123 456 7890

Myös kauden toinen ottelu päättyi SJK:n voittoon, kun SJK haki täydet pisteet Turusta 2-1 tuloksella. Ensimmäisella puoliajalla SJK olisi voinut johtaa jopa enemmän kuin 2-0, sen verran hyvällä jalalla SJK peliin lähti. José Nadson teki SJK:lle ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa ja Denys Oliinyk jatkoi maaliputkeaan. Pelit jatkuu ensi viikolla ja SJK pelaa pääsiäisen molemmin puolin kotiottelut. Ensin torstaina 18.4. tulee OmaSp Stadionilla HJK ja toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 22.4. vieraaksi saapuu Ilves. Otteluiden ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Nyt kaikki kannustamaan SJK:n voittoputkelle jatkoa.

FC Inter – SJK 1-2 (0-2)
0-1 21 min José Nadson
0-2 44 min Denys Oliinyk
1-2 86 min Filip Valencic

SJK aloitti ottelun sähäkästi ja loi hyvän paikan jo toisella minuutilla. Sergei Eremenko ja Serge Atakayi pelasivat hyvin yhteen, ja Atakayi pääsi laukomaan boksissa. Henrik Moisander torjui vedon eteensä, mutta Jeremiah Streng ja Denys Oliinyk eivät aivan päässet jatkamaan paluupalloa maaliin.

Inter pääsi peliin mukaan SJK:n hyvän alun jälkeen. Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka tuli seitsemännellä minuutilla, kun Niilo Mäenpää nousi hyvin oikealta laidalta ja syötti takaviistoon Filip Valencicille, jonka laukaus meni kuitenkin yli maalin.

Vartin kohdalla Sergei Eremenkon hyvä vapaapotku tavoitti Jeremiah Strengin, jonka syöksypuskun Moisander liimasi näppeihinsä. Inter pääsi siitä myös vastahyökkäykseen. Mika Ojala keskitti Filip Valencicille, joka ajautui kuitenkin pieneen kulmaan ja Jesse Öst selvitti tilanteen. Hetkeä myöhemmin Mika Ojala pääsi itse vetopaikkaan boksin ulkopuolella, mutta sihti ei ollut kohdillaan.

Interin pieni paine pysähtyi 20. minuutilla, kun Moshtagh Yaghoubia rikottiin keskikentällä vapaapotkun arvoisesti. ”Mosa” itse antoi vapaapotkun ja se olikin erinomainen. Jeremiah Strengin kova pusku kolahti tolppaan, José Nadson oli ensimmäisenä kakkospallossa ja laukoi sen maaliin toisella yrittämällä. Nadsonista tuli samalla SJK:n historian toiseksi vanhin maalintekijä sarjapeleissä. Pian maalin jälkeen Serge Atakayi pääsi laukomaan boksissa, mutta kuti kiersi ohi maalin.

SJK:n meni kahden maalin johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla. Tämäkin tilanne lähti liikkeelle vapaapotkusta. Vapaapotkun Inter vielä selvitti, mutta Dani Hatakka pystyi palauttamaan pallon boksiin. Jeremiah Streng voitti pääpallon Denys Oliinykille. Oliinyk harhautteli boksissa jalkansa vapaaksi ja laukoi sitten boksin kulmalta upean maalin. Maali oli Oliinykille jo kauden toinen.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen puolittainen maalipaikka oli Mehmet Hetemaj’lla, mutta hänen kutinsa meni päin Moisanderia. Interin paikka tuli hetkeä myöhemmin vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta SJK:n puolustus pystyi kuin pystyikin selvittämään tilanteen.

52. minuutilla Serge Atakayi karkasi läpiajoon, kun Interin toppari kompuroi pallon kanssa. Henrik Moisander pystyi kuitenkin torjumaan Atakayin laukauksen. Hetkeä myöhemmin Denys Oliinyk ja Trevor Elhi pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla. Elhi keskitti pallon takatolpalle Serge Atakayille, joka ei kuitenkaan pienestä kulmasta pystynyt suuntaamaan palloa maaliin.

Obed Malolo tuli kentälle 74. minuutilla Sergei Eremenkon tilalle. Koko viime liigakauden missannut Malolo oli liigakentiltä sivussa peräti 532 päivää.

SJK vetäytyi loppuhetkillä todella alas ja Inter pystyi loppua kohden vyöryttämään hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia. Hanson Boakai ja Filip Valencic pääsivät muutaman kerran laukomaan vaarallisista paikoista. 86. minuutilla Valencicin upea laukaus myös upposi maaliin ja Inter nousi ottelussa maalin päähän.

Inter jatkoi painostustaan loppuun asti, mutta SJK piti johtonsa loppuun asti, vaikka Inter pääsi etenkin kulmapotkuilla todella lähelle maalia. SJK on ottanu hyvän lähdön Veikkausliiga-kauteen, sillä kahden ottelun jälkeen tilillä on kaksi voittoa.

– Mielestäni se oli meiltä hyvä esitys. Erityisesti olen tyytyväinen siihen, että pojat tekivät juuri niitä asioita, mitä halusimme heiltä ja he pysyivät positiivisina, taistelivat toistensa ja joukkueen puolesta. Ensimmäinen peli ruoholla, joka ei ollut niin hyvässä kunnossa, niin se hieman näkyi. Mutta he tekivät kaiken ohjeiden mukaan ja olivat selvästi päättäneet yhdessä voittaa ottelun, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

– Kausi on alussa ja on tärkeä saada hyvä alku, joten toiset täydet pisteet putkeen lämmittää myös. Vastassa oli kuitenkin hyvä joukkue. Tänään me voimme juhlia näitä pisteitä hetken, mutta huomenna aloitamme valmistautumisen torstain otteluun. Tämä ottelu on nyt ohi ja menemme kohti seuraavaa, Eremenko sanoi vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka (80’ Joona Lautamaja), José Nadson, Boris Kadio, Trevor Elhi, Mehmet Hetemaj (65’ Jude Arthur), Moshtagh Yaghoubi, Serge Atakayi, Sergei Eremenko (73’ Obed Malolo), Denys Oliinyk, Jeremiah Streng

Seuraava ottelu on 18.4. pelattava SJK – HJK OmaSp Stadionilla. Kotipelit jatkuu maanantaina 22.4. SJK – Ilves ottelulla. Molempiin otteluihin ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.