123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK nousi kaksi kertaa tappiolta tasoihin ja lopulta ohi, kun se kaatoi Hongan OmaSp Stadionilla 3-2 luvuin. Jo ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta hyvää kontrolloitua puolustamista, vaikka Honka onnistuikin menemään johtoon ainoasta paikastaan. SJK:lla tilanteita oli useampia. Toisen puoliskon alkuun SJK tasoitti, ja kun se haki johto-osumaa, pääsi Honka jälleen johtoon. Lopulta SJK tuli kahden maalin myötä takaa ohi ja voittoon. Honka olisi voittamalla noussut sarjassa jo toiseksi, joten täydet pisteet ovat sitäkin maukkaammat. SJK:n seuraava ottelu on jo ensi torstaina, kun se pelaa UEFA Europe Conference Leaguen 1.kierroksen toisen osaottelun virolaista FC Floraa vastaan. Ottelu pelataan torstaina 14.7. klo 19:00 OmaSp Stadionilla, ja liput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. Kausikortit eivät käy euro-otteluun. Ensimmäinen osa päättyi Tallinnassa 1-0 ja voittaja otteluiden yhteistuloksella, etenee 2.kierrokselle.

SJK – FC Honka 3-2 (0-1)
0-1 41 min Rui Modesto
1-1 51 min Jake Jervis
1-2 67 min Rui Modesto
2-2 81 min oma maali
3-2 90 min Matias Vainionpää

Peli alkoi tarkasti molemmin puolin. Honka piti hieman enemmän palloa, mutta SJK puolusti hyvin, ja Honka ei löytänyt tilaa. Ensimmäisen tilanteen pelissä sai SJK ja se tuli vartin pelin jälkeen. Daniel Håkans toi pallon laidasta ja leikkasi sisään. Mukaan oli noussut Diego Rojas ja Matias Vainionpää. Håkans antoi pallon boksiin Vainionpäälle, jonka matalan vedon Maksim Rudakov torjui eteensä. Håkans ehti jatkamaan, mutta nosti pallon Rudakovin yli sivuverkkoon.

Honka sai pari keskitystä SJK:n boksiin, joista tuli myös kulmat heille, mutta tilanteet purettiin keskialueelle. 25. minuutilla Mehmet Hetemaj liukui hienosti pallon keskialueella kotijoukkueelle, ja jatkoi sen eteenpäin Niko Markkulalle. Markkulan keskityksestä saatiin myös kulma. Kulmakin tuli vielä hyvin etutolpalle, mutta se pomppasi siitä päädystä yli SJK:n pelaajan kautta.

Puolentunnin kohdalla Diego Rojas kaadettiin ja hän itse antoi vapaapotkun noin 20 metristä kuudentoista kulmalta. Pallo tuli hyvin boksiin, mutta Honka sai purettua tilanteen. Hieman myöhemmin Rojas antoi erinomaisen pystysyötön vauhtiin päässeelle Håkansille. Håkans kaadettiin ennen rangaistusaluetta, mutta erotuomari Oskari Hämäläinen viittoi etua SJK:lle, koska Josepablo Monreal pääsi puolittain palloon boksissa. Myös Monreal kaadettiin, mutta Hämäläinen levitti kätensä, eikä tilanteessa ollut virhettä.

Hieman ennen taukoa Honka sai yllättäen tilanteen, kun Rui Modesto nappasi pallon Håkansin nenän edestä alhaalla laidassa, kun pallo pomppasi kentästä erikoisesti taaksepäin. Modesto pääsi yksin läpi, ja hän sijoitti pallon taka-alakulmaan, ohi Markus Uusitalon. SJK sai vai vielä pienen paineen ennen taukoa, mutta tauolle mentiin Hongan johdossa.

SJK meni heti toisen puoliajan alussa johtoon, kun vaihdosta sisään tulleet Jake Dunwoody ja Jake Jervis järjestelivät maalin. Dunwoody antoi erinomaisen pystysyötön, mistä Jervis pääsi karkuun ja sijoitti pallon ohi Maksim Rudakovin.

Reilu tunti oli pelattu, kun Honka meni jälleen johtoon, ja sama mies oli asialla kuin avausosumassakin. Uusitalo ensin torjui Hongan pelaajan vedon, mutta Modesto pääsi tuikkaamaan irtopallon ohi Uusitalon.

SJK otti maalin jälkeen sisään lisää nuoria pelaajia, ja käänsi pelin täysin Hongan päätyyn, luoden paljon painetta ja puolittaisia paikkoja. Varsinkin erikoistilanteet olivat SJK:lla vaarallisia. Ja erikoistilanteista nähtiin myös tasoitusosuma, sekä ottelun voittomaali. Ensin 81. minuutilla kulma pelattiin etutolpalle, ja siellä Hongan Mohammed Adams puski sen omaan maaliin. Ottelun viimeisellä minuutilla SJK sai jälleen kulman, ja nyt Pyry Hannola lähetti sen takatolpalle, mistä sen puski sisään Matias Vainionpää.

Honka sai vielä ottelun lisäajalla pallon SJK:n päätyyn ja tukun kulmapotkuja, mutta SJK kesti rynnistyksen hienosti ja piti voiton itsellään.

Melkoinen tunteenpurkaus saatiin loppuun. Pyry laittoi loistavan pallon ja siihen vain päätä väliin. Periaatteessa pelattiin ihan hyvin ensimmäiselläkin puoliajalla, mutta tyhmistä virheistä päästettiin maalit. Sitten vain painettiin toisella puoliajalla. Aivan mahtava peli on tulossa torstaina europelistä, sanoi voittomaalin tehnyt Matias Vainionpää ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Tämä oli vähän kuin kautemme pienoiskoossa. Me joudumme tekemään todella paljon töitä, että onnistumme luomaan maaleja tai että pääsemme pois vastustajan prässin alta. Todella paljon töitä. Olemme nuori joukkue, kuten olen sanonut aiemminkin. Mielestäni me rakennamme tässä hyvää joukkuetta. Mutta koska joukkue on nuori, se tekee joskus virheitä. Tänäänkin kaksi Hongan maalia tuli meidän omista virheistämme. Mutta parasta mitä siinä tilanteessa voimme tehdä, ja mitä yksittäinen pelaaja voi tehdä, on päästä sen yli, ja jatkaa pelaamista. Ja kun me teimme tänään virheitä, jatkoimme yrittämistä, emmekä pistäneet päätä alas. Se oli erinomaista. Ja siksi me voitimme tänään, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Me loimme paljon paikkoja tänään, ja teimme paljon maaleja. Me yritimme jopa alueen ulkopuolelta vetoja. Me uskoimme, että pystymme tekemään lisää maaleja, ja niin me myös teimme. Olisi ollut tragedia, jos olisimme hävinneet tämän pelin. Jos pitää voittaa viime minuutin maalilla, niin sitten se on niin, mutta toivon, että seuraavalla kerralla voitamme pelin hieman selkeämmin, naurahti Gómez vielä lopuksi.

SJK: Markus Uusitalo MV, Matias Vainionpää, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Mehmet Hetemaj (46’ Jake Dunwoody), Niko Markkula, Daniel Håkans, Pyry Hannola, Nooa Laine (72’ Kingsley Ofori), Diego Rojas ja Josepablo Monreal (46’ Jake Jervis).