123 456 7890

SJK jatkaa sarjakärkenä, vaikka ei onnistunutkaan voittamaan FC Lahtea kotikentällään. Pisteet tasattiin maalittomalla tuloksella. Samalla kierroksella kuitenkin myös HJK pelasi tasapelin ja nyt kaksikko on kahdestaan sarjan piikkipaikalla. SJK:lla on edelleen parempi maaliero. Sunnuntain ottelu SJK:n ja FC Lahden välillä oli hyvätasoinen ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta jalkapalloa. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat ottelussa pääosassa ja SJK:n Mihkel Aksalu teki kertaalleen todellisen maalimanluokan pelastuksen. Uusi lainapelaaja Allan Souza teki kotidebyyttinsä ja Wayne Brown pelasi uransa sadannen Veikkausliigaottelun. Veikkausliiga jatkuu huipputasaisena ja mestaruustaisto on edelleen auki. SJK pelaa HJK:ta vastaan Seinäjoella keskiviikkona 23.9. ja tuo ottelu alkaa klo 17.00. Siitä on näillä näkymin tulossa melko ratkaiseva ottelu.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – FC Lahti 0-0

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja etenkin SJK:lla oli erinomaisia maalipaikkoja jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. 10. minuutilla Lahden kapteeni Mikko Hauhia keskitti ja Matheus Alves pääsi laukomaan maalin edestä, mutta veto epäonnistui. 14. minuutilla Allan Souzan pitkä avaus tavoitti Roope Riskin. Riski ei aivan päässyt läpiajoon, mutta maalipaikka syntyi. Henrik Moisander torjui Riskin kovan kudin eteensä ja Lahden puolustus sai hoidettua irtopallon.

16. minuutilla Tuco antoi matalan ja kovan keskityksen Roope Riskille, jonka ohjaus meni hiukan ohi maalin. Seuraavalla minuutilla Mikko Hauhia pääsi laukomaan 16-alueen rajalta, mutta veto meni ohi maalin. Pian tämän jälkeen Allan Souza syötti hyvin linjan taakse Bahrudin Atajicille, mutta �Bahrun� haltuunotto epäonnistui ja tilanne kuivui kasaan. 20. minuutilla Johannes Laaksonen keskitti boksiin Tucolle, joka pääsi laukomaan, mutta Moisander venytti näppinsä eteen ja torjui vedon kulmapotkuksi. Tuco pääsi uuteen maalipaikkaan hetkeä myöhemmin, mutta veto meni ohi maalin.

Reilun puolen tunnin kohdalla Bahrudin Atajic jatkoi Roope Riskille, joka otti pallon taidokkaasti haltuunsa ja pääsi puolittaiseen läpiajoon. Lahden puolustus pystyi kuitenkin häiritsemään sen verran, että Riskin laukaus epäonnistui.

55. minuutilla Hassan Sesay keskitti vasemmalta Matheus Alvesille, jonka pusku meni niukasti ohi maalin. Molempien joukkueiden maalivahdit ovat sarjan ehdotonta eliittiä. Yksi osoitus siitä näkhtiin, kun Lahti sai kulman 57. minuutilla. Pekka Lagerblom keskitti ja Markus Joenmäki puski erinomaisesti. Mihkel Aksalu esitti kuitenkin yhden kauden komeimmista torjunnoista ja nollasi Joenmäen maalintekoaikeet.

64. minuutilla Roope Riski pääsi tälläämään lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautui päin Moisanderia, joka onnistui kaiken lisäksi liimaamaan kovan vedon hyppysiinsä. Lahden maali oli lähellä 84. minuutilla. Mikko Hauhian volleylaukaus osui tolppaan ja kimposi Aksalun pään kautta paitsiossa olleelle lahtelaispelaajalle.

Joukkueiden pelaajat ja päävalmentajat olivat varsin yksimielisiä ottelun kulusta.

Hyvää futista. Molemmat lähtivät otteluun hyvistä asemista. SJK:n kausi on ollut upea tähän asti. Ollaan onnistuttu SJK:ta vastaan hyvin. Tiedettiin, mitä on tulossa. Tyytyväinen saa olla pisteeseen, sanoi FC Lahden Pekka Lagerblom.

Molemmat lähtivät voittamaan peliä. Molemmilla oli tilanteita. Meillä oli mahdollisuus ratkaista, mutta toisaalta vastustajakin olisi voinut tehdä. Pelitilanteisiin nähden aika oikeutettu tulos. Lahti osaa puolustaa hyvin ja heillä on paljon fyysisesti vahvoja pelaajia, sanoi Timo Tahvanainen.

Vauhdikas ja hyvätasoinen ottelu. Ei ollut tylsä 0-0-peli. Molempien joukkueiden maalivahdit palkittiin, molemmat ovat tämän liigan eliittiä. Molemmilla oli omat paikkansa. Maalivahdit hoitivat homman. Meillä oli selkeä suunnitelma. Tiedetään SJK:n tapa toimi. Allan Souza oli meille uusi pelaaja, mutta ehdittiin häntäkin scoutata. Kohtuullisen hyvä vieraspeli. Piste on meille aika vähän mitalipelejä ajatellen, sanoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Molemmat joukkueet lähtivät voittamaan peliä. Veskarit pelasivat huippupelin. Aloitettiin ihan hyvin, sen jälkeen Lahti sai pallokontrollin. Oltiin ensimmäisellä puoliajalla vaarallisia. Toisella puoliajalla Aksalu teki maailmanluokan seivin. Vähän muutettiin systeemiä ja saatiin Lahtea puolustuskannalle. Toki Lahti oli vaarallinen vastahyökkäyksissä. Moisander otti pari hyvää seiviä. Molemmat joukkueet pelasivat loppuun asti voitosta, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin vieraiden maalivahti Henrik Moisander. Kaksi tähteä SJK:n maalivahti Mihkel Aksalulle ja yksi tähti Timo Tahvanaiselle.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Roope Riski, Bahrudin Atajic (61› Akseli Pelvas), Henri Aalto, Cedric Gogoua, Allan Souza (61› Wayne Brown) ja Mehmet Hetemaj.

SJK:n seuraava ottelu on ensi sunnuntaina 20.9. Kotkassa, kun KTP isännöi SJK:ta klo 16.00 alkavassa ottelussa. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 23.9. ja silloin pelataan kärkikamppailu SJK – HJK. Tuo ottelu alkaa poikkeukselliseti jo klo 17.00.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla

Ottelun videokooste:

Ottelun lehdistötilaisuus: