123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

Tuomas Kaukua iski kaksi maalia, kun SJK kaatoi AC Oulun OmaSp Stadionilla. Varsinkin ensimmäisen puoliajan esitys oli SJK:n totaalista näytöstä, eikä AC Oulu meinannut päästä pois omalta alueeltaan. Peli olisi voinut olla tauolla useamman maalin johdossa SJK:lle, mutta ACO:n Callum Ward esitti maalissaan huipputorjuntoja. Toisella puoliajalla AC Oulu pääsi hieman paremmin mukaan, ja kavensi pelin paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. Kaukua kuitenkin vei SJK:n vielä 3-1 johtoon vartti ennen loppua. Pelin lopussa tullut rangaistuspotku vierasjoukkueelle, oli vain kosmetiikkaa, ja SJK otti vähintäänkin ansaitun voiton. SJK pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina 6.8. klo 17:00, kun se kohtaa vierasottelussa Turun FC Interin. Myös sen jälkeen pelataan vieraissa, kun SJK kohtaa Helsingin IFK:n. Seuraava kotiottelu on lauantaina 20.8. pelattava SJK – KuPS.

SJK – AC Oulu 3-2 (1-0) 1-0  6 min oma maali 1-1 66 min Michael Lopez 2-1 57 min tuomas Kaukua 3-1 75 min Tuomas Kaukua 3-2 89 min Rafael Floro rp.

SJK aloitti pelin melkoisella pyörremyrskyllä ja se sai jo ensimmäisen puolen minuutin aikana paikan AC Oulun maalille. Eikä avausmaaliinkaan mennyt kauaa, kun SJK sai vapaapotkun laidasta. Vapari tuli, kun AC Oulun Rafinha joutui repimään kumoon karkuun pääsemässä olleen Tuomas Kaukuan. Vaparista Nooa Laine antoi kovan pallon maalin eteen, ja siitä Jake Dunwoody pääsi puskemaan. Pallo otti hieman AC Oulun puolustajaan, ennen kuin se upposi maaliin, joten maali merkittiin omaksi maaliksi.

Myös seuraavat minuutit mentiin täysin SJK:n komennossa. Pablo Andrade antoi matalan keskityksen maalin eteen, ja siellä Jake Jervis koitti jatkaa pallon sisään takavasaralla, mutta se meni hieman ohi takatolpan. 13. peliminuutin kohdalla AC Oulun maalivahti esitti päivän ensimmäisen loistotorjuntansa, kun ensin Kauka pääsi vetämään, ja Ward torjui. Irtopallosta pääsi kuitenkin vielä Jervis vetämään, mutta Rafael Floro pääsi juuri ja juuri liukumaan eteen, estäen varman maalin.

Seuraava SJK:n paikka tuli Diego Rojasille, kun ensin Felipe Aspegren pisti hyvän pystysyötön kuudentoistakaarelle. Rojasin veto meni kuitenkin metrin verran ohi maalin, kun Ward tuli hyvin vastaan. Jervis sai tilanteen, kun Aspegren laittoi hänet vauhtiin oikealta laidalta. Jervis haki taka-alakulmaa, mutta Ward sai jalkatorjunnalla estettyä.

Tauolle mentiin SJK:n yhden maalin johdossa, vaikka paikkoja oli useampaan maaliin. Toisen puoliajan alkuun AC Oulu tuli hieman paremmalla otteella ja se sai paikankin heti pelin alkuun. Yritys tuli kuitenkin suoraan Markus Uusitalon syliin.

Nooa Laine pääsi vetämään kaukaa boksin ulkopuolelta, kun AC Oulu antoi harhasyötön. Kova veto meni Wardin torjunnan kautta kulmaksi. Jervis pääsi niin ikään paikkaan, kun Andrade antoi erinomaisen keskityksen maalin eteen, ja Jervis pääsi vapaasta paikasta puolustajien takaa ohjaamana. Mutta Callum Ward teki uskomattoman jalkatorjunnan, ja esti jälleen varman maalin.

Viimein SJK onnistui lisäämään johtoaan, kun Tuomas Kaukua sai Felipe Aspegrenin rajaheiton AC Oulun boksissa oikealla laidalla. Kaukua otti pari askelta kohti maalia ja veti voimalla taka-alakulmaan. Ward sai hieman kättään väliin, mutta veto oli niin kova, että se meni varmasti maaliin.

AC Oulu pääsi kaventamaan ottelun hieman yllättäen, kun ensin Rasmus Karjalainen antoi pallon Samuel Anini Juniorille, ja tämä veti kohti maalia. Maalin edessä oli Michael Lopez, jonka kautta pallo pomppasi yli Uusitalon. Tilanne näytti vahvasti paitsiolta, kun Lopez seisoi vedon lähtiessä maalivahdin ja SJK-puolustajan välissä. Mutta maali hyväksytiin.

Callum Ward jatkoi unelmatorjuntoja toisessa päässä, kun Rojas antoi pallon hienosti Pyry Hannolalle, ja tämä veti kovaa maalia kohti. Ward torjui, ja irtopalloa oli hakemassa parikin SJK:n pelaajaa. Jatkosta vielä Dunwoody pääsi vetämään, mutta senkin Ward torjui.

SJK:n kolmas maali lähti keskikentältä, kun Hannola sai pallon Rojasilta, ja Hannola antoi sen pystyyn Jervisille. Jervis veti oikealta puolelta kovaa ja Ward torjui. Pallo kuitenkin pomppasi torjunnasta vasemmalle puolelle Kaukualle, joka tuikkasi sen verkkoon.

Pelin viimeisellä minuutilla AC Oulu sai heppoisen rangaistuspotkun, kun ensin Daniel Håkans revittiin hyökkäyspäässä kumoon. Siitä ei kuitenkaan tullut vaparia, ja kun peli jatkui, tuli AC Oulu SJK:n boksiin. Siellä Matej Hradecky pelasi palloa, mutta AC Oulun pelaaja heittäytyi. Erotuomari näki sen kuitenkin pilkun arvoiseksi. Pilkulta pallon upotti maaliin Rafael Floro. Uusitalo oli hyvin mukana, mutta veto meni aivan yläkulmaan.

Ottelu päättyi hetkeä myöhemmin, mutta vielä ennen sitä AC Oulu sai pallon pitkällä syötöllä Rasmus Karjalaiselle, jonka yritys meni kuitenkin Uusitalon syliin.

Me hallitsimme varmasti suurimman osan ottelusta. Ainakin 90% ottelusta me olimme erittäin vahvoja ja veimme peliä. Olimme mielestäni myös puolustuksellisesti hyviä. Toiselle puoliajalle he muuttivat muotoaan, ja muutamia pelaajia. Se vei meiltä siinä hetken sopeutua muutokseen, mutta onnistuimme siinäkin jälleen hyvin ja melko nopeasti. Käytimme myös hallintaamme hyvin hyväksi. Pääsimme heidän ohitseen, heidän taakse ja välillä muodon läpi. Sitä kautta loimme useita paikkoja, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen. – Olin kuitenkin lopussa turhautunut, sillä meidän laukaukset oli heikkoja, meidän olisi pitänyt käyttää paikkamme paremmin hyväksi. Meidän pitää vain pystyä olemaan armottomampia näissä. Jos hallitsemme peliä näin ja saamme näin monta paikkaa, pitäisi meidän voittaa paljon selvemmällä marginaalilla, totesi Gómez vielä loppuun.

SJK: Markus Uusitalo MV, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Felipe Aspegren, Pablo Andrade, Jake Dunwoody, Nooa Laine (79’ Mehmet Hetemaj), Pyry Hannola, Diego Rojas (79’ Valentin Gasc), Tuomas Kaukua (82’ Daniel Håkans) ja Jake Jervis.