123 456 7890

Wallsport Areenalla nähtiin tyypillinen talviottelu, jossa viidestä maalista kolme syntyi pienestä yksilövirheestä. FC Lahti hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla ja iski nopeasti vastaan. Suunnitelma piti puolisentuntia, jonka jälkeen molemmat onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Toiselle puoliskolle SJK tuli selvästi terävemmin hyökkäyspainotteisemmin ja painoi pelin Lahden päähän. SJK meni johtoonkin, mutta menetti lopulta johtoaseman ja tasapelin vähän ennen loppua. Harmittava tulos jälleen kerran tasaisessa ottelussa, jossa pienet virheet ratkaisi ottelun vierailijan eduksi. Positiivisinta ottelussa oli nuoren Joonas Lepistön kaksi maalia. Suomen Cupin karsinta jatkuu vielä kahdella vierasottelulla ja ensi perjantaiksi joukkue matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelun tauolla SJK esitteli yleisölle uuden pelaajavahvistuksen Anel Rashkaj’n, joka liittyy mukaan harjoitusvahtuuteen heti. Voit lukea hänestä lisää tästä linkistä.

SJK – FC Lahti 2-3 (1-1)
0-1 26 min Dimitry Imbongo
1-1 35 min Joonas Lepistö
2-1 53 min Joonas Lepistö
2-2 73 min Vahid Hambo
2-3 86 min Vahid Hambo

Ottelun avaumaali tuli SJK:n hyvän vaiheen jälkeen, kun FC Lahden Kari Arkivuo keskitti hyvin vasemmalta laidalta SJK:n takatolpalle ja sieltä sen jatkoi yhdellä kosketuksella Lahden Jean-Christophe Coubronne maalin eteen ja isokokoinen Dimitry Imbongo oli jäänyt vapaaksi. Hän sai laittaa pallon helposti sisään, ohi debyyttiotteluaan SJK-paidassa pelanneen Mehdi El Moutacimin.

SJK kuitenkin tasoitti ottelun alle kymmenen minuutin sisään ja maalintekijänä oli oma kasvatti, Joonas Lepistö. Lepistö sai pallon suoraan kuudentoista kaarelle, FC Lahden puolustajana heikosta syötöstä alaspäin.

Johtomaali oli SJK:lta hieno pelitilannemaali. Siinä ensin Denys Oliinyk kuljetti palloa laidasta ja antoi kovan syötön maatapitkin rangaistusalueen rajalla olleelle Jeremiah Strengille, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pallon linjan taakse Lepistölle. Lepistö sijoitti niin ikään yhdellä kosketuksella pallon takakulmaan.

Tasoitusmaali syntyi keskialueen harhasyötön jälkeen, mistä FC Lahden Altin Zeqiri pääsi karkumatkalle. Mukaan tuli entinen SJK-hyökkääjä Vahid Hambo ja tämä pääsi laittamaan toppareiden välistä pallon sisään.

Sama mies rankaisi myös ottelun voittomaalissa ja jälleen SJK:n virheestä. SJK haki voitto-osumaa hanakasti ja useampi pelaaja oli nostettu ylös. Denys Oliinyk kikkaili itsensä rangaistusalueelle, mutta kun vetoa ei saatu aikaiseksi, ehti Lahden puolustus purkamaan pallon kauas SJK:n alueelle. Siellä puolustaja ja maalivahti luki tilanteen väärin ja molemmat menivät samaan palloon. Tuloksena pallo ohi molempien ja Hambo pääsi viimeistelemään voittomaalin tyhjään verkkoon.

SJK: Mehdi El Moutacim MV, Tero Mäntylä, Jude Arthur, Ville Tikkanen (46’ Joel Laitinen), Niko Markkula, Joonas Lepistö, Daniel Håkans (77’ Serge Atakayi), Jeremiah Streng, José Nadson, Mehmet Hetemaj ja Denys Oliinyk