123 456 7890

Erikoinen Suomen cupin ottelu SJK Akatemian ja SJK:n välillä, päättyi SJK:n voittoon. SJK Akatemia ja SJK joutui kohtaamaan toisensa Suomen cupin 5.kierroksella cupin sääntöjen mukaisesti ilman arvontaa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun antaen peliaikaa vähemmän pelanneille, mutta kuitenkin tosimielelellä pelaamaan jatkopaikasta. Ottelutapahtuma oli hyvähenkinen, ja paikalle tulleet kannattajat kannustivat molempia ryhmiä. Pelin jälkeen joukkueet kävivätkin yhdessä kiittämässä kannattajia. Ottelussa nähtiin myös kaksi debyyttiä, kun SJK U17-joukkueen Oskari Väistö pelasi ensimmäistä kertaa SJK Akatemian mukana, ja saman joukkueen Eemeli Honkola teki puolestaan debyytin SJK:n edustusjoukkueessa. Suomen cupin 6.kierros sekä jo valmiiksi mahdolliset otteluparit puolivälieriin, arvotaan tiistaina 31.5. Suomen cupin 6.kierroksen runkopäivä on 15.6. ja puolivälierierän 29.6. Suomen Cupin finaali pelataan 17.9. Olympiastadionilla Helsingissä. SJK Akatemian seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina 29.5. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille saapuu Ykkösen kärