123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK ja Haka iskivät vuorotellen, kun pisteet tasattiin 2-2 tuloksella. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Haka piti kenties enemmän palloa, mutta ei päässyt vaarallisiin tilanteisiin, SJK:n iskiessä nopeilla vastahyökkäyksillä. Toisella puoliajalla peli heräsi eloon, kun molemmat joukkueet menivät päästä päähän luoden tilanteita. Harmillisesti Haka onnistui tasoittamaan molemmilla kerroilla SJK:n johdon, ja niinpä pisteet tasattiin. Ensi viikolla SJK aloittaa valmistautumisen UEFA Europe Conference League -otteluihin, ja sen ensimmäiseen osaan. Siinä SJK kohtaa FC Floran Tallinnassa torstaina 7.7. klo 19:00. Toinen osa on Seinäjoella 14.7. klo 19:00. Otteluiden välissä, SJK kohtaa sunnuntaina 10.7. klo 16:00 FC Hongan Veikkausliigan ottelussa. Sitä ennen kuitenkin kaikille erittäin hyvää juhannusta!

SJK – FC Haka 2-2 (1-0)
1-0 27 min Denys Oliinyk rp.
1-1 58 min Janne-Pekka Laine
2-1 67 min Ville Tikkanen
2-2 72 min Lee Erwin

Pelin alussa SJK joutui pariin otteeseen pitkäksi aikaa alivoimalle, kun ensin Denys Oliinyk sai haavan sääreensä, ja joutui kentän ulkopuolelle sitä paikkailemaan. Kun Oliinyk pääsi takaisin, loukkaantui puolestaan Niko Markkula. Markkula palasi vielä hetkeksi takaisin, mutta lopulta noin vartin pelin jälkeen, joutui tulemaan kokonaan pois. Markkulan tilalle tuli Kingsley Ofori, ja vaihto pakotti SJK:n myös muokkaamaan ryhmitystään.

Haka sai luotua pelin ensimmäisellä puoliajalla painetta SJK:n päätyyn, pitämällä enemmän palloa, mutta se ei saanut niistä aikaan kuin kulmapotkuja, SJK:n puolustettua tiukasti. SJK puolestaan sai tilanteet nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta nekään ei vetoihin johtaneet. Parhaat tilanteet järkkäilivät Oliinyk ja Daniel Håkans.

SJK meni johtoon, kun Martti Haukioja antoi hyvän pitkän syötön ristikkäiseen laitaan, missä Kingsley Ofori pääsi vauhtiin vasemmalta laidalta. Ofori jätti miehen taakseen, ja kun hän leikkasi sisään boksiin, joutui Haka-puolustaja rikkomaan takaapäin. Erotuomari Petri Viljanen näytti heti rangaistuspotkua. Pilkusta maalin teki Denys Oliinyk, Aatu Hakalan aavistettua väärän kulmaan.

Nopeilla hyökkäyksillä SJK pääsi järkkäämään lisääkin tilanteita. Yksi komeimmista lähti aivan omasta boksista, kun ensin Ofori ja Pyry Hannola pelasi yhteen. Pallo tuli oikealle laidalle Oliinykille, oman boksin kulmalle. Oliinyk antoi hyvän pitkän ristipallon vauhtiin Håkansille, ja tämä jatkoi puolestaan ristiin kuudentoista kulmalle Hannolalle. Hannola kuitenkin aikaili ihan pienen hetken liikaa, ja Haka puolustaja ehti liukumaan vedon eteen.

Toinen puoliaika alkoi samalla tyylillä kuin ensimmäinenkin, ja Haka sai muutaman kulman aikaan. Peli ehti vanheta lähes tunnin, kun Haka tasoitti. Maali syntyi, kun Janne-Pekka Laine riisti pallon SJK:n omalla puoliskolla Alfie Batesilta, otti muutaman askeleen eteenpäin ja sijoitti kaukaa pallon maaliin. Jesse Öst oli tilanteessa kuudentoista viivalla, ja tilanne tuli melko yllättäen.

Maalin jälkeen peli heräsi todella eloon. Ja SJK alkoi painaa palloa Hakan alueelle. Eikä mennyt kuin viitisen minuuttia, ja SJK oli siirtynyt johtoon. 2-1 maali syntyi kulmapotkusta, jonka laittoi Pyry Hannola takatolpalle. Siellä Ville Tikkanen pääsi puskemaan ristiin ja pallo verkkoon. Harmillisesti Haka tuli jälleen tasoihin, vain muutaman minuutin jälkeen. Veikkausliigan maalipörssiä johtava Lee Erwin sai pallon kuudentoista kaarella, ja veti pallon verkkoon.

Pelin viimeisellä vartilla mentiin päästä päähän, ja nähtiin useita tilanteita. Kertaalleen Oliinyk oli viedä SJK:n johtoon, mutta Hakan maalivahti Aatu Hakala torjui. Viime hetkien paras tilanne tuli Nooa Laineelle, kun ensin Tuomas Kaukua toi pallon hyvin laidasta ylös ja syötti sen boksin kulmalle Hannolalle. Hannola jatkoi sen sivuttain kuudentoista kaarella olleelle Laineelle ja Laine koitti vetää yläriman alle. Mutta jälleen Hakala ehti torjumaan.

Peli päättyi 2-2 tulokseen, ja molempien joukkueiden riveissä harmiteltiin kahden pisteen menetystä.

Jos katsoo ensimmäistä puoliaikaa, niin heillä oli ehkä enemmän pallo ja he olivat lähempänä meidän maalia, mutta me pystyimme siinä sitten iskemään vastahyökkäyksillä. Toisella puoliajalla se oli sitten eri, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Me kyllä yritimme pelissä tehdä maaleja ja luoda paikkoja. Ja sitten kenties, kun meillä oli pelissä paras jaksomme, me annoimme heille maalin virheestä. Sellaista voi sattua. Mutta me tulimme vielä sen jälkeen takaisin ja loimme lisää tilanteita. Sitten olimme juuri lähdössä itse vastahyökkäykseen, kun he katkaisivat sen, ja pääsivät nopeasti meidän alueelle. Siitä he sitten tekivät toisen maalinsa. Vielä senkin jälkeen, me yritimme ja pääsimme lähelle heidän maaliaan, Gómez kertasi.

Olen yhtä pettynyt kuin kaikki muutkin. Eniten olen pettynyt pelaajien puolesta, sillä he kyllä yrittivät. Mutta se ei riittänyt, päätti Gómez.

SJK: Jesse Öst MV, Martti Haukioja, Niko Markkula (18’ Kingsley Ofori), Matias Vainionpää, Ville Tikkanen, Alfie Bates (69’ Jake Dunwoody), Nooa Laine, Denys Oliinyk, Pyry Hannola, Daniel Håkans (77’ Pablo Andrade) ja Josepablo Monreal (69’ Tuomas Kaukua).