymmenessä pelaamassaan ottelussa jo yhtä monta maalia.

Vuonna 2009 kansainvälinen tilastointi -ja historiointijärjestö IFFHS, nimesi Al-Hilal FC:n Aasian Vuosisadan Joukkueeksi. Samaa arvonimeä kantaa Euroopassa Espanjan Real Madrid.

Al-Hilalin kannattajat ovat aktiivisia ja intohimoisia.

SJK vietttää Saudi-Arabiassa harjoitusleiriä

SJK matkustaa kohti Saudi-Arabiaa sunnuntaina 10. tammikuuta ja Arabiemiraateista mukaan liityvät SJK:n pelaajat, jotka ovat Suomen maajoukkueen harjoitusleirillä Abu Dhabissa. Pelin lisäksi SJK viettää harjoitusleirin Al-Hilallin harjoituskeskuksessa ja palaa Suomeen 17. tammikuuta.

Itse ottelu pelataan 15. tammikuuta Riadissa, Prince Faisal bin Fahd -stadionilla Malaszin kaupunginosassa. Paikallista aikaa ottelu alkaa klo 17:50 ja Suomessa kello on silloin 16:50. Stadion vetää 22 500 katsojaa.

Paikallisten arvioiden mukaan ottelu herättää suuren kiinnostuksen, varsinaisen sarjan ollessa tauolla. Ottelu myös televisioidaan suorana Saudi-Arabiassa ja sen naapurimaissa. Ottelun paikallisena promoottorina toimii Rising Star Co Ltd.

SJK sai kunnian toimia Al-Hilalin harjoitusvastustajana, kun seuran alkuperäinen harjoitusottelu Borussia Dortmundia vastaan peruutettiin. Seura tarvitsi nopeasti uuden vastustajan ja SJK nousi esiin Abi Media Network -yrityksen suomalaiskontaktien kautta. Abi Media Network pyörittää mm. Saudi-Arabian suosituinta autokaupan nettiportaalia; www.abisayara.com, sekä julkaisee sanomalehteä, joka ilmestyy paikallisen suurimman urheilulehden liitteenä.

Koska samalla viikolla pelataan Porissa Kotijoukkue-turnaus 15.-16. tammikuuta, eivät kaikki SJK:n sopimuspelaajat matkusta mukana Saudi-Arabiaan. Nämä pelaajat, yhdessä Kerho 07:n ja näytille tulevien testipelaajien kanssa, osallistuvat Porin turnaukseen ja valmennusvastuun turnauksessa kantaa entinen SJK-pelaaja Jyri Hietaharju sekä SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä. Hietaharju valmentaa myös SJK:n B-junioreita.

Viime maaliskuussa SJK leireili Espanjan Marbellassa.