123 456 7890

SJK matkustaa torstaina Vantaalle, ja kohtaa siellä perjantaina 29.4. klo 18.30 alkavassa ottelussa PK-35 Vantaan Myyrmäen stadionilla. Pistenälkä on SJK:n leirissä kova ja vaikka kausi ei olekaan alkanut suunnitellusti, ei joukkueessa ole minkäänlaista paniikkimielialaa.


Tärkeä peli murheellisen alkukauden jälkeen. Asiat eivät kuitenkaan mene yhtään sen paremmaksi jos alamme panikoimaan ja unohdetaan, missä olemme hyviä. Tärkeää on, että teemme asiat paremmin. Keskitymme tekemään niitä asioita, missä olemme hyviä ja teemme niitä entistä paremmin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Me emme usko tappioputkiin tai voittoputkiin. Jokainen peli on oma pelinsä ja täytyy siihen tehdä kaikki asiat niin hyvin, että saat sen tuloksen, mitä ansaitset. Se on ihan sama, vaikka olisi voittanut kuusi peliä putkeen, tai hävinnyt kuusi peliä putkeen. Jokainen peli on ainutlaatuinen tapahtumansa. Nyt lähdemme perjantaina mielenkiintoista joukkuetta vastaan, joka pelaa hyvää futista, Valakari päättää.


Perjantain vastustaja PK-35 Vantaa arvottiin SJK:lle vastaan myös Respect Suomen Cupin puolivälieriin, jotka pelataan 15. kesäkuuta. Silloinkin näyttämönä on Myyrmäen stadion.


Ottelu näkyy suorana ISTV:n ja Ruutu+ -palveluiden kautta. Seinäjoella ottelua voi katsoa Carlsberg Sports Barissa. Myös SJK:n Twitter seuraa ottelun tapahtumia.


PK-35 Vantaa – SJK perjantaina 29.4. klo 18.30 Myyrmäen Stadionilla.
Shefki Kuqin PK-35 Vantaa


Nousijajoukkue PK-35 Vantaa kuului Ykkösen kärkijoukkueisiin useamman kauden ajan. Joukkue aloitti kauden usein erinomaisesti, mutta tahti hiipui aina loppukautta kohden ja nousu jäi haaveeksi. Viime kaudeksi joukkue sai päävalmentajakseen Shefki Kuqin. Joukkue sijoittui Ykkösessä toiseksi ja voitti kaksiosaisessa karsintapelissä KTP:n. Kuqin entinen joukkuekaveri Pablo Counago oli suuressa roolissa ja teki 17 maalia sijoittuen maalipörssin toiseksi.


Pitkäaikainen maalivahti lähti viime kauden päätteeksi KäPaan ja tilalle tuli Daniel Kollar, joka kärsi kahden ottelun pelikieltonsa juuri viime ottelussa loppuun ja on siten käytettävissä perjantaina. Joukkueessa on paljon samoja pelaajia kuin kahden kauden takaisessa Hongassa, jota Kuqi niin ikään valmensi. Valmennustehtäviäkin Kuqin kanssa hoitaa sama taustatiimi kuin Hongan aikoina ja varsinkin espanjalaisvalmentaja Jose Riveirolla on iso rooli. Espanjalaisia pelaa joukkueessa useampia ja mielenkiintoinen vahvistus on myös argentiinalainen Lucas Garcia, jota kutsutaan lempinimellä Myyrmäen Messi.


Shefkin veli, Njazi Kuqi siirtyi myös joukkueeseen, mutta hän hölmöili itsensä pitkään pelikieltoon alkukauden HIFK-ottelussa ja häntä ei perjantaina kentällä nähdä. Ykköshyökkääjä lienee siten Pablo Counago.


Joukkue pelaa taitavaa ja aktiivista jalkapalloa. Talvikaudella se näytti olevan myös erittäin tehokasta, mutta kausi on alkanut vaihtelevasti. Avauspeli alkoi täydellisesti, kun joukkue johti RoPSia jo 3-0, mutta hävisi lopulta 3-4. Seuraavassa ottelussa paikallisvastus HIFK oli Vantaalla pelatussa ottelussa vahvempi ja tappioon päättyi myös toinen kotiottelu VPS:ää vastaan. Siinä välissä Shefkin suojatit hakivat kuitenkin 3-2 -voiton Kuopiosta ja viime torstaina kaatui Suomen Cupissa Inter Turku komeasti 4-0. Sunnuntaina Rovaniemellä PK-35 jäi kuitenkin taas ilman pisteitä.


Kuqi ja Counago ovat myös PK-35 Vantaan omistajia yhdessä Markku Hynnisen kanssa. Kuqin valmennusuraa ovat leimanneet jatkuvat ylilyönnit ja katsomokomennukset ovat tulleet tulisieluiselle valmentajalle tänäkin talvena tutuiksi. Parhaillaan Palloliiton kurinpitovaliokunta tutkii viime sunnuntain RoPS-ottelun jälkipyykkiä.Shefki Kuqi valmensi Veikkausliigassa kaudella 2014 FC Honkaa

Abdoulaye Meite SJK:lta pelikiellossa


SJK joutuu Vantaalle ilman toppari Abdoulaye Meiteä, joka katseli erotuomari Jani Laaksosen nostamaa punaista korttia viime sunnuntaina Jouppilanvuorella. Siten Meite on sivussa tämän ottelun lisäksi myös seuraavan kotiottelun ensi torstaina FC Interiä vastaan. Pelikiellosta vapautuu mukaan kuitenkin puolustaja Teemu Penninkangas. Loukkaantumisista ovat pelikuntoon toipuneet Toni Lehtinen, Jesse Sarajärvi ja Aleksis Lehtonen. Kaksi viimeksi mainittua pelasi jo SJK Akatemian riveissä viime viikonloppuna. Edelleen sivussa ovat kuitenkin pitkään sivussa olleet Richie Dorman, Mehmet Hetemaj, Timo Tahvanainen ja Emil Lidman.


SJK on kohdannut PK-35 Vantaan viimeksi Ykkösessä kaudella 2013 ja kaudella 2012. Kaikkiaan kuuden virallisen ottelun saldo on viisi voittoa SJK:lle ja yksi PK-35 Vantaalle. Maaliero näistä kohtaamisista on SJK:n hyväksi 10-4.


Vantaalta SJK haki voiton viimeksi 27. kesäkuuta 2013 3-0 luvuin. Sen aikaisesta PK-35:stä pelaa mukana vielä kapteeni Kim Raimi, Konsta Rasimus, Ymer Xhaferi ja Kosta Manev. SJK:n nykyisistä pelaajista mukana oli tuolloin Mihkel Aksalu, Johannes Laaksonen, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Teemu Penninkangas ja Toni Lehtinen.


PK-35 Vantaa – SJK perjantaina 29.4. Vantaan Myyrmäessä klo 18.30.

Meite sai punaisen viime sunnuntain ottelussa Ilvestä vastaan.