123 456 7890

SJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä yhdessä FC Interin kanssa. Molemmat ovat pelanneet kauden alun tappioitta. SJK nappasi voiton Pohjanmaan derbyssä Akseli Pelvaksen maalilla. SJK oli varsinkin toisella puoliajalla selvästi vahvempi ja painoi pelin Jaro päätyyn. Lopulta voitto-osuma syntyi kuitenkin hieman onnekkaasti, kun pallo pomppasi Pelvaksen reiteen ja mies ohjasi sen siitä maaliin. Pelvaksen maaliin hyvän esityön teki Bahrudin Atajic, joka murtautui laidasta vapaaksi.

SJK otti mukaansa tärkeät kolme pistettä kauden ensimmäisestä Pohjanmaan derbystä.

FF Jaro – SJK 0-1 (0-0)

0-1 70 min Akseli Pelvas

Pietarsaaren keskuskentän nurmi ei vielä tässä vaiheessa vuotta mahdollistanut kovin hyvää syöttöpeliä. Molemmat joukkueet suosivat tavallisesti maata pitkin pelaamista, mutta tässä ottelussa se oli vaikeaa. Ensimmäisellä puoliajalla ei juuri maalipaikkoja ollut.

SJK:n avausmaali oli erittäin lähellä 19. minuutilla. Johannes Laaksonen syötti hienosti Bahrudin Atajicille. Atajic eteni boksiin ja laukoi kohti oikeaa alakulmaa, mutta Jesse Öst torjui. Reboundiin pääsi ensimmäisenä Tuco, mutta Öst torjui myös Tucon laukauksen. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Johannes Laaksonen pisti kolme Jaron pelaajaa nippuun ja laukoi paristakymmenestä metristä kovan laukauksen, joka kuitenkin meni ohi maalin.

28. minuutilla Jose Manuel Rivera pelasi hyvän paikan Reginaldolle, joka pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui päin Mihkel Aksalua. Molemmilla joukkueilla oli muutamia vapaapotkuja hyvältä etäisyydeltä, mutta varsinaisia maalipaikkoja niistä ei syntynyt.

Noin tunnin kohdalla peli alkoi kääntyä SJK:lle ja 71. minuutilla syntyi ottelun voittomaali. Bahrudin Atajic harhautti Reginaldon vasemmassa laidassa kantapääkikalla. “Bahru” eteni boksiin ja keskitti maalille Akseli Pelvakselle, joka ohjasi pallon maaliin Jesse Östin edestä.

Olihan se maali aikamoinen flipperi, mutta pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Se oli hyvin pelattu tilanne meiltä. Atajic tuli hyvin laidalta ja laittoi etutolpalle, kommentoi Akseli Pelvas maaliaan.

Vartti ennen loppua Jose Manuel Rivera laukoi 16-alueen rajalta kovan laukauksen, mutta Mihkel Aksalu venyi upeaan torjuntaan.

Se oli hyvä reaktio maalivahdilta. Tuntui hyvältä pelata, pelasimme ihan hyvin. Tiesimme, että tästä tulee tiukka peli, sanoi Jarossa debytoinut Jose Manuel Rivera.

Pietarsaari on vaikea paikka pelata, viime kaudellakin nämä olivat yhden maalin pelejä. Peli ei vielä ollut niin hyvää kuin se voisi olla, mutta peli kehittyy. Voittoja tulee heikommallakin pelillä. Jaro ei tehnyt peliä helpoksi tänään, mutta peli oli kuitenkin meidän hallussa, sanoi Pelvas.

Taas 1-0 voitto. Se kertoo, että tässä oli kaksi hyvää joukkuetta, jotka tuntevat toisensa. Kenttä ei helpottanut pelaajien tekemistä. Kenttä oli liukas ja pallo pomppi. Molemmat joukkueet haluaisivat pelata parempaa jalkapalloa, mutta kevään pelit ovat tällaisia. Pelaajat antoivat kaikkensa, peli meni suunnitelman mukaan. Avauskokoonpano oli tehty suoraviivaiseen laitapelaamiseen. Pelaajat näyttivät hyvää asennetta ja työmoraalia, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Voin sanoa saman kuin Valakari. Tunnemme toisemme hyvin. Työmoraali oli hyvää. Pienet erot ratkaisevat nämä pelit. Öst teki hyviä torjuntoja ensimmäisellä puoliajalla ja Aksalu toisella. Molemmilla oli samankaltainen paikka. Atajicin syöttö meni Pelvakselle ja siitä tuli maali. Denisin syöttö vastaavassa tilanteessa meni SJK:n puolustajalle, sanoi Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen, Bahrudin Atajic, Akseli Pelvas, Toni Lehtinen (53′ Wayne Brown) ja Tuco (81′ Jussi Vasara).

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK pelaa seuraavaksi kotikentällä, Seinäjoen Keskuskentällä ja isännöi 3.5. pelattavassa ottelussa Helsingin IFK:ta. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 16.00.