123 456 7890

SJK nappasi maukkaan voiton Veikkausliigan kärjessä ja parhaillaan kakkosena keikkuvasta MYPA:sta Seinäjoen Keskuskentällä. Voittomaali syntyi Toni Lehtisen iskemästä rangaistupotkusta ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Erittäin vauhdikas ottelu tarjosi 2350:lle katsojalle herkkua koko rahalla, sillä paikkoja lisämaaleihin oli molemmilla joukkueilla.

SJK – MYPA 1-0 (1-0)

1-0 36 min Toni Lehtinen rp.

Marco Matrone syötti laiturina tänään pelanneen Gert Kamsin läpiajoon jo ottelun seitsemännellä minuutilla. Yleensä pakkina pelaavan virolaisen laukaus meni kuitenkin hiukan ohi maalin. Pian tämän jälkeen MYPA sai vaparin hyvästä paikasta ja maalille syntyi aikamoinen hässäkkä ja pallo jäi pyörimään maalinedustalle. Lopulta Kerhon puolustus onnistui purkamaan tilanteen. MYPA pelasi hyvän seinän hyökkäyspäässä ja Pekka Sihvola pääsi laukomaan. Mihkel Aksalu onnistui torjumaan ja Richard Dorman siivosi reboundin pois.

Vajaan vartin kohdalla Gert Kams keskitti hyvin oikealta laidalta ja Toni Lehtinen pääsi puskemaan, pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Ottelun 27. minuutilla Richard Dorman riisti pallon puolustajalta laidassa ja pääsi nousemaan. Ottelun kolmostähtenä palkittu Dorman harhautti vielä puolustajan ja syötti maalille Gert Kamsille, joka ei kuitenkaan aivan ylettynyt palloon. Puolen tunnin kohdalla Sasha Anttilainen syötti laidalla Antti Koskiselle, joka keskitti maalille Dawda Bah›lle. Bah›n laukaus jäi kuitenkin heppoiseksi ja Aksalu torjui sen helposti.

SJK sai kulmapotkun kymmenisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Kulmapotkua seurasi rangaistuspotku, sillä MYPAn Nosh A Lody venytti kädellään palloon. Toni Lehtinen laukoi rankkarin varmasti maaliin. Lehtisen kauden toinen maali jäi ensimmäisen puoliajan ainoaksi, joten tauolle lähdettiin kotijohdossa.

Toista puoliaikaa oli pelattu vajaa 10 minuuttia, kun MYPA sai kulmapotkun. Aksalu näytti poimivan pallon kaksikin kertaa itselleen, mutta jotenkin se päätyi takaisin peliin. Lopulta Aksalu onnistui kuitenkin vangitsemaan pallon hyppysiinsä. SJK sai vapaapotkun pian tämän jälkeen. Dormanin vapari tuli takatolpalle Cedric Gogoualle, joka leikkasi vielä keskelle. Ottelun kakkostähtenä palkittu Gogoua ei kuitenkaan onnistunut lisäämään kotijoukkueen johtoa. 59. minuutilla Kams syötti Toni Lehtiselle laitaan, joka jatkoi vielä Juho Lähteelle maalin eteen. Lähde kuitenkin hiukan aikaili pallon kanssa ja MYPAn puolustaja onnistui blokkaamaan laukauksen kulmapotkuksi.

Lopussa MYPA hallitsi ja loi tukun loistavia maalintekopaikkoja. Kulman jälkitilanteessa pallo päätyi Dawda Bah›lle, joka ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Aksalua. Pian tämän jälkeen Pekka Sihvola harhautti laidalla Cedric Gogouan ulos tilanteesta ja syötti maalille Stefano Pinholle, joka ei hänkään kuitenkaan onnistunut yllättämään Aksalua. Pian tämän jälkeen oli Tuomas Ahon vuoro yrittää, mutta Aksalu venyi maagiseen torjuntaan ja tuloksena oli vain kulmapotku.

Eikä mennyt kauaa, kun MYPA oli jälleen lähellä maalintekoa. Gogouan pusku hiukan epäonnistui ja pallo kimposi taaksepäin Stefano Pinholle. Pinho pääsi vastakkain Aksalun kanssa ja brassilla oli aikaa asetella palloa. Pinho laukoi pallon Aksalun käsien kautta ylärimaan ja seinäjokelaiset saivat huokaista helpotuksesta. MYPA sai pallon toisenkin kerran ylärimaan, rimasta pallo kimposi suoraan alaspäin ja siitä väljemmille vesille. Kerhollakin oli muutama paikka loppuminuuteilla.

Akseli Pelvas nousi vasemmalta laidalta maalille ja pääsi laukomaan melko läheltä. Laukaus meni kuitenkin selvästi yli maalin. Loppuhetkillä kentälle vaihdettu Carlos Lopez keskitti maalille Toni Lehtiselle, joka taisteli tovin pallosta MYPAn topparin kanssa, lopulta MYPAn maalivahti Ville Iiskola kuitenkin pääsi palloon. MYPAkin sai vielä lisäajalla loistavan maalintekopaikan, kun Aleksi Ristola pääsi laukomaan vapaasti lähietäisyydeltä. Ristolan viimeistely-yrititys meni kuitenkin selvästi yli maalin ja SJK nappasi tärkeät kolme pistettä ja pomppasi sarjassa seitsemänneksi, pisteen päähän Hongasta, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Olimme parempia, ei saatu mitä ansaittiin. Meillä oli paremmat paikat, mutta huonoa viimeistelyä. Yksi halpa maali, paska fiilis, mutta tällaista tämä on joskus. Meidän pelit on ollut aikamoista hurlumheitä molempiin suuntiin, mutta tänään pidettiin vastustaja aika hyvin pois paikoilta. Loimme paikkoja yhtä paljon kuin aiemminkin. Hävisimme, mutta pelasimme hyvin, sanoi MYPAn maalivahti Ville Iiskola ottelun jälkeen.

Vaikea peli meille, MYPA on erittäin hyvä joukkue. Heillä oli hyviä paikkoja, kuten meilläkin. Paljon pelejä jäljellä ja viikon päästä pelaamme heidän kotikentällään. Siitä tulee erilainen ottelu. Tyytyväinen kolmeen pisteeseen, kotona pitääkin voittaa ja pitää nolla omassa päässä. Nautimme tästä ja katsotaan, mitä ensi viikolla tapahtuu, sanoi kentän kuningas, Mihkel Aksalu.

Aksalu oli tänään kentän ylivoimaisesti paras pelaaja. Meillä oli toki omat paikkamme, oltiin vähän tuhlaajapoikia. En olisi uskonut, että saamme niin paljon paikkoja. Tämä on maalintekopeli. Maaliin asti peli oli hyvin meidän hallussa. Meillä oli Kamsin läpiajon jälkeen kaksi erinomaista maalipaikkaa, mutta turha selitellä, tappio on tappio. Yritetään olla viimeistelyssä vahan parempia jatkossa, sanoi MYPAn päävalmentaja Antti Muurinen.

Aksalulta huippupeli, mutta ei tarvitse ihmetellä, miksi MYPA on tehnyt niin paljon maaleja. Melkein vaarallisin joukkue, joka on meitä vastaan pelannut. Loi meitä vastaan eniten maalintekopaikkoja. Välillä täytyy käydä hiukan tuurikin, tuli ylärimoja. Tosi tärkeä voitto meidän jätkille. Olemme tehneet hyvin duunia, ei olla ehkä saatu sitä tulosta, mikä oltaisiin ansaittu. Nyt peli ei ollut niin hienoa, mutta tuloksena kolme pistettä. Tämä on maalintekopeli, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Juho Lähde (85› Carlos Lpez), Richie Dorman, Gert Kams (74› Matti Lähitie), Justin Moose, Akseli Pelvas, Marco Matrone ja Toni Lehtinen

Varoitukset: Timo Tahvanainen 24›, Cedric Gogoua 67› ja Juho Lähde 80›.

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla

Videokooste pelistä:

Ottelun lehdistötilaisuus: