123 456 7890

SJK haki 2-1 voiton Tukholmassa pelatusta harjoitusottelusta, kun se kohtasi pääsarja Allsvenskanissa pelaavan IF Brommapojkarnan. SJK:n maalit iski Jesse Sarajärvi ja Aristote Mboma. Ottelu pelattin ulkona, lämmitetyllä Grimsta IP:n tekonurmella. Siten ottelu oli SJK:n ensimmäinen ulkotekonurmella pelattu ottelu. Samalla se oli kolmas kansainvälinen harjoitusottelu tälle talvelle ja kaikkiaan talven kahdeksas voitto. SJK on pelannut Tommi Kautosen alaisuudessa nyt 10 ottelua ja hävinnyt vain kerran. Yksi ottelu päättyi tasapeliin. SJK:n seuraava ottelu on Suomen Cupin puolivälierä FC Honkaa vastaan. Tuo pelataan Seinäjoella, OmaSp Stadionilla, juuri ennen pääsiäistä torstaina 29.3. klo 18:30. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta. Kausikortit käyvät otteluun.

IF Brommapojkarna – SJK 1-2 (1-2)

0-1 16 min Jesse Sarajärvi
1-1 25 min Alexander Nilsson
1-2 28 min Aristote Mboma

Ottelun alussa BP oli pallollisesti SJK:ta parempi, ja SJK:n puolustus oli pari kertaa helisemässä. Seitsemännellä minuutilla Mihkel Aksalun vastaantulo ei onnistunut, ja kotijoukkueen Alexander Nilsson pääsi zippaamaan pallon yli Aksalun. SJK:n onneksi pallo pomppi myös yli maalin. Vähän myöhemmin BP pelasi hyvillä syötöillä Petar Petrovicin erinomaiseen vetopaikkaan, mutta Mihkel Aksalu torjui pallon tolpan kautta itselleen.

SJK:kin pääsi paremmin peliin mukaan ja iski ottelun ensimmäisen maalin reilun vartin jälkeen. Jordan Mustoe keskitti hyvin vasemmalta laidalta, Aristote Mboma imi kaksi puolustajaa itseensä ja Jesse Sarajärvi nousi taustalta tyhjään tilaan ja viimeisteli tyylikkäästi pallon maaliin. Maali muistutti hieman Sarajärven ensimmäistä maalia FC Interiä vastaan viime kauden päätösottelussa.

Kotijoukkueen tasoitus tuli 25. minuutilla hieman turhan helposti. Alexander Nilsson pääsi nokikkain Mihkel Aksalun kanssa ja sijoitti varmasti vasempaan alakulmaan. Maalin jälkeen Brommapojkarnalla oli pari vaarallista hyökkäystä, mutta niistä ei tulosta tullut. SJK sen sijaan iski vastahyökkäyksestä. Johannes Laaksonen taisteli yksin ruotsalaisia vastaan ja sai pelattua pallon lopulta Jordan Mustoelle. Mustoen avaus yllätti kotijoukkueen, ja SJK pääsi ylivoimahyökkäykseen. Emile Paul Tendeng odotti Aristote Mboman mukaan hyökkäykseen ja oikein ajoitettu syöttö vapautti Mboman hyvään maalipaikkaan. ”Totti” viimeisteli hyökkäyksen hienosti ja laukoi pallon takakulmaan.

BP:n pelityyli toi todellakin usein mieleen VPS:n. SJK pystyi muutaman kerran prässäämään pallon pois BP:n pelinavausvaiheessa. Johannes Laaksosen pallonriiston myötä Emile Paul Tendeng pääsi vetopaikkaan, mutta keskeltä boksin ulkopuolelta lähtenyt laukaus myös suuntautui liiaksi keskelle.

Toinen puoliaika ei kovin paljoa hienouksia tarjonnut. Kotijoukkue piti palloa ja SJK puolusti. BP sai luotua yhden kunnollisen maalipaikan, mutta veto viuhui yli maalin. Sen lisäksi Moustafa Zeidanin vapaapotku osui Jesse Östin torjunnan kautta ylärimaan.

SJK pääsi loppua kohden myös vastahyökkäyksiin ja muutamaan pidempään hyökkäykseen, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei tullut. Yhdestä Vahid Hambon kaatamisesta olisi joku tuomari tosin saattanut viheltää rangaistuspotkunkin.

Toisella puoliajalla molempien joukkueiden lukuisat vaihdot myös sekoittivat peliä.

Tietysti on aina hieno voittaa. Aina kun pelipaita laitetaan päälle, on voitto tavoitteena. Tänään se saatiin, mutta kyllä meillä oli vaikea vastustaja ja vähän vaikea peli meille, kommentoi ottelun jälkeen SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen ok, pallollinen peli ja luotiin pari paikkaakin. Tehtiin myös kaksi hienoa maalia. Tottakai täytyy käydä vähän tarkempi analyysi, että miten vastustajan maali syntyi. Ja yrittä sitä kautta parantaa asioita. Meillä oli pieniä ongelmia puolustuspelissä ensimmäisellä puoliajalla, meidän puolustuksen selustaan tulevien pallojen kanssa. Se parani toisella puoliajalla puolustuksellisesti kyllä, Kautonen analysoi.

Se mikä meidän olisi pitänyt pystyä tehdä paremmin toisella puoliajalla, niin meidän olisi pitänyt pystyä ottaa paremmin pallonhallinta itsellemme johtoasemassa. Toki vastustaja pääsi hyökkäämään suhteellisen kovaan myötätuuleen toisella jaksolla ja pakotti meidät puolustamaan ajoittain syvällä omalla puoliskolla. Mutta kun me voitettiin pallo siellä omalla puoliskolla, niin meidän olisi pitänyt pystyä kontrolloiduilla syötöillä purkamaan vastustajan välitön prässi. Meidän olisi pitänyt pystyä tulemaan kontrolloidusti pois. Nyt tuli vähän liikaa sitä että potkittiin vaan palloa pois. Pikkuisen enemmän pallohallintaa oltaisiiin toisella puoliajalla johtoasemassa kaivattu, jatkaa Kautonen.

Mutta se mikä on tottakai todella hyvää, niin toisella puoliajalla me aika hyvin kuitenkin puolustettiin oma boksi ja sen lähellä. Se puolustaminen oli kyllä toisella puoliajalla ihan hyvää, päättää Kautonen analyysin.

SJK:n Emile Paul Tendeng jäi toisella puoliajalla istumaan kentälle ja hänet vaihdettiin nopeasti Matti Klingaan.

Hän sai pienen tällin ensimmäisellä jaksolla ja me annoimme ohjeen toiselle puoliajalle, että menee aloittamaan ja jos pieniäkin tuntemuksia tulee, niin tulee samantien vaihtoon, eikä oteta mitään riskejä. Myös Totti otettiin samalla tapaa riskien välttämiseksi vaihtoon. Se mikä oli pelissä myös positiivinen asia, niin koko meidän täällä ollut pelaajaryhmä sai hyvin minuutteja. Se on hyvä asia, kertoo Kautonen lopuksi.

SJK: Mihkel Aksalu MV (46’ Jesse Öst MV), Joel Mero, Marc Vales (56’ Dani Hatakka), Anders Bååth, Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen, Jordan Mustoe (79’ Joonas Sundman), Jarkko Hurme, Emile Paul Tendeng (51’ Matti Klinga), Jesse Sarajärvi (75’ Ville Tikkanen) ja Aristote Mboma (56’ Vahid Hambo).

Ottelun videokooste:

SJK:n seuraava ottelu on Suomen Cupin puolivälierä torstaina 29.3. klo 18:30 ja se pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Vastaansa SJK saa siinä FC Hongan. Ottelun voittaja etenee välierään ja kohtaa siinä vierasottelussa voittajan otteluparista HJK – KuPS. SJK – FC Honka ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Kausikortit käyvät otteluun. Ottelussa on auki ainoastaan Pääkatsomo, Kannattajapääty ja vierassektio. Paikkanumerot eivät ole voimassa.