123 456 7890

Lou Reedin legendaarinen Perfect day soi jälleen voiton merkiksi OmaSp Stadionin viimeisenä kappaleena, Seinäjoen pimenevässä illassa. SJK kaatoi mestaruustaistelussa mukana vahvasti olevan FC Interin ja iski peräti kolme maalia vierailijan verkoon. Siihen ei ole pystytty sitten kauden 2018. Päivän sankarit olivat oma kasvatti Joonas Lepistö, joka osui kahdesti ja argentiinalaisvahvistus Emmanuel Ledesma, joka osui itse kertaalleen ja oli järkkäämässä Lepistön päivän ensimmäistä, yhdessä Niko Markkulan kanssa. Toinen voitto putkeen ja tunnelma joukkueessa on vapautunut. SJK:n seuraava ottelu on jo ensi lauantaina 12.9. Valkeakoskella, missä kohdataan FC Haka klo 17:00. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 23.9. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Lahti. Ottelun ennakkoliput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK – FC Inter 3-2 (2-1)
0-1 6 min Taiki Kagayama
1-1 22 min Joonas Lepistö
2-1 27 min Emmanuel Ledesma
3-1 67 min Joonas Lepistö
3-2 88 min Rick Ketting

FC Inter pääsi pelissä nopeasti johtoon, kun paitsioansa petti ja japanilainen Taiki Kagayama pääsi avaamaan päivän maalihanat jo kuuden peli minuutin jälkeen.

SJK ei kuitenkaan lannistunut, vaan päin vastoin. Se otti pelin haltuunsa ja pyöritteli hienoja tilanteita Interin maalille. Lopulta tasoitus tuli 22 minuutilla, kun Emmanuel Ledesma näki laidalla hyvin nousseen Niko Markkulan. Ledesma antoi ovelan syötön pystyyn Markkulalle kulmalippua kohden ja Markkula keskitti mainiosti matalana maalin eteen. Sinne juoksi ensimmäisenä Joonas Lepistö ja tämä liukui pallon sisään. Maali oli Lepistön uran toinen Veikkausliigassa.

Peli ehti vanhentua vain viitisen minuuttia, kun FC Inter avasi lyhyellä maalipotkulla. Ledesma prässäsi pallon puolustajalta itselleen sekä sijoitti sen komeasti takayläkulmaan, ohi hölmistyneen Henrik Moisanderin. Ledesma oli laittaa vielä toisenkin ennen taukoa, kun hän nosti vapaapotkun ylärimaan. Tauolle mentiin SJK:n johdossa 2-1.

Toiselle puoliajalle SJK tuli samalla meiningillä miten ensimmäinen päättyi ja se painoi peliä vierailijan päätyyn. Toki FC Interilläkin oli useita vastahyökkäyksiä ja paikkoja, mutta SJK-puolustus joko hoiti tilanteet tai Interin ruuti oli sen verran märkää, että vedot meni pitkin päätykatsomoa.

SJK sai kolmannen maalinsa reilun tunnin pelin jälkeen, suunnanmuutoksesta ja Jude Arthurin hyvästä riistosta. Arthur pelasi pallon nopeasti eteenpäin kuudentoista viivalle Lepistölle ja tämä iski siitä päivän toisensa sekä uransa kolmannen liigamaalin.

Loppua kohden FC Inter tuli päälle todella kovaa, mutta vaikka SJK joutui puolustuskannalle, peli pysyi hyvin kasassa. Puolustuksessa muun muassa 21-vuotias Ville Tikkanen piti Interin kokenutta Timo Furuholmia taskussaan. Inter kuitenkin pääsi kaventamaan ottelun 3-2:een kulmapotkusta, kun pelattiin jo ottelun viimeisiä minuutteja. Pallo tuli maalin eteen kovaan ruuhkaan, missä pelaajat repi ja raastoi toisiaan, mutta jostain Rick Ketting kuitenkin nousi palloon ja puski pallon läheltä ohi Jesse Östin.

Interin kavennus oli kuitenkin kosmetiikkaa, sillä ottelu päättyi ja SJK piti täydet pisteet kotonaan. Kauden kolmas voitto ja toinen putkeen oli tosiasia. Myös päävalmentaja oli tyytyväinen otteluun pelin jälkeen.

Oli hyvä peli meiltä ja aika kauniisti se tuli. Oltiin pelin alussa hyvin mukana, mutta siinä sattui sitten se pieni lapsus, kun pelattiin paitsioansaa ja se epäonnistui, ja päästettiin siinä se maali. Mutta sen jälkeen oli hieno nähdä se syttyminen sen takaiskumaalin jälkeen. Tasoitusmaalin jälkeen oli hyvää peliä meiltä. Ja hyvä semmoinen flow päällä. Olen tyytyväinen, että pystyttiin vielä jatkamaan sitä toisella puoliajalla. Vähän se meni kuitenkin sitten pitkän vetämiseksi, mutta ne tietyt voittavat pelielementit siinä oli, kommentoi päävalmentaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.

Siihen olen tyytyväinen, että pelin sisällä pystytään nyt elämään paremmin mukana. Ja oppimaan siinä pelin aikana. Ekalla puoliajalla esimerkiksi, Inter pääsi vähän pelaamaan niihin väleihin. Mutta me pystyttiin se korjaamaan siinä. Jude Arthurkin tuli hyvin peliin sisään. Pari kertaa hänet yllätettiin, mutta hän sitten oppi siitä. Se on tosi tärkeää. Kaikkia ongelmia kun ei pysty sieltä penkiltä vain ratkomaan, Honkavaavara jatkoi.

Olen kyllä tosi tyytyväinen siihen mikä oli ilme pelissä tänään, päätti Honkavaara.

SJK:n sankarina oli kaksi maalia iskenyt Joonas Lepistö, joka on Seinäjoella syntynyt ja SJK:n oma kasvatti.

Maalintekijänä tarvii onnistumisia ja nyt kun tuli niitä hyvin, niin ihan huikea fiilis. Tämä on itselle myös iso helpotus, sillä nyt huomaa, että pärjään myös tällä tasolla ja pystyn auttamaan joukkuetta, sanoi kauden sekä uransa toisen ja kolmannen Veikkausliigamaalin tänään tehnyt Joonas Lepistö. Juuri 22-vuotta täyttänyt Lepistö teki debyyttimaalinsa edellisessä ottelussa RoPS:n verkkoon.

Ekassa maalissa näin kun Markkula ehti ensimmäisenä palloon ja sai sen maalile. Se oli hyvä pallo ja liuin siihen ja nostin sitten vasurilla maalin kattoon. Toisessa maalissa saatiin hyvä riisto ensin keskialueella. Pallo kimposi siihen mulle, ja laitoin ykkösellä siitä sijoituksen alakulmaan, nyt oikealla jalalla, kertasi Lepistö päivän maalejaan.

Kokonaisuutena meiltä ihan ok peli. Ajoittain oli vähän heikompaa, mutta eka jakso ja toisen jakson alkupuoli oli meiltä hyvää. Sitten ehkä vähän jouduttiin puolustamaan siinä lopussa. Kuitenkin selvitettiin hyvin ne paikat mitä Inter siinä sai, päätti Lepistö.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Murilo, Niko Markkula, Matej Hradecky, Jude Arthur (89’ Mehmet Hetemaj), Emmanuel Ledesma (68’ Denys Oliinyk), Daniel Håkans (76’ Robin Sid) ja Joonas Lepistö (76’ Keaton Isaksson).