123 456 7890

Kaatosateessa Tampereen Tammelassa pelattu Ilves – SJK, päättyi kotijoukkueen juhliin. Ilveksen tähtipelaaja Lauri Ala-Myllymäki teki kaksi maalia ensimmäisellä puoliajalla ja käytännössä ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. Kotijoukkue meni johtoon jo 9 minuutin pelin jälkeen, kun SJK-pelaaja osui kädellä palloon rangaistusalueella. Pallo pilkulle ja 1-0 taululle. Ilves antoi SJK:n pyörittää peliä mielinmäärin ja tyytyi itse iskemään vastaiskuilla, kuten ennakkoon arveltiin. Vain vähän ennen taukoa, Ala-Myllymäki vei Ilveksen pukukoppimaalilla 2-0 johtoon, eikä SJK enää noussut ottelussa mukaan. SJK sai pallon kyllä kertaalleen maaliin, mutta tilanne hylättiin paitsiona. Lopulta Ilves vielä kaunisteli lukuja maalinedushässäkästä, jossa pallo meni SJK:n omasta puolustajasta sisään. SJK:n seuraava ottelu on Pohjanmaan derby OmaSp Stadionilla, kun VPS saapuu vieraaksi. Ottelu alkaa lauantaina 13.7. klo 17:00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Ilves – SJK 3-0 (2-0)
1-0 09 min Lauri Ala-Myllymäki rp.
2-0 44 min Lauri Ala-Myllymäki
3-0 54 min oma maali

SJK aloitti ottelun varsin pirteästi, ja etenkin Billy Ions ja Dion Acoff aiheuttivat hyvillä haastoillaan ongelmia Ilvekselle. Kylmää vettä tuli kuitenkin SJK:n niskaan sekä fyysisesti että pelillisesti melko nopeasti. Vasemmalta laidalta tullut keskitys kimposi Boris Kadion jalan kautta hänen käteensä ja pallo vietiin pilkulle. Lauri Ala-Myllymäki upotti pilkun varmasti maaliin ja vei kotijoukkueen johtoon.

Boris Kadion ilta synkkeni entisestään, kun hän joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia 27. minuutilla. Hänen tilalleen tuli Joel Mero.

SJK pystyi luomaan hyvän määrän lupaavia hyökkäyksiä, mutta ne kuuluisat viimeiset syötöt ja keskitykset eivät onnistuneet. Kertaalleen SJK sai pallon maaliin, kun Jude Arthur jatkoi Dion Acoffin yrityksen maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Samalla, kun SJK nosti omaa riskitasoaan, Ilvekselle aukesi enemmän vastaiskumahdollisuuksia, ja välillä tilaa aukesi vähän turhan helposti.

SJK sai kulmapotkun pitkän syöttöketjun päätteeksi, ja Jude Arthur oli lähellä tehdä melkoisen Urheiluruutu-maalin, mutta hänen kantapääpotkunsa meni ohi maalin. SJK:n kenties paras maalipaikka oli Billy Ionsilla 35. minuutilla, mutta liukas kenttä teki tepposet läpiajossa olleelle englantilaiselle.

SJK:n kiri vaikeutui entisestään ensimmäisen puoliajan lopulla, kun juuri Veikkausliigan kesäkuun pelaajaksi valittu Lauri Ala-Myllymäki tykitti jo kauden kahdeksannen maalinsa.

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä ja SJK:lla oli pari puolittaista kavennuspaikkaa. Ottelun lopullinen niitti nähtiin kuitenkin jo 54. minuutilla. Emile Paul Tendeng laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta, Mihkel Aksalu torjui, mutta pallo kimposi omasta pelaajasta maaliin.

Ilveksellä oli muutamia paikkoja lisämaaleihin, mutta Mihkel Aksalu torjui loput yritykset, muun muassa Lauri Ala-Myllymäen kovan vapaapotkun.

Kova sade teki kentästä liukkaan taistelutantereen. SJK taisteli kyllä urhoollisesti, mutta Mika Hilander ja Ilveksen puolustus pitivät nollan loppuun asti. Lisäajalla SJK pääsi parikin kertaa yrittämään kulmapotkusta syntyneessä hässäkässä, mutta kun ei niin ei.

Ilves ansaitsi voittonsa, mutta ehkä 3–0-lukemat eivät täysin vastaa kenttätapahtumia. SJK:lla on kaksi perättäistä derby-ottelua kahtena seuraavana viikonloppuna. Nyt katseet on käännettävä jo ensi lauantain kotiotteluun VPS:ää vastaan.

– Ei voi olla tyytyväinen omaan esitykseen eikä oikeastaan joukkueenkaan esitykseen. 3-0 pataan ja nolla pistettä mukaan, ei voi olla tyytyväinen. Ilves pelasi fiksusti, he puolustivat erittäin tiiviisti ja hyvin. Olimme aika aseettomia. Heillä oli vaarallisia vastahyökkäyksiä. He saivat pelattuja meidän linjan eteen ja välillä taaksekin vaarallisesti, ja saivat sitä kautta maalipaikkoja. Emme saaneet muutamista paikoistamme tehtyä. Ilves pelasi fiksusti ja meillä ei toiminut oma peli. Seuraava peli on VPS:ää vastaan. Se on kaikille iso peli, faneille, seuralle ja koko Seinäjoelle. Derby on aina erityinen, siitä pitää saada kolme pistettä, sanoi SJK:n puolustaja Joel Mero.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka, Joonas Sundman, Boris Kadio (27’ Joel Mero) Jose Nadson, Jude Arthur, Mehmet Hetemaj (63’ Matheus Batista), Sergei Eremenko, Denys Oliinyk, Billy Ions ja Dion Acoff (69’ Maximo Tolonen)

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla