123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon rankka treeniviikko päättyi 1-0-voittoon Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. Ottelun ainoa maali nähtiin 23. minuutilla, kun keskikentän pohjalla pelannut Jussi Vasara antoi hyvän pystysyötön Wayne Brownille, joka nosti pallon yli TPV-vahti Mikko Kruutin. SJK kolisutti rimoja kahdesti ja kertaalleen TPV pelasti pallon maaliviivalta. Myös TPV:llä oli maalipaikkoja, mutta Mihkel Aksalu piti maalinsa puhtaana.

TPV – SJK 0-1 (0-1)
0-1 23 min Wayne Brown

SJK aloitti ottelun vahvasti ja hyvällä temmolla. Ensimmäinen maalintekotilannekin pysähtyi maalipuiden yläristikkoon ja lisää tilanteita syntyi koko ensimmäisen vartin ajan.

Ottelu ehti kuitenkin vanheta aina 23. minuutille asti, kun ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt maali nähtiin. Pallo pelattiin siinä ensin puolenvaihdolla vasempaan laitaan Timo Tahvanaiselle, joka syötti pallon parin metrin päässä vieressä olevalle Jussi Vasaralle. Vasara laittoi pallon nopeasti pystyyn ja syötti löysi puolustuksen välistä Wayne Brownin. Brown otti pari askelta ja nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen TPV maalivahdin.

Maalin jälkeen SJK:lla tuntui jaloista loppuvan virta ja hallinta siirtyi kotijoukkueelle. TPV saikin luotua maalintekotilanteita ja vaarallisempi joukkue olisi näistä kenties tasoituksenkin iskenyt. SJK puolustus ja maalivahti Mihkel Aksalu kuitenkin piti maalin melko helposti puhtaana.

Toisella puoliajalla peli jatkoi samalla käsikirjoituksella ja molemmat joukkueet loivat paikkoja. SJK näistä kuitenkin oli lähempänä lisätä maalitiliä, kun kertaalleen pallo siivottiin kulmatilanteessa maaliviivalta ja nuori Emil Lidman oli iskeä osuman hyvän läpiajon päätteeksi. Harmillisesti hyvä tilanne päättyi ylärimaan.

Suurta hätää ei SJK:lla ollut pelissä missään vaiheessa ja paikkoja olisi ollut tappaakin ottelu. SJK:n perisynniksi onkin muodostunut pieni tehottomuus hyökkäyspelissä, kun taas vastaavasti puolustuspelaaminen on täyttä rautaa.

TPV antoi meille hyvän vastuksen ja tiedettiin että on hyvä joukkue vastassa. Saatiin tästä se mitä haluttiinkin. Jouduttiin taistelemaan ja jouduimme vähän paineenkin alle. Saatiin tehtyä niitä asioita mitä ollaan harjoiteltukin. Peli ajoi hienosti asiansa. 90 minuuttia monelle pelaajalle, eikä kenellekään tullut kolhuja. Tästä on hyvä jatkaa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari

Seuraavaksi SJK kohtaa kotikentällään KOMIA-ottelussa Ruotsin pääsarjajoukkue GIF Sundsvallin. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla torstaina 29.1. klo 18.30. Ennakkoliput myynnissä Wallsportilla, Carlsberg Sports Barissa ja SJK Shopissa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic (46′ Joona Lautamaja), Zeljko Savic, Richie Dorman, Timo Tahvanainen (46′ Teemu Penninkangas), Juho Lähde, Jussi Vasara (46′ Johannes Laaksonen), Wayne Brown (60′ Emil Lidman), Jesse Sarajärvi, Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen (46′ Tuco)

Videokooste ja Simo Valakarin haastattelu: