123 456 7890

PS Kemi onnistui jälleen kaatamaan SJK:n, vaikka peli pyöri lähes täysin heidän päädyssään. PS Kemi sai ottelussa kaksi vaarallista vastahyökkäystä ja ensimmäisestä pallon myös maaliin. Kemiläiset joutuivat vajaalle jo ensimmäisella puoliajalla ennen maalin syntyä, kun heidän pelaaja ajoi rumasti Mihkel Aksalun päälle punaisen arvoisesti. Tuon jälkeen he puolustivat koko ottelun tiiviisti ja hyvin omalla rangaistusalueellaan, luottaen varmoihin vastahyökkäyksiin. SJK yritti jopa useamman hyökkääjän voimin murtaa puolustusmuuria, mutta luoduista paikoista syntyneet yritykset olivat luokattomia ja ne viuhuivat yksi toisensa jälkeen ohi tai yli maalin. Pelaaminen koko joukkueella puolustavaa ryhmää vastaan on aina erittäin vaikeaa, mutta tänään SJK:lle tarjottiin paikkoja tasoitukseen tai jopa voittoon. Tämä pitää kuitenkin nyt nollata nopeasti ja aloittaa keskittyminen keskiviikon Honka – SJK peliin.

PS Kemi – SJK 1-0 (1-0)
1-0 39 min Juho Mäkelä

SJK:lla oli ottelun alkuminuuteilla muutamia erikoistilanteita kelvollisista paikoista, mutta ne jäivät aika heikoiksi. PS Kemin ensimmäinen hyvä paikka tuli Kevin Tanolle, jonka hyvän kaukolaukauksen Mihkel Aksalu torjui kulmapotkuksi. Kulmapotku oli hyvä, ja sitä seurasi sivuvapaapotku.

26. minuutilla Mihkel Aksalu ja Justus Lehto juoksivat palloon, ja Aksalu ehti ensin. Lehto tuli myöhässä Aksalun päälle, ja sai sen seurauksena punaisen kortin. Siitä alkoi aikamoinen hässäkkä, jonka seurauksena Kevin Tano ja jostain syystä myös Mehmet Hetemaj saivat varoituksen.

SJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta reilun puolen tunnin kohdalla. Johannes Laaksosen kuti meni kuitenkin hieman yli maalin. SJK ei oikein pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa ensimmäisellä puoliajalla. Sen sijaan PS Kemi iski nopeasta vastahyökkäyksestä viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Henrik Ölander pääsi etenemään vasenta laitaa, ja hänen keskityksensä tavoitti Juho Mäkelän, joka puski pallon maaliin.

Toisella puoliajalla SJK painosti hurjasti, ja keskitti palloa boksiin useaan kertaan. Aivan puoliajan alussa Joonas Sundman keskitti takatolpalle Joona Lautamajalle, jonka jatko painui yli maalin. Vajaan tunnin kohdalla Reuben Ayarna pelasi pallon boksiin hyvään paikkaan Johannes Laaksoselle, mutta Laaksosen laukaus jäi hieman heppoiseksi, ja Oskari Forsman selvitti tilanteen.

SJK haki kentälle lisää tulivoimaa, kun Vahid Hambo tuli kentälle Reuben Ayarnan tilalle. PS Kemillä oli reilun tunnin kohdalla mahdollisuus siirtyä jo kahden maalin johtoon, kun Jacob Esposito pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta pallo lipui hieman takatolpan ohi.

PS Kemi puolusti tiiviisti, eikä päästänyt SJK:ta pelaamaan keskustan kautta. SJK joutui keskittämään palloa boksiin, eikä keskityksissä tänään Alexei Eremenkon mukaan ollut riittävästi laatua. Jonkinlaisia paikkoja keskityksistä kuitenkin tuli, ja Vahid Hambolla ja Joel Merollakin oli omat paikkansa, mutta yritykset suuntautuivat yli maalin. Johannes Laaksonen pääsi laukomaan boksissa aivan ottelun lopussa, mutta veto meni hieman ohi maalin.

– Peli oli luonteeltaan sellainen, kun odotinkin. Ei ole koskaan helppoa pelata täällä. Kemi puolusti kompaktisti. Kemin maali oli hieno, hieno keskitys vastahyökkäyksestä. Joskus on vaikeampaa pelata 10 pelaajaa kuin 11 pelaajaa vastaan. Meillä oli muutamia paikkoja, mutta Kemilläkin oli paikka vastaiskusta. Se ei ole mikään selitys, mutta olemme tottuneet pelaamaan hyvällä tekonurmella, ja alustaan tottumisessa kestää aina. Keskityksemme eivät olleet riittävän hyviä. Keskustan kautta oli hyvin vaikea pelata, sillä he tukkivat keskustan hyvin, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Jos jollain kentällä voi ottaa alivoiman vastaan, niin tällä kentällä. Tällä kentällä on kiva olla tiiviinä, ja puolusta. Mutta kun pelaa 70 minuuttia vajaalla, se on erittäin vaikeaa henkisesti ja fyysisesti. Olemme aiemminkin pystyneet pelaamaan alivoimalla hyvin. Tämä ei ollut maailman kauneinta, mutta tämä oli erittäin tärkeä voitto meille, sanoi PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Anders Bååth, Reuben Ayarna (60’ Vahid Hambo), Johannes Laaksonen, Joonas Sundman (73’ Jordan Mustoe), Emile Paul Tendeng, Joona Lautamaja, Daniel O’Brien (65’ Billy Ions), Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj.

Seuraava ottelu on jo keskiviikkona, kun SJK matkustaa FC Hongan vieraaksi Espooseen. Seuraava kotiottelu on tiistaina 26.6. klo 18:30 kun Tampereen Ilves saapuu OmaSp Stadionille. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.