123 456 7890

Roope Riskin kaksi maalia nosti miehen Liigacupin maalipörssin kärkeen ja piti SJK:n tappioitta Liigacupin alkulohkossa. SJK kaatoi viime kauden hopeamitalisti RoPS:n Oulussa pelatussa ottelussa 2-1 luvuin. Ottelu oli käytännössä ohi jo puolen tunnin pelin jälkeen, kun isäntien Juuso Hämäläinen kopautti Jarkko Hurmetta läpiajossa sukille takaapäin rangaistusalueelle. Tuloksena rangaistuspotku ja suora punainen Hämäläiselle. Ottelu oli sen jälkeen enemmän pelailua ja SJK jatkaa Liigacupin finaaliin ilman tappioita.

Päivän avauskokoonpano poseerauksessa

RoPS – SJK 1-2 (0-2)
0-1 28 min Roope Riski rp.
0-2 35 min Roope Riski
1-2 50 min Antti Okkonen

SJK aloitti ottelun kovalla prässillä ja painoi pelin RoPS päätyyn. Tulosta tuli kuitenkin vasta noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Roope Riski pelasi kulmalipulta pallon hyvin takaviistoon Tucolle ja tämä näki mukaan laidasta nousseen Jarkko Hurmeen. Hurme pääsi läpi rangaistusalueelle Tucon syötöstä, mutta Juuso Hämäläinen napautti häntä kantapäille punaisen kortin arvoisesti. Samalla pallo laitettiin pilkulle ja Roope Riski pamautti pallon varmasti verkkoon.

Maali ja punainen muutti hyvin alkaneen kamppailun luonnetta ja pelistä tuli pelailua. SJK lisäsi johtoaan hetkeä myöhemmin ja asialla oli jälleen Roope Riski. Johannes Laaksonen pisti kovan syötön maalin eteen, jossa Riski nosti kovaa etuyläkulmaan. Tauolle mentiin SJK:n kahden maalin johdossa.

Toisella puoliajan alussa SJK joutui tekemään vaihdon, kun Jussi Vasaran jalka hieman taittui kaksinkamppailutilanteessa. Ottelun jälkeen tarkempi tutkimus kuitenkin osoitti että selvittiin säikähdyksellä ja Vasara käveli normaalisti omin jaloin. Toisella puoliajalla nähtiin ainoastaan yksi maali, kun Antti Okkonen yllätti Mihkel Aksalun maalissaan 50 minuutin kohdalla. RoPS oli lähellä tasoittaa vielä ottelun viimeisillä minuuteilla, kun Aleksandr Kokko pääsi vetämään, mutta Aksalu esitti paraatitorjunnan.

Meillä oli ensimmäisellä jaksolla pelissä hyviä asoita. Tehtiin hyvät maalit. Toisella jaksolla saimme hyvän opetuksen, että jos antaa löysää niin vastustaja pääsee mukaan. RoPS pääsi mukaan ja heillä oli vielä muutama muukin paikka tehdä lisää. Meidän olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan peli ensimmäisellä puoliajalla kun meillä oli paikat tehdä lisämaaleja, toteaa SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK lähtee seuraavaksi treenileirille Espanjan Marbellaan, missä se pelaa kaksi harjoitusottelua. Matkaan lähdetään 7. maaliskuuta ja paluu Suomeen on 17. maaliskuuta. Lisätietoa leiristä tulossa ensi viikolla SJK:n nettisivuille.

Liigacupissa SJK:n edennyt finaaliin tappioitta ja kohtaa Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 19.3. toisen lohkon voittaneen FC Lahden. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00 ja tuon ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä Ticketmastersin sivuilla. SJK toimii ottelussa vain käytännön järjestelijänä ja varsinainen järjestäjä on Veikkausliiga. Siten kummankaan joukkueen kausikortit eivät käy otteluun.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Abdoulaye Meite (84′ Arttu Aromaa), El-Hadji Kane, Timo Tahvanainen, Jarkko Hurme, Johannes Laaksonen, Alexei Eremenko, Jussi Vasara (47 min Jesse Sarajärvi), Ariel Tuco Ngueukam (87′ Aatu Kujanpaa), Tarmo Kink ja Roope Riski.

Roope Riski nousi Liigacupin maalipörssin kärkeen.