123 456 7890

FC Interin maalivahti Matias Riikonen teki yhden hyvän torjunnan rangaistuspotkukisassa, ja se koitui SJK:n kohtaloksi Suomen Cupissa. Varsinainen peliaika päättyi kovassa kaatosateessa 1-1 tasapeliin, ja tälle kaudelle uudistettujen Suomen Cupin sääntöjen mukaan, jatko-ottelua ei pelata ennen välieriä, ja ottelun jälkeen mentiin suoraan pilkuille. Siinä molemmat joukkueet onnistuivatkin hyvin, mutta Interin maalivahti onnistui torjumaan kertaalleen, ja se riitti jatkopaikkaan. Varsinaisella peliajalla SJK oli niskan päällä, ja loi varsinkin pelin lopulla kovan paineen vierailijan maalille. Veikkausliigaan tämän päivän otteet lupaavat hyvää, mutta Suomen Cupista tippuminen on silti iso pettymys. SJK kohtaa FC Interin heti ensi lauantaina Veikkausliigassa OmaSp Stadionilla ja tuo päivä on samalla Superlauantai. Liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa.

3-5 Ruxi, FC Inter

SJK sai ottelun ensimmäisen tilanteen heti 3.peliminuutilla, kun Denys Oliinyk ja Kingsley Ofori pelasivat hyvin yhteen nopeassa hyökkäyksessä, ja Ofori pääsi leikkaamaan sisään boksiin päätyviivaa pitkin. Oforin keskitys tuli maalille, mutta siellä Inter onnistui purkamaan sen kulmaksi. SJK loi muutenkin hyvää painetta Interin maalille, ja toinen maalipaikka syntyi 20 minuutin kohdalla kulmasta, kun Matej Hradecky pääsi puskemaan, ja Interin maalivahti Matias Riikonen torjui.

Myös ensimmäisen puoliajan paras tilanne tuli SJK:lle, kun Niko Markkula keskitti laidalta takatolpalle, ja siellä Ofori oli päästä liukumaan pallon sisään. Harmillisesti hän oli vain hieman myöhässä tilanteesta. Inter sai oikeastaan vain kaksi hyvää maalipaikkaa, jotka tulivat erikoitilanteista, mutta kummastakaan ei saatu vetoa kohti maalia. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa Inter meni johtoon, kun ensin Petteri Forsell antoi pallon laitaan Jussi Niskalle. Niska tuli kohti SJK:n maalia laidasta, ja veti kaukaa, ennen rangaistusalueen rajaa. SJK:n epäonneksi veto muutti suuntaa Ville Tikkasen selästä, ja upposi aivan maalin takakulmaan.

Kymmenen minuuttia Interin johto-osumasta, Jake Dunwoody katkaisi keskialueella, ja antoi pallon eteenpäin Denys Oliinykille. Mukana oli myös Jake Jervis, mutta Oliinyk leikkasi itse keskelle ja laukoi täysin vapaasti pallon alakulmaan kuudentoista kaarelta.

Kun ottelua oli vielä 20 minuuttia jäljellä, vei SJK peliä selvästi enemmän. Ja 73.minuutilla nähtiin erikoinen tilanne, missä Interin maalivahti Matias Riikonen nappasi pallon syöksyen syliinsä rangaistusalueen rajalla, mutta kaatosateen liukastamalla kentällä hän liukui alueelta myös ulos. Sääntöjen mukaan siitä olisi kuulunut SJK:lle vähintään vapaapotku, mutta tuomaristo ei tilannetta huomannut. Ja vain viitisen minuuttia tuosta, SJK:n Kingsley Ofori saa Rick Kettingin jalkapohja edellä takaapäin nilkkohinsa, eikä tälläkään kertaa erotuomari Denis Antamo näe tilanteessa rikettä. Hidastuksien perusteella tilanne meni toisaalta siinä mielessä oikein, että Ofori rikkoi todennäköisesti ennen pallon saamista entistä SJK-pelaaja Rodrigo Arcieroa rangaistusalueen rajalla.

Vaikka SJK painoi peliä loppuun saakka Interin maalille, ottelu päättyi 1-1 tulokseen. Ja koska Suomen Cupin sääntöjä on uudistettu tälle kaudelle, mentiin täyden peliajan jälkeen suoraan rangsaistuspotkukilpailuun, ilman jatko-ottelua. Jatko-ottelu pelataan ensimmäisen kerran vasta kilpailun välierässä.

Pilkkukisassa Interiltä aloitti Petteri Forsell ja hän laittoi pallon ohi Jesse Östin. SJK:n ensimmäinen vetäjä oli Jake Jervis, ja hän veti pallon aivan tolpan juureen, mutta Interin maalivahti Matias Riikonen onnistui aavistamaan vedon oikein, ja nappasi sen kiinni. Tuon jälkeen kaikki vetäjät onnistuivat, kunnes tuli Interin viides vetäjä Ruxi. Kun hän sai pallon sisään, ei SJK:lla ollut enää mahdollisuutta tasoittaa, ja SJK ei tarvinnut viidettä vetäjää. FC Inter eteni Suomen Cupin puolivälierään, jossa se kohtaa HJK:n.

SJK:n ei tarvi kuitenkaan olla kovin harmissaan päivän esityksen perusteella, sillä tällä tekemisellä pisteitä pitäisi Veikkausliigassa alkaa tulemaan.

Olen pettynyt pelaajieni puolesta, sillä tässä oli paljon hyvää ja tämä oli mielestäni hyvä jalkapallo-ottelu. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan, pelissä oli hyvä tempo ja molemmat prässäsivät. Me ehkä loimme hieman enemmän vaaraa hyökkäyskolmanneksella ja pidimme varsinkin toisella puoliskolla enemmän palloa. Heidän maalinsa tuli kaukaa alueen ulkopuolelta, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez pelin jälkeen.

Vaikka tulos oli pettymys, niin se miten lähestyimme tätä ottelua ja miten pelasimme, on oikea tie, jolla pystymme kehittämään peliä lisää ja nousta ylemmäs Veikkausliigassa. Meillä on sama joukkue vastassa lauantaina sarjassa, ja siitä tulee mielenkiintoista, Gómez jatkoi.

Mutta, olemme nyt ulkona cupista, ja se on todella harmi, sillä tämä oli meille tärkeä kilpailu, harmitteli Gómez vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Martti Haukioja, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Niko Markkula (82’ Serge Atakayi), Mehmet Hetemaj (61’ Jake Jervis), Nooa Laine, Jake Dunwoody, Kingsley Ofori, Denys Oliinyk ja Josepablo Monreal (82’ Tuomas Kaukua).