123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa maanantaiksi Helsingin Sonera Stadionille, missä se kohtaa Suomen kenttiä hallitsevan jättiläisen – Helsingin Jalkapalloklubin.

26 kertaa ja viimeiset viisi kertaa putkeen Suomen Mestaruuden voittanut HJK, on kaikilla mittareilla mitattuna Suomen ainoa suurseura.

On kiva päästä pelaamaan matsia missä meitä vastaan ei lähdetä puolustamaan, toteaa SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

HJK on tietenkin ollut aika dominoiva Suomessa viime vuosina. Ollut muutenkin hyvässä vireessä nyt ja tehnyt paljon maaleja. Loistavaa lähteä sinne. Se on taas niitä pelejä, että voimme lähteä sinne katse ja rinta ylhäällä. Jos me pelaamme meidän omaa peliämme ja luotamme peliimme, siitä tulee varmasti hieno tapahtuma. Kaksi hyvää futisjengiä hienolla Sonera Stadionilla, jatkaa Valakari tulevasta ottelusta.

Myös SJK:n keskikenttäpelaaja Marco Matrone uskoo oman joukkuepelin voimaan.

Materiaaliltaan HJK on varmasti tämän sarjan ylivoimaisin joukkue, mutta jalkapallon hienous on se, että yksilöillä ei vielä viedä hommaa eteenpäin. Kyllä se on se joukkuepeli joka sen ratkaisee. Ja me ollaan mielestäni pelattu nimenomaan hyvin joukkueena. Lähdetään sinne niillä eväillä haastamaan ja hyvällä itseluottamuksella voittoa hakemaan, kertoo Matrone.

Ottelu näkyy suorana HJK-TV:n kautta ja tällä kertaa heillä on luvassa erikoispitkä alkustudio lähetykseen. Lähetys on maksullinen ja se alkaa jo klo 17.30.

Paikan päälle lähtee myös Seinäjoelta SJK Kannattajien bussi ja mukaan mahtuu vielä. Lähtö on Wallsportin pihasta klo 12.30 maanantaina. Lisätietoja bussimatkasta saa osoitteesta kannattajat@sjk2007.fi

HJK – SJK, Helsingin Sonera Stadionilla maanantaina 26.5. klo 18.30.

Marco Matrone uskoo että SJK:n vahvuus on joukkueessa.

HJK sai Lehkosuon

HJK ei ole seurana ollut kovinkaan tunnettu siitä, että he vaihtavat valmentajaa heppoisin perustein. Silti tämän kauden päävalmentajana aloittanut Sixten Boström sai parin heikomman tuloksen jälkeen lähteä ja tilalle palkattiin Hongasta pois potkittu Mika Lehkosuo. Tuskinpa tähän ratkaisuun oltaisiin päädytty, jollei Lehkosuo olisi ollut sopivasti samaan aikaan vapaana. Lehkosuo on kuitenkin klubilainen täydestä sydämestään ja mies oli pelaajana mukana mm. kun HJK pelasi Mestareiden Liigan lohkovaiheessa 1998. Valmentajana hän on luotsannut Honkaa menestyksekkäästi peliuransa jälkeen ja nyt oli sopiva hetki palata kotiin.

Lehkosuo onkin tuonut uusia tuulia HJK.n pelaamiseen ja viimeiset neljä ottelua hänen alaisuudessaan, on päättynyt HJK:n voittoon. Viimeksi parhaillaan sarjaa johtava MYPA joutui kokemaan HJK:n nykyvireen ja HJK voitti Sonera Stadionilla peräti 4-0 luvuin.

Pelaajisto on HJK:lla erittäin nimekäs ja mukana pelaa useita Suomen maajoukkuepelaajia, mm. Seinäjoella syntynyt Veli Lampi, Mikael Forssell, Teemu Tainio, Markus Heikkinen ja Mika Väyrynen.

SJK ja HJK kohtasivat talvella Liigacupissa ja SJK voitti tuon ottelun kotikentällään 1-0 luvuin. Tuota aiemmin joukkueet ovat kohdanneet kahdesti KOMIA-turnauksessa ja niistä SJK on voittanut toisen ja kertaalleen pelattiin tasan. Suomen Cupissa vuonna 2011 HJK oli kuitenkin selvästi parempi 4-0 luvuin. Tuolloin SJK tosin pelasi vielä Kakkosessa.
SJK ei ole koskaan HJK:ta kohdannut vielä heidän kotikentällään, joten maanantaina tehdään sen suhteen pienimuotoista historiaa.

SJK:n espanjalaistaituri Josu iski voitto-osuman komealla vapaapotkulla, talvella pelatussa SJK – HJK Liigacupin ottelussa.

Pelvas palaa entiselle kotikentälle

SJK:n hyökkääjä Akseli Pelvas siirtyi Seinäjoelle juuri HJK:n riveistä ja näin mies kohtaa entisen seuransa, entisellä kotikentällä maanantaina.

Varmaan siinä vähän tunteet myllertää. Kumminkin kymmenen vuotta tuli siinä organisaatiossa pelattua ja sieltä on jäänyt hyviä muistoja. VIisi mestaruutta ja pari Suomen Cupia. Saadaan varmasti sinne paljon katsojiakin ja hyvä tunnelma. On kiva mennä pelaamaan sinne, kommentoi Pelvas tuntemuksiaan.

Miten mies reagoi, jos onnistuu iskemään maalin maanantaina?

Kyllä tässä semmoinen volttikombo on mietittynä, Pelvas naurahtaa.

Ei sentään, ehkä nyt keskitytään kuitenkin siihen että saadaan se maali ensin tehtyä ja oma peli kulkemaan. Mietitään niitä tuuletuksia vasta sitten. Eli sen näkee vasta sitten mitä tuleman pitää, Pelvas päättää.

Pelvas palasi SJK:n kokoonpanoon viime ottelussa Jaroa vastaan loukkaantumisen jäljiltä ja aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Kenties Pelvas nähdään kuitenkin jo maanantaina avauskokoonpanossa.

Sivussa varmuudella on ainoastaan kapteeni Pavle Milosavljevic. Sairastumisen takia sivussa perjantaina olleen Justin Moosen sekä Juho Lähteen pelikunto selviää vasta lähemäpänä ottelua. Pelikieltoja ei ole.

HJK – SJK maanantaina 26.3. klo 18.30 Sonera Stadionilla. Kaikki SJK Kannattajat sijoitetaan näillä näkymin stadionin pohjoispäätyyn.

Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK voittoon hallitsevasta Suomen Mestarista!