123 456 7890

SJK matkusti jo lauantaina kohti etelää ja Kotkaa, missä se kohtaa uusitulla Arto Tolsa Areenalla sarjanousija FC KTP:n. Ottelu alkaa sunnuntaina 17.7. klo 17:00.

Ottelu on molemmille seuroille jo kolmas viikon aikana ja kierrätystä on nähty pelaajistossa ainakin SJK-leirissä. Silti SJK on voittanut molemmat ottelut tällä viikolla ja haaveissa on täydellinen yhdeksän pisteen viikko.

SJK on jo paikanpäällä Kotkassa ja joukkue pääsee ottamaan tuntumaa Arto Tolsa Areenan uuteen tekonurmeen. Tämä otteluhan on kyseisen alustan ensimmäinen ja varmasti kerää paljon kotiyleisöä. Kaksi aiempaa kotiotteluaan KTP on pelannut evakossa Myllykoskella.

Meidän peli menee kokoajan eteenpäin, kuten on tiedetty, ja haluamme sitä vielä parantaa. Kova otteluruuhka laittaa jaksamiselle omat haasteensa, mutta meillä on laaja tasokas rinki. Vastaan tulee tappiosta sisuuntunut joukkue joka haluaa näyttää parastaan kotiyleisölleen. Molemmat joukkueet haluaa myös pelata pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa, joten tulee varmasti hyvä peli, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelussa eniten tunteet myllertänee Johannes Laaksosella, joka entisenä kotkalaisena tekee sunnuntaina paluun kotikaupunkiinsa ja tutulle stadionille.

Sanotaanko että hyvät ja nostalgiset fiilikset. Siellä on kuitenkin tullut pelattua ja ura aloitettua. Meillä on joukkue nyt hyvässä iskussa ja uskoisin että sieltä kolme pistettä otetaan. Tämä on kilpaurheilua ja vaikka vastassa olisi kuinka rakas seura, niin joukkueelle tässä pelataan, kommentoi Laaksonen.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ltä ja lähetys alkaa klo 16:50. Pääset tilaamaan ISTV:n lähetystä tästä. Seinäjoella peli näkyy myös Carlsberg Sports Barin skriineiltä.

Kotkan Arto Tolsa Areenalla FC KTP – SJK sunnuntaina 17.5. klo 17:00.

Johannes Laaksosella on edessään tunteikas kotiinpaluu.

Nousijajoukkue FC KTP vastassa

Ei olisi tarvinnut olla kummoinenkaan ennustaja, jos olisi viime kesänä sanonut, että KTP pelaa kaudella 2015 Veikkausliigassa. 11 pisteen sarjajohto, 4 kierrosta jäljellä. Kaiken piti olla varmaa. Peli oli kuitenkin hiukan yskähdellyt, eikä SJK:sta siirtyneen Jussi Aallon maalitahti ollut pysynyt samana. Viimeisessä ottelussa oli kuitenkin vastassa JIPPO, jolla ei ollut panosta ottelussa. Täysi tupa, 5000 katsojaa Arto Tolsa Areenalla. Sitten kaikki mureni. HIFK voitti oman ottelunsa ja KTP jäi nollille. Jussi Aalto lähti Tepsiin. Talven aikana alkoi kuitenkin näyttää siltä, että KTP palaa Veikkausliigaan. Niin myös kävi ja nousu sinetöitiin kabineteissa.

Nousu tuli ehkä lopulta hieman yllättäen ja joukkueen rakentaminen jäi lähelle kauden alkua. Nuorten maajoukkueissa esiintyneet Juho Lehtonen ja aiemmin SJK:ta edustanut Felipe Aspegren siirtyivät Kotkaan ja yrittävät nyt läpimurtoa. Myös kokenut Tamas Gruborovics haluaa näyttää tasonsa. Ilari Äijälä tuli vahvistamaan puolustusta. Materiaali on kuitenkin jäänyt kapeaksi ja KTP kuuluu auttamatta sarjan peräpäähän. Päävalmentaja Sami Ristilällä on edessä kova työ, mikäli hän haluaa pitää vihreävalkoiset kotkalaiset korkeimmalla sarjatasolla.

