123 456 7890

Suvereenista hallinnasta huolimatta, SJK voitti vain yhdellä maalilla sarjajumbo AC Kajaanin. SJK hallitsi ottelua kuitenkin mielin määrin, mutta AC Kajaanin nuorten maajoukkuemaalivahti ja puolustus onnistui pitämään ottelun tiukkana loppuun saakka.

SJK – AC Kajaani 1-0 (0-0)
1-0 51 min. Akseli Pelvas

Sää ottelulle ei ollut kovin mukava, sillä vesisade piiskasi Seinäjokea koko aamupäivän ja se vain yltyi ottelun alkuun mennessä. Kentällekin tuli muutamia lammikoita, joissa pallo ei pyörinyt normaaliin malliin.

Tämä sopi tietenkin vierailijajoukkueelle, joka oli tullut Keskuskentälle puolustamaan ja hakemaan ainakin vieraspistettä. Ottelun jälkeen AC Kajaanin Mika Lumijärvi myönsi normaalisti karttavansa puolustavaa taktiikkaa.

En tykkää kun lähdetään vain puolustamaan maalin eteen, mutta nyt se oli vähän pakko. Kaikki mukana olevat jätkät taisteli joukkueen puolesta, kertoi Lumijärvi

Ensimmäisen puoliajan aikana alkoi jo näyttääkin että AC Kajaani tuossa onnistuu, vaikka pallo pyöri täysin SJK pelaajilla ja vastustajan päädyssä.

Puolen tunnin pelin kohdalla SJK näytti saavan pallon jo maalinkin, kun läpiottelun hyviä nousuja tehnyt Teemu Penninkangas keskitti kulmalipun tuntumasta Akseli Pelvakselle, joka tykitti suoraan syötöstä, mutta vain maalin sivuverkkoon. Kotikatsomo ehti jo tuulettaa maalia villisti, sillä pallo näytti ensin uppoavan verkon toiselle puolelle.

Hieman myöhemmin Toni Lehtinen koitti saksarilla yllättää AC Kajaanin Daniel Kollaria maalissaan, mutta näyttävä veto suuntautui maalin ohi ja puoliajalle mentiin maalittomassa tasatuloksessa.

Toiselle puoliajalle tullessa SJK muutti hieman ryhmitystään ja tällä pakotettiin AC Kajaanin puolustusta liikkeelle.

Eikä kauaa mennyt, kun ottelun avausmaali näki päivänvalonsa. Tilanteen jälkeen mieheltä toiselle kimmonneeseen palloon ehtii ensimmäisenä Akseli Pelvas ja hän tällää pallon nopeasti alakulmaan, kun ottelun toista puoliaikaa on kulunut viiden minuutin verran.

Myös AC Kajaani saa ottelussa pari paikkaa, mutta ne maalivahti Mihkel Aksalu hoitaa huolellisesti ja hän torjuukin ottelussa samalla 11. nollapelinsä. Putkeen nollapeli on jo viides. Tuolla 11. nollapelillä hän jakaa vuonna 2011 Luis Fernandon tekemän sarjapelien nollapeli ennätyksen SJK paidassa.

Ottelu päättyy SJK:n painostuksesta huolimatta 1-0 lukuihin ja tähän on tyytyväinen myös SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Saimme sen mitä ansaitsimme. Joka jätkä teki kentällä kaikki pienimmätkin asiat tänään oikein. Maaleja olisi toki voinut tulla enemmänkin, mutta olen tyytyväinen pisteisiin. Joku voisi sanoa että rutiinivoitto, mutta ei tässä sarjassa ole yhtään rutiinivoittoa, päättää Valakari.

SJK:n nuori laitapuolustaja Teemu Penninkangas palkittiin ottelun parhaana pelaajan, kaksi pistettä meni AC Kajaanin toppari Ozeias Grazianolle ja yksi piste Kerhon Daniel Caumolle.

SJK on voiton myötä edelleen sarjassa toisena, kahden pisteen päässä lauantaina oman ottelunsa voittaneesta FC Hakasta.

Ensi lauantaina 24.8. SJK matkustaa Tampereen Tammelaan, Ilveksen vieraaksi ja tuohon kärkikamppailuun matkustaa mukaan myös SJK Kannattajat, jotka järjestävät peliin kaikille avoimen kuljetuksen.

SJK: Mihkel Aksalu, Matti Lähitie, Pavle Milosavljevic, Gert Kams, Teemu Penninkangas, Richie Dorman, Chris Cleaver, Josu, Akseli Pelvas, Toni Lehtinen ja Daniel Caumo (66′ Jyri Hietaharju)

Kuvat SJK & Mari Hietala. Luvaton käyttö kielletty.