123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa Ykkösessa kaudella 2013. Tämä varmistui tänään torstaina, kun Palloliitto julkisti liigalisenssit kaudelle 2013 ja kaikki 12 Veikkausliigajoukkuetta sen myös sai.
SJK olisi ollut ensimmäinen joukkue mahdollisessa täydennysmenettelyssä ja Kerho jätti virallisen liigalisenssihakemuksen Palloliiton pyynnöstä. Virallisesti Ykkösen lisenssit käsitellään vasta tammikuussa, mutta SJK:lla ei tuon suhteen ongelmia ole.

Seuran puheejohtaja Raimo Sarajärvi, Toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä ja Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong valottivat kauden 2013 suunnitelmia tiedotustilaisuudessa torstaina aamuna.

– Olisi Jalkapalloilun tappio jos joku olisi ilman lisenssiä jäänyt, kommentoi SJK Puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

– Me lähdemme siitä että meillä on Ykkösessäkin joka tapauksessa liigatasoinen organisaatio ja -joukkue ensi kaudella. Hoidamme omat velvoitteemme ajallaan ja meillä on selkeät suunnitelmat myös stadionolosuhteiden varalle. Tarkoitus on mennä koko ajan eteenpäin ja seuran omistajapohjakin laajentuu koko ajan. Tämä ei ole mikään yhden miehen show, vaan teemme hommia pitkäjänteisesti ja järkevästi, painottaa SJK puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

– Joukkueen rakentaminen lähtee ensisijaisesti siitä mitä Simo päävalmentajana haluaa. Tietenkin tämä tilanne jossa emme vielä tienneet missä pelaamme ensi kaudella, aiheutti ongelmia, sillä joukkue rakennetaan ihan eri tavalla silloin jos pelaamme Ykköstä ja haluamme nousta, tai jos menemme liigaan ja haluamme pysyä siellä. Myös pelaajat haluavat tietysti pelata ensisijaisesti liigassa. Meillä on kuitenkin kasassa jo 15 sopimusta ja se on aika hyvin kun ollaan vasta joulukuussa menossa. Meillä oli testipelaajia näytillä ja heidän kanssaan mahdollisia sopimuksia syntynee vuoden alusta, kertoo Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

SJK käsittää seurana tällä hetkellä edustusjoukkueen lisäksi Kakkosessa pelaavan Kerho 07:n ja SJK U19 joukkueen. B-junioreista alaspäin kaikki toiminta pallokouluun asti on SJK-Junioreiden alaisuudessa. Koko seuran budjetti ensi kaudelle on varmasti kilpailukykyinen ja edustusjoukkueen osalta SJK lähtee sarjaan kuta kuinkin Veikkausliigan alemman keskikastin joukkueiden kanssa saman kokoisella pelaajabudjetilla.

Kolme uutta jatkosopimusta

Seinäjoen Jalkapallokerho solmi myös uudet jatkosopimukset kolmen pelaajan kanssa, kun Aki Sipilä, Tomas Karike ja Kim Palosaari kirjoittivat nimen paperiin.
Kaikkien sopimus kattaa kauden 2013. Kim Palosaaren sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2014.

– Aki on joukkueelle tärkeä pelaaja ja uskon että saamme vielä lisää irti miehestä ensi kaudella. Karikkeen sekä Palosaaren sopimukset taas on hyvä osoitus siitä että haluamme sitoa nuoria lupaavia kavereita seuraan. Sekä Karike että Palosaari ovat olleet lupaavia pelaajia koko tähän astisen uransa ajan, mutta nyt molempien kohdalla kuitenkin on uralla se paikka näyttää mihin pystyy ja nostaa peliään seuraavalle tasolle, kommentoi sopimuksia Päävalmentaja Simo Valakari

Aki Sipilä nousi kannattajien suosikiksi heti ensimmäisellä kaudellaan 2011. Hän voitti tuon kauden päätteeksi Kauden Pelaaja -palkinnon, teki oman maaliennätyksensä ja oli mukana nostamassa Kerhoa Ykköseen. Viime talvena Aki viihdytti Seinäjokelaisia leikkimielisessä Tanssii Tähren kans tanssikilpailussa ja keräsi pelikentillä Kerhon keltaisten korttien ennätyksen yhdessä Richard Dormanin kanssa. 27 vuotias Sipilä tuli Seinäjoelle alunperin Kokkolan KPV:sta ja nyt solmitun jatkosopimuksen myötä hän aloittaa jo kolmannen kautensa Kerhon paidassa. Sipilä on urallaan edustanut myös Kuopion Palloseuraa ja pelannut kahdeksan Veikkausliigaottelua.

Viime kaudella HJK:n organisaatiosta siirtynyt 22 vuotias maalivahti Tomas Karike löysi itselleen uuden kodin Seinäjoelta. Ykkösessä pelejä kertyi kolme kappaletta ja peliaikaa haettiin välillä lainapestillä Kakkosen Närpiön Kraftista. Kraftissa otteet olivatkin erinomaisia, samoin kuin SJK Reservien paidassa, missä Karike oli mukana nostamassa joukkuetta Kakkoseen. Urallaan myös 12 Suomen poikamaajoukkueiden peliä pelannut Karike, on kehittynyt Jari Kujalan maalivahtivalmennuksessa ja haastanee tosissaan Luis Fernandon Kerhon ykkösmaalivahdin paikasta tulevaisuudessa.

Lupaava nuori hyökkääjä Kim Palosaari, kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta ehti silti pelata mukana 14:sta Ykkösen pelissä ja iskeä niissä 3 maaliakin. SJK Reservien paidassa maaleja syntyi seitsemän.
Vuonna 1992 syntynyt Kokkolan KPV:n kasvatti siirtyi Seinäjoelle viime talvena, käytyään ensin treenaamassa mm. JJK:n, Valkeakosken Hakan ja IFK Mariehamnin kanssa. Palosaari on esiintynyt myös Suomen nuorten Maajoukkueessa.

SJK:lla on nyt 15 pelaajasopimusta kaudelle 2013.

Sopimuspelaajat:
Luis Fernando
Tomas Karike
Tuomas Karjanlahti
Matti Lähitie
Kalle Taimi
Richard Dorman
Timo Rauhala
Aki Sipilä
Jyri Hietaharju
Chris Cleaver
Johannes Laaksonen
Teemu Penninkangas
Kim Palosaari
Toni Lehtinen
Daniel Caumo

SJK taustaryhmä ja valmennus:
Simo Valakari, päävalmentaja
Max Peltonen, valmentaja
Jari Kujala, maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja
Jaakko Nevanlinna, fyysinen valmennus
Juha-Jaakko Ulvila, fysioterapeutti
Pekka Lehtinen, huoltaja