123 456 7890

Tänään Sveitsin Nyonissa arvotussa UEFA Eurooppa-liigan 1. kierroksen arvonnassa, SJK sai vastaansa tutun vastustajan. Vastaan tulee islantilainen FH Hafnarfjördurin, joka kohdattiin talvella Marbellan harjoitusleirillä.

Arvonnassa SJK arvottiin myös aloittamaan pelit kotonaan, joten SJK – FH ottelu pelataan Helsingin Sonera Stadiumilla torstaina 2.7. Tarkempi kellonaika tiedotetaan huomenna tiistaina 23.6.

Talvella Marbellassa ottelu oli kiihkeä ja kovatasoinen, mutta SJK voitti 2-0 (2-0) luvuin ja maalintekijöinä kunnostautui Tuco ja kapteeni Pavle Milosavljevic. Tuon ottelun raportin voi lukea tästä linkistä.

1. kierroksen lisäksi arvottiin toisen kierroksen vastustajan lisäksi arvottiin vastustaja mahdolliselle 2. kierrokselle. SJK – FH otteluparin voittaja saa vastaansa voittajan otteluparista FK Laci (Albania) – Inter Baki (Azerbaidjan)

Arpaonni on siten varsin eksoottinen ja jos SJK voittaa FH:n ensimmäisellä kierroksella, pelattaisiin toisen kierroksen otteluparin avausottelu Helsingin Sonera Stadiumilla 16.7. Albaniassa tai Azerbaidjanissa pelattaisiin 23.7. Mahdollinen kolmannen kierroksen arvonta on 17.7.

SJK:lta paikanpäällä arvonnoissa olivat SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi ja toimitusjohtaja Janne Kotamäki.

Janne Kotamäki (vas.) ja Raimo Sarajärvi (oik.) Sveitsin Nyonissa.

Vastustaja 1.kierrokselle on FH Hafnarfjördur

Hafnarfjör�urista tuleva, valko-mustissa pelaava FH, on Islannin menestynein joukkue viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hafnarfjördur on noin 20 000 ihmisen kaupunki 10 minuutin matkan päässä Islannin pääkaupunki Reykjavikista.

FH Hafnarfjördur on voittanut vuodesta 2004 lähtien maan pääsarjan mestaruuden kuudesti ja vain Islannin pääsarjahistorian menestynein joukkue KR Reykjavik on pystynyt sen mahtia harjuttamaan. FH on myös edustanut maataan useasti Euro-kentillä ja viimeksi Mestareiden Liigan karsinnoissa kaudella 2013. Viime kaudella FH sijoittui Islannin pääsarjassa toiseksi ja osallistuu sen myötä Europeleihin myös ensi vuonna. FH johtaa tällä hetkellä Islannin pääsarjaa.

Mestaruuden Islannissa kaudella 2014 vei uusi nouseva joukkue Stjarnan. Starjnan ihastutti jo edelisellä kaudella Euroopassa, kaatamalla Eurooppa Liigassa Skotlannin Motherwellin ja Puolan Lech Poznanin. Lopulta vasta Italian jätti Inter Milan osoittautui liian kovaksi vastustajaksi. Islanti on perinteisesti tuottanut myös kovia jalkapalloilijoita maailmalle ja viime vuosina maa on ihastuttanut menestyksellään karsintaotteluissa arvoturnauksiin.

FH on voittanut kuuden Islannin mestaruuden lisäksi Islannin cupin kahdesti, Liigacupin kuudesti ja vielä Islannin Supercupin kuudesti. Kaikki tuo on vielä saavutettu lähivuosina.

Joukkueen päävalmentajana toimii Heimir Gudjonsson, joka on itse entinen Islannin maajoukkueen ja FH:n keskikenttäpelaaja. Hän aloitti joukkueen päävalmentajan kaudella 2007. Hänen alaisuudessaan joukkue on voittanut yhteensä 12 pokaalia ja näistä pääsarjan mestaruuksia on kolme, kausilla 2008, 2009 ja 2012. Hänen alaisuudessaan joukkue pelaa hyökkäävää ja pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Lempiryhmityksenä hänellä on samantapainen 4-2-3-1-ryhmitys kuin SJK:llakin.

Pelaajista tunnetuin lienee kymppipaitaa kantava David Vidarsson, joka on pelannut myös Islannin maajoukkueesa ja ammattilaisena niin Ruotsin, Norjan kuin Tanskankin sarjoissa.
Myös entinen Belgian Fortuna Sittardin laitapakki Jonathan Hendrickx, on osalle jalkapalloa aktiivisesti seuraaville tuttu pelaaja.

Todellinen konkari ryhmässä on 43 vuotias maalivahti Kristjan Finnbogason, joka on pelannut Islannin A-maajoukkueessakin 20 ottelua. Nykyään hän toimii kuitenkin pääosin seuran maalivahtivalmentajana.

Ryhmässä on useita Islannin maajoukkuekokemusta omaavia pelaajia ja heidän lisäkseen entisiä akatemiapelaajia brittiläisistä ammattilaiseuroista, kuten Chelsea, Manchester United ja Rangers.

SJK kohtasi FH:n Marbellan harjoitusleirillä talvella 2015 ja kaatoi islantilaiset 2-0 (2-0) luvuin. Vastustaja oli yksi kovimpia mitä SJK on kohdannut ja mahtavat kaksi ottelua on varmasti luvassa Eurooppa-Liigan 1. kierroksella.

SJK kohtasi valkoasuisen FH:n talvella leirillä Marbellassa