Kotka mainitaan aina pahana paikkana vierailla, piikikkään ja runsaslukuisen kotiyleisönsä myötä. Ykkösessä yleisökeskiarvo oli 2248, joka oli Suomen 5. paras. Alkukaudesta joukkue joutui pelaamaan evakossa, sillä Arto Tolsa Areenalle asennettiin uusi viimeisintä huutoa oleva tekonurmi ja samalla kunnostettiin vanhoja katsomoita Veikkausliigakuntoon. Tämä sunnuntain ottelu onkin ensimmäinen uusitulla kotiareenalla.

Otteluruuhka koettelee tällä hetkellä nousijajoukkuetta ja viime ottelussa Interiä vastaan tuli ruma 4-1 tappio. Lisää jobinpostia tuli kun Juuso Salonen sai punaisen kortin ja huilaa varmuudella sunnuntaina pelikiellon vuoksi. KTP:lla on ennestään paljon miehiä sairastuvalla ja vaihtopenkillä saattaa pahimmillaan olla vain kaksi kenttäpelaajaa. Sivussa ovat olleet Valeri Minkenen, Joel Mero, Shane McFaul, Samuli Kaivonurmi, Sasha Antilainen, sekä Aleksi Tarvonen.

Viimeksi kun SJK vieraili Arto Tolsa Areenalla, pelattiin Ykköstä kaudella 2013 ja SJK voitti silloin nimellä FC KooTeePee pelanneet kotkalaiset 4-0 luvuin.

Viime kauden SJK paidassa aloittanut Felipe Aspegren hakee uutta nousua Kotkassa.

SJK:lla maalintekijöitä riittää

Kaikista SJK:n tehdystä 12:sta maalista vain Wayne Brown ja Tuco ovat osuneet kahdesti. Maalintekijöitä on yhteensä kymmenen. Yhden osuman ovat tehneet Bahrudin Atajic, Akseli Pelvas, Toni Lehtinen, Juho Lähde, Jussi Vasara, Richie Dorman, Johannes Laaksonen ja viime ottelussa osunut Mehmet Hetemaj.

SJK pystyy siis tekemään maaleja eri tilanteissa, kaukaa, läheltä ja laajalta rintamalta. Samalla puolustus on ollut täyttä timanttia, sillä maalivahti Mihkel Aksalu on joutunut poimimaan pallon maalistaan vain kahdesti. Aksalu onkin pelannut jo viisi nollapeliä tällä kaudella.

Pelaajia on myös kierrätetty ja onnistumisia on tullut kaikille, joten SJK:lla on ainakin toistaiseksi pullat hyvin uunissa. Ja se näkyy sarjataulukossa. SJK on toisena, vain pisteen päässä HJK:sta, jolla on kuitenkin yksi peli enemmän pelattuna. SJK:lla on myös sarjan paras maalisuhde, yhdessä takana olevan FC Interin kanssa.

SJK leirissä ei kuitenkaan olla tyytyväisiä, sillä pelin tasoa halutaan parantaa entisestään. Kova otteluruuhka ja kevätkuntoiset kentät eivät tähän ole omiaan, mutta joka askeleella mennään eteenpäin.

Sunnuntaina viime ottelussa lepuutettu Cedric Gogoua on todennäköisesti jälleen mukana ja samoin saattaa olla vaihdosta tullut kolmikko Johannes Laaksonen, Tuco ja Bahrudin Atajic. Loukkaantuneena sivussa SJK:lla on ainoastaan Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi.

SJK:lla riittää onnistujia laajalla rintamalla

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä ja Carlsberg Sports Barissa

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaita haastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra

Seinäjoella peliä pääsee katsomaan Carlsberg Sports Barissa, missä avataan sään salliessa myös terassi ja siellä oleva iso-skriini. Kaikki SJK:n kannattajat ovat paikalle erittäin tervetulleita.