123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kaatoi kahdella Akseli Pelvaksen maalilla Veikkausliigaa johtavan HJK:n. Voitto HJK:sta oli SJK:lle ensimmäinen pääsarjatasolla ja sitä oli tullut paikalle todistamaan kauden ennätysyleisö – yli neljä tuhatta ihmistä. Ennen ottelun alkua iskenyt ukkoskuuro väistyi tapahtuman alta ja ennen avauspotkua täydelle pääkatsomolle esiintynyt Softengine, toi auringon pilkahtelemaan pilvien takaa.
Kun samaan aikaan toisena ollut FC Lahti jäi tasapeliin MYPA:n vieraana, nousi SJK voitolla jo sarjakakkoseksi. Vain viiden pisteen päähän HJK:sta.

SJK – HJK 2-0 (0-0)
1-0 59 min Akseli Pelvas
2-0 86 min Akseli Pelvas rp.

Ottelun yhdeksännellä minuutilla Fredrik Lassas tavoitteli syötöllään Mikael Forssellia, mutta SJK:n puolustus pääsi väliin. Purku kuitenkin epäonnistui ja Oussou Konan pääsi hyvään maalipaikkaan. Konanin zippi meni kuitenkin yli maalin. Johannes Laaksonen syötti boksin sisään Toni Lehtiselle, jonka pienestä kulmasta lähtenyt laukaus ei kuitenkaan yllättänyt HJK:n uutta maalivahtia, Toni Doblasia. Loistavasti pelannut Justin Moose syötti oikeaan laitaan Gert Kamsille, jonka hyvä keskitys tavoitti Akseli Pelvaksen pään. Pelvaksen pusku meni kuitenkin suoraan Doblasin syliin.

Parinkymmenen minuutin pelin kohdalla Cedric Gogoua avasi pitkällä syötöllä vasempaan laitaan Zeljko Savicille, joka puski kohti Akseli Pelvasta. Pelvas voitti Sebastian Mannströmin kaksinkamppailussa helposti ja pääsi yrittämään maalia etukulmasta. Pelvaksen laukaus kuitenkin hiukan epäonnistui ja Doblas torjui tilanteen kulmaksi. Puolen tunnin kohdalla Kerhon avausmaali oli erittäin lähellä. Juho Lähde antoi kulmapotkun ja Pavle Milosavljevic puski lähes maaliin asti. Valitettavasti pallo osui maaliviivan tuntumassa Toni Lehtiseen ja HJK-puolustus onnistui purkamaan tilanteen uudeksi kulmapotkuksi.

SJK:lla oli peräti 11 kulmapotkua ensimmäisellä puoliajalla. Yksi parhaista nähtiin 35. minuutilla, kun Cedric Gogoua pääsi puskemaan Lähteen antaman pallon. Nuoren norsunluurannikkolaisen pusku meni kuitenkin hiukan ohi maalin. SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi, mutta maalit jäivät hyvistä paikoista huolimatta syntymättä.

Klubilla oli toisen puoliajan alussa erinomainen tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon. Cedric Gogoua liukastui märällä nurmella ja Oussou Konan sai pallon. Mikael Forssell oli mukana hyökkäyksessä, SJK-pelaajista vain Milosavljevic ja maalivahti Mihkel Aksalu olivat vastassa. Konan kuitenkin yritti itse ja laukoi heppoisen kudin melko kaukaa, eikä Aksalulla ollut mitään ongelmia.

Veli Lampi tuli kentälle 59. minuutilla. Paluu Seinäjoen keskuskentälle alkoi kuitenkin Vekan kannalta murheellisesti, sillä hän pääsi todistamaan SJK:n johtomaalia aitiopaikalta. Gert Kams antoi pitkän rajaheiton ja Cedric Gogoua voitti pääpallon. Justin Moose ehti Gogouan voittamaan palloon ensimmäisenä ja lopulta pallo tuli Akseli Pelvakselle, joka pääsi kurittamaan entistä seuraansa. Pian maalin jälkeen Juho Mäkelä teki ensiesiintymisensä Kerhon paidassa kotiotteluiden osalta.

Vartti ennen ottelun loppua Johannes Laaksonen antoi loistavan syötön Pelvakselle, jonka kova laukaus meni ylärimaa hipoen yli. SJK sai rangaistuspotkun viitisen minuuttia ennen ottelun loppua Gideon Baah›n käsivirheen seurauksena. Akseli Pelvas ei antanut Doblasille mitään mahdollisuuksia, vaan iski kauden kuudennen maalinsa. Lopussa myös Jesse Sarajärvi kirjautti tililleen ensimmäiset liigaminuutit keskuskentällä. Liigadebyytti tuli jo kesäkuussa MYPAn vieraana. SJK nappasi lopulta täysin ansaitun voiton 2-0-lukemin.

Tiukka peli, kuten kärkikamppailun pitää ollakin. Parempi joukkue voitti. SJK oli hyökkäyspäässä pikkasen vaarallisempi ja sai enemmän maalipaikkoja. Etenkin erikoistilanteet oli läpi ottelun erittäin vaarallisia. SJK puolusti kurinalaisesti, eikä antanut sellaisia paikkoja, joita olemme kotikentällä saaneet heitä vastaan. Täytyy nostaa hattua paremmalle joukkueelle. Olisin toivonut, etten joudu menemään kentälle juuri ennen erikoistilannetta. SJK olisi voinut tehdä jo aiemmin erikoistilanteesta maalin. Olisivat voineet tehdä vaikka kolme maalia erikoistilanteista, sanoi Veli Lampi ottelun jälkeen.

Loistopeli meiltä. Odotimme hiukan erilaista Klubia. He eivät prässänneet niin kovaa kuin odotimme. Ehkä se johtui siitä, että pelasimme itse niin hyvin. Saatiin hyvin luotua tilanteita ja tehtyä tarvittavat maalit. Puolustuspeli on ollut koko kauden tiivistä. Tänäänkin se pysyi hyvällä tasolle eikä Klubi oikein päässyt edes paikoille. Maalinteko tuntuu aina hyvältä, mutta tänään tuntui vielä kivemmalta, sanoi Akseli Pelvas.

Kova, tiukka ja aika tasainen peli. Molemmat puolustivat maalinedustan hyvin ja paikkoihin oli vaikea päästä. SJK:lla oli paljon enemmän erikoistilanteita. He ovat olleet aikaisemminkin kaudella olleet niissä vaarallisia ja ratkaiseva maali tuli pitkästä sivurajaheitosta. Se käänsi pelin. Ikävä hävitä, mutta nyt ymmärtää taas voittamisen arvon. SJK on ollut tällä kaudella vahva kotona ja niin he olivat tänäänkin, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Vahva esitys meiltä. Tosi tiukka kamppailu. Jätkillä oli kova halu näyttää, mitä me osataan. Tiukat pelit ratkeavat pieniin asioihin, saatiin erikoistilanne ja tehtiin hienosti maali. Varsinaisia pelattuja maalintekopaikkoja ei ollut kummallakaan. Se kertoo siitä, että molemmat puolustivat hyvin. Oltiin vaarallisia ja saatiin erikoistilanteita paljon. Meillä on hyvä vaihe päällä. Voittaminen antaa itseluottamusta ja energiaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti SJK:n maalintekijä Akseli Pelvas. Kaksi IL-Leijonaa meni kotijoukkueen Justin Mooselle ja yksi vieiraiden Sebastian Mannströmille.

SJK kohtaa seuraavaksi Kuopion Palloseuran vieraskentällä, sunnuntaina 31.8. klo 18.30.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Richie Dorman, Zeljko Savic, Juho Lähde (90› Jesse Sarajärvi), Johannes Laaksonen, Justin Moose, Akseli Pelvas, Gert Kams (81› Marco Matrone) ja Toni Lehtinen (62› Juho Mäkelä)

Lisää kuvia SJK:n Facebookissa.
Kuvia myös Softenginen keikalta.

Ottelun videokooste:

Lehdistötilaisuus videolla: