123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa hyviä otteita Ykkösessä ja kaatoi vierasottelussa FC Viikingit Helsingin Vuosaaressa.
Ottelun sankariksi nousi juuri Viron A-maajoukkuekutsun jälleen saanut Gert Kams. Kams iski ottelun molemmat SJK maalit ja kasvatti kauden maalimääränsä jo neljään, millä tämä oikea laitapakki nousee myös koko sarjan maalipörssin kärkeen. Samalla SJK kasvatti piste-eronsa Ykkösen kärjessä neljään pisteeseen ja se kohtaa ensi sunnuntaina juuri kakkosena olevan FC KooTeePeen.

FC Viikingit – SJK 1-2 (1-0)
1-0 30 min Obi Metzger
1-1 61 min Gert Kams
1-2 85 min Gert Kams

SJK sai pelin alussa heti hyvän painostuksen ja sai kolme kulmaakin putkeen Viikinkien päätyyn. Muutenkin ottelun ensimmäiset viisitoista minuuttia pelattiin lähes yhtä päätä SJK:n hallitessa.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen ottelu hieman tasaantui ja Viikingitkin pääsi peliin mukaan.

Ottelun 1-0 maali syntyi 30 minuutilla ja tekijänä oli Obi Metzger, joka on ainoa pelaaja joka on tehnyt maaleja Viikingeille tällä kaudella. Timo Tahvanainen hävisi kaksinkamppailun kulmalipulla, siitä keskitys maalille ja Metzger tykitti volleysta komeasti yläpesään. Maailmanluokan maali.

Maalin jälkeen SJK sai jälleen hiukan otetta ja hyvän vedonkin kohti maalia, jonka kuitenkin entinen SJK maalivahti Mika Johansson vielä torjui.

Viimeinen vartti oli vähän sekavampaa peliä, eikä kummallakaan tahtonut syöttörumba lähteä käyntiin. Aivan ensimmäisen puoliajan loppu mentiin kuitenkin taas vain toista päätyä ja SJK sai nopeassa tahdissa pari vetopaikkaakin, mutta molemmat suuntautuivat edelleen maalin ohi.

Näin 1.puoliaika päättyi hieman yllättäen isäntäjoukkue Viikinkien johtaessa.

Josu oli koko ensimmäisen puoliajan SJK:n näkyvin pelaaja ja hän teki kentällä lähes mitä huvittaa. Vetopaikkoja ei kuitenkaan hänen luomista tilanteista saatu aikaan, mutta muuten peli oli täysin SJK:n hallussa.

Espanjalainen Josu on ollut huikeassa vireessä ja noussut pelaamissaan otteluissa SJK:n tähdeksi.

Myös toinen puoliaika oli Kerholta totaalista dominointia ja oikeastaan maalittomuus oli kenties enemmän omaa heikkoutta kuin Viikinkien hyvyyttä.

Pavle Milosavljevic pääsi puskemaan kolme kertaa aivan avopaikasta, mutta ilmeisesti juuri keskityksien suunnasta paistanut aurinko häikäisi niin, ettei serbitoppari nähnyt kunnolla palloa ja puskut suuntautui joko kohti maalivahtia tai yli maalin.

Kun peli oli vanhentunut 61 minuuttia, murtuu viimein Viikinkien puolustus ja juuri Viron maajoukkueeseen kutsun saanut Gert Kams iskee Kerhon ensimmäisen osuman.
Josu aloitti hyökkäyksen vasemmalta ja palloa siirrettiin nopeasti mieheltä miehellä ja oikealle laidalle, missä Gert Kams iskee tyhjiin noin 10:stä metristä.

Katsomossa maalin myötä yllättävänkin suuri joukko paikalle tulleita SJK Kannattajia repeää liitoksistaan ja heidän mukana myös Seinäjoelta maailmalle lähtenyt laulajatähti Paula Koivuniemi, joka oli tullut jälleen kannattamaan omiaan paikan päälle.

Myös päävalmentaja Simo Valakari tuulettaa villisti Kamsin osumaa, mutta rauhoittuu jälleen nopeasti ja jatkaa pelaajien ohjeistamista. Kerho luottaa omaan kärsivälliseen pelityyliinsä, eikä ala hätäilemään johtomaalin haussa ja tätät Simokin painottaa pelaajille.

Viikingit turhautui tasoituksesta hiukan ja taklauksia alkoi satelemaan entistä enemmän. Richie Dorman sai nilkkaan ikävän näköisen taklauksen ja Valakari otti hänet vaihtoon varmuuden vuoksi 69 minuutilla.

Jos ensimmäisellä puoliajalla peli oli Kerhon hallussa, oli se toidella puoliajalla entistä enemmän vain yhteen päähän pelaamista ja Viikingit saivat oikeastaan vain pari kertaa kaukolaukauksilla tilanteen puolikasta Mihkel Aksalun vartioimalle maalille.

85:llä minuutilla SJK onnistuu viimein iskemään johtomaalin, kun pallo keskitetään boksiin vasemmalta laidalta Tahvanaisen toimesta ja muutaman Viikinkien purkuyrityksen jälkeen se pomppii Gert Kamsille, joka tällää ottelun toisen maalinsa. Pallo tosin muuttaa hieman suuntaa Viikinkien puolustajasta, joten maali saatetaan vielä myöhemmin merkitä omaksi maaliksi.

Gert Kams on iskenyt SJK:lle jo neljä maalia kuudessa ottelussa. Maalimäärällä mies johtaa Ykkösen maalipörssiä.

SJK kuitenkin ottaa tuolla maalilla ansaitun voiton ja siirtyy sarjassa jo neljän pisteen karkumatkalle, kun kuusi ottelua on pelattu.

Gert Kams palkitaan ottelun parhaana ja kolmen Veikkaustähden arvoisena. Kaksi tähteä menee kotijoukkueen maliintekijä Obi Metzgerille ja yksi tähti niin ikään kotijoukkueen Jani Bäckmanille.

SJK:sta esiin nousi Kamsin lisäksi ainakin Josu ja varsinkin toisella puoliajalla hyviä otteita esittänyt Timo Tahvanainen.

Tottakai loistava fiilis. Kolme pistettä täysin ansaitusti. Jätkät näytti luonnettaan taas kerran. Ei panikoitu, ei alettu ryntäilemään, vaan luotettiin omaan tekemiseen ja siihen että kyllä ne maalit tulee, kommentoi ottelua SJK päävalmentaja Simo Valakari

Ekalla jaksolla ei päästy ehkä ihan meidän parhaaseen peliin. Lopetettiin aktiivinen pelaaminen ja päästettiin kaveri johtoon. Toisella jaksolla pelattiin taas omaa peliä ja oli vain ajan kysymys koska ne maalit tulee. Tästä on taas hyvä jatkaa sunnuntain kotiotteluun, päättää Valakari.

SJK kohtaa seuraavaksi ensi sunnuntaina 2.6. juuri toisena olevan FC KooTeePeen Seinäjoen Keskuskentällä klo 18.30 ja silloin on mahdollisuus venyttää kaulaa entisestään.

Tervetuloa kaikki kannustamaan SJK voittoon!

SJK: Mihkel Asalu, Matti Lähitie, Pavle Milosavlejvic, Timo Tahvanainen, Gert Kams, Richie Dorman (69′ Aki Sipilä), Chris Cleaver, Johannes Laaksonen (46′ Jyri Hietaharju), Justin Moose (82′ Kim Palosaari), Josu ja Toni Lehtinen.

Kortit: Keltainen Josu ja Toni Lehtinen