123 456 7890

Viime kaudella SJK-junioreiden Kolmosessa pelanneessa joukkueessa 12 maalia 16:sta pelissä iskenyt Elari Hautamäki, on tehnyt sopimuksen SJK Akatemian kanssa. Viime kaudella hän pelasi Kolmosen lisäksi SJK-junioreiden harrastejoukkueessa Vitosessa, missä syntyi vain kahdessa ottelussa hulppeat 7 maalia. Koko uransa SJK-junioriden joukkueita edustanut, 2004-syntynyt maalitykki, on ollut jo talven aikana mukana SJK Akatemian harjoitusringissä.

Elari on ollut todella potentiaalinen, meidän omista junioreista kasvanut pelaaja. Hän on aina ollut ikäluokkansa parhaimpia pelaajia myös. Aikoinaan hän siirtyi vanhempana B-juniorina pelaamaan B-nuorten kakkosjoukkueeseen omasta tahdostaan, ja siellä hän sitten teki huikeat maalimäärät. Viime vuonna hän pelasi SJK-junioreiden Kolmosen joukkueessa, ja teki jälleen hyvän määrän maaleja. Sen myötä hän halusi tulla takaisin kilpapuolelle jatkamaan. Ja näemme, että hänelle on täällä myös käyttöä, kommentoi SJK Akatemian ja SJK U17-joukkueiden valmentaja Arttu Aromaa.

Nuoresta pelaajasta on kuitenkin vielä kyse, ja pelaajasta, joka haluaa treenata ammattimaisesti. Ja se on se tärkein tie, että pääsee eteenpäin. Eli hyvää tekemistä ollut hänellä jo pitkän aikaa, Aromaa jatkaa.

Myös SJK-junioreiden puolella iloitaan Elari Hautamäen sopimuksesta.

Hienoa, että Elari on nyt saanut sopimuksen SJK Akatemian kanssa. Elari on aina osoittanut kykyjä ja ominaisuuksia, joita kehittyäkseen kohti huippua tarvitaan. Välillä motivaatio oli hieman laskussa, mutta loistavaa, että niin sanotusti pidempääkin reittiä voi kiivetä, sanoo SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Jyri Hietaharju.

Tämä Elarin sopimus on esimerkki siitä, että askel taakse saattaa joskus olla myös askel eteenpäin. Lisäksi tämä kertoo, että pelaajilla on erilaisia reittejä, ja meillä on mahdollisuus nousta ryhmästä toiseen, Hietaharju jatkaa.

Seinäjoella vuonna 2004 syntynyt Elari Hautamäki on aloittanut jalkapallon SJK-junioreissa ja pelannut SJK-junioreiden kaikissa ikäluokissa ja joukkueissa yhteensä 168 ottelua. Hautamäki on ollut mukana ikäluokan aluemaajoukkueleireillä ja pelannut Kai Pahlman lopputurnauksessa. Kaudella 2020 Hautamäki oli mukana SJK:n U17-joukkueessa, joka SM-sarjaa ja SM-karsintoja. Niissä hän osui kahdesti 12:sta pelaamassaan ottelussa. Kaudella 2021 hän tykitti SJK-junioreiden alaisuudessa olevan B-nuorten kakkosjoukkueen riveissä peräti 34 maalia 17:sta pelissä. Viime kaudella 2022, Hautamäki pelasi SJK-junioreiden joukkueessa Kolmosessa, tehden 12 maalia 16:sta ottelussa sekä 7 maalia vain kahdessa ottelussa Vitosessa pelaavassa harrastejoukkueessa. Elari Hautamäki on SJK:n edustusjoukkueen kapteenistoon kuuluvan Matias Vainionpään serkku.

SJK Akatemia pelaa perjantaina 14.4. alkaneella Ykkösen kaudella lisäksi miesten Kolmosessa, ja Kolmosen kausi alkaa kotiottelulla tiistaina 25.4. Esse IK:a vastaan. Seuraava Ykkösen ottelu on ennen tuota, perjantaina 21.4., kun OmaSp Stadionille saapuu SalPa. SJK Akatemia pelaa harjoitusottelun Kakkosessa pelaavaa Vasa IFK:a vastaan maanantaina 17.4. klo 19:00 OmaSp Stadionilla. Suomen Cupissa SJK Akatemia aloittaa taipaleen 3.kierrokselta, ja vastustaja siihen arvottiin perjantaina 14.4. Löydät kaikki SJK Akatemian pelit SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.