123 456 7890

KuPS kaatui Suomen kentillä ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden toukokuun, kun SJK haki Liigacupissa vierasvoiton. SJK puolusti pelissä hyvin, piti kotijoukkueen poissa maalipaikoilta ja onnistui itse kahdesti ottelun loppupuolella. Voittomaalit iski vaihdosta sisään tulleet Rafal Wolsztynski ja ensimmäiset minuuttinsa SJK:ssa kellottanut Diego Rojas. Wolsztynski ehti olla kentällä vain kaksi minuuttia ennen osumaansa, ja Rojas teki maalinsa, kun pelattiin jo ottelun lisäajan 15:sta minuuttia. Pitkä lisäaika johtui loukkaantumistilanteesta toisen puoliajan alkupuolella, kun Josepablo Monreal ja kotijoukkueen Tony Miettinen löivät päänsä yhteen. Monreal selvisi säikähdyksellä, mutta Miettinen oli pitkään kentän pinnassa, kunnes onneksi pääsi kävelemään omin jaloin kentän laidalla. Molemmilta joukkueilta puuttui paljon pelaajia loukkaantumisten ja korona-altistumisten vuoksi. Liigacup jatkuu SJK:n osalta lauantaina 19.2. klo 14:45, kun VPS saapuu vieraaksi Wallsport Areenalle. SJK nousi voitolla lohkon piikkipaille, ja siten päätösottelusta riittäisi tasapelikin varmaan jatkopaikkaan.

KuPS – SJK 0-2 (0-0)
0-1 88 min Rafał Wolsztynski
0-2 105 min Diego Rojas

Ensimmäisen vartin KuPS prässäsi todella kovaa ja onnistui estämään SJK:n pelinrakentelun. KuPS myös siirteli palloa liukkaasti, ja oli niskan päällä. SJK kuitenkin puolusti sen verran vahvasti, ettei mitään hätää omassa päässä ollut.

17. minuutin kohdalla SJK sai kulmapotkun ja sen jälkitilanteessa SJK:n Denys Oliinykia potkaisiin jalkaan rangaistusalueen kulmalla, alueen sisäpuolella. Oliinyk kaatui, mutta erotuomari Oliver Reitala nostikin rangaistuspotkun sijasta keltaista korttia Oliinykille. Tuomarin puolustukseksi, hän ei hidastuksia pelin aikana pääse näkemään. Muutama minuutti tuosta, Jake Jervis sai pallon ja pääsi vetämään hyvin, mutta KuPS-maalivahti Johan Kreidl torjui sen kulmaksi.

Puolen tunnin kohdalla SJK sai vapaapotkun, mistä Niko Markkula nosti pallon maalille ja siellä Oliinyk jatkoi päällään. Tilanne tuli kuitenkin liian lähelle maalia ja pallo suuntautui Kreidelin näppeihin. Heti perään KuPS sai hyvän tilanteen SJK-päätyyn, mutta Christhian Valencia ehti katkaisemaan läheltä maalia tulleen vedon. KuPS sai myös tuon jälkeen toisen tilanteen, mutta tilanteesta ei tälläkään kertaa tullut vetoa Jesse Östin vahtimaa maalia kohti.

Josepablo Monreal käynnisti SJK-hyökkäyksen riistämällä pallon keskialueella ja hän lähti nopeasti ylöspäin. Monreal sai mukaansa Oliinykin ja Serge Atakayin, ja hän antoi pallon Oliinykille boksin rajalle. Oliinyk leikkasi vielä keskelle ja antoi pallon taakse Atakayille, mutta kaksikko oli ehtinyt niin lähelle päätyviivaa, ettei Atakayi enää saanut palloa maalille. Tuon jälkeen KuPS:n Fabio Schneider sai pallon harhasyötöstä alueen rajalla, mutta saksalaisen yritys kohti takakulmaa meni reippaasti ohi ja yli maalin. Vielä ennen taukoa, KuPS-laitapuolustaja Daniel Carillo loukkasi itseään kaksinkamppailutilanteessa ja hänet talutettiin kentän laidalle.

Toinen puoliaika lähti käyntiin 0-0 tilanteessa ja ensimmäisen tilanteen sai SJK. Jervis pääsi vetämään hyvin kuudentoista kaarelta, mutta hieman paremmin myös torjui Kreidl kotijoukkueen maalissa, ja tilanne pysyi muuttumattomana.

Peli oli pitkään poikki 50 min kohdalla, kun KuPS:n Tony Miettinen ja SJK:n Monreal löivät päät yhteen ilmassa pallontavoittelutilanteessa. Monreal ei satuttanut enempää itseään, mutta Miettinen jäi kentälle makaamaan ja ensihoitajat tuotiin häntä auttamaan. Lopulta Miettinen pääsi ainakin puolittain itse nousemaan, ja toivottavasti pahemmilta vammoilta selvittiin. Mahdollisten niskavammojen vuoksi häntä ei siirretty heti pois kentältä ja tilanne kesti noin 12 minuuttia, kunnes peliä päästiin taas jatkamaan.

Kreidlille oli tulla virhe, kun hän avasi SJK:n prässin alla pallon suoraan Jake Jervisille. Jervis koitti nostaa kaukaa pallon maaliin, kun Kreidl oli ulkona maalistaan. Nosto meni kuitenkin selvästi yli maalin. Sama kaksikko oli vastakkain hetkeä myöhemmin, kun ensin Jake Dunwoody avasi hyvin laitaan Atakayille ja tämä antoi etutolpalle Jervisille. Kreidl venyi hyvin pallon eteen ja tuloksena kulma SJK:lle.

86. minuutilla SJK teki tuplavaihdon, ja kentälle tuli debyytissään Diego Rojas ja Rafal Wolsztynski. Eikä mennyt kauaa, kun Wolsztynski sai pallon kuudentoista rajalla mukaan hyökkäykseen nousseelta Cristhian Valencialta, ja tykitti pallon komeasti taka-alakulmaan. SJK siirtyi johtoon ja 88 minuuttia oli täynnä. Maalin jälkeen SJK:lla oli vielä useampi paikka lisätä johtoa, ja kertaalleen Jervis kaadettiin hieman rikkeen näköisesti boksissa. Tälläkin kertaa Reitalan pilli pysyi taskussa.

Ottelun viime hetkillä, Serge Atakayi ohitti nopeudellaan laidassa KuPS:n Gabriel Bispon ja syötti pallon maalin eteen. Siellä KuPS-puolustaja pääsi ensin blokkaamaan keskityksen, mutta debyyttiotteluaan pelannut Diego Rojas ehti paikalle, ja nosti irtopallon maalin kattoon. Ottelu päättyi tuon maalin jälkeen. Tappio oli KuPS:lle ensimmäinen sitten viime vuoden toukokuun Suomen kentillä.

Hyvä peli meiltä. Aika stabiilia pelaamista ja puolustettiin hyvin. Olisiko heillä ollut yksi veto maaliapäin, että ei ollut paljoa tekemistä tänään minulla. Paljon huutamista, mutta ei muuta, totesi SJK:n maalilla ja kapteenina pelannut Jesse Öst ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

On ollut aika vaikea viikko treenata, kun on ollut muutama altistuminen meidänkin joukkueessa. Mutta päätettiin vaan, että tullaan tänne, pidetään hauskaa ja voitetaan tämä peli. Ei se ole sen vaikeampaa, Öst jatkoi.

Puolustuspeli oli meiltä hyvää ja meillä oli varmasti enemmän paikkoja kuin heillä. Ja tehtiin maaleja tänäänkin. Hyvin toimii tuo maalintekeminen, sanoi Öst vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Cristhian Valencia, Matej Hradecky, Jude Arthur, Niko Markkula (71’ Kingsley Ofori), Serge Atakayi, Vertti Hänninen (102’ Nooa Laine), Jake Dunwoody, Denys Oliinyk (86’ Rafal Wolsztynski), Jake Jervis ja Josepablo Monreal (86’ Diego Rojas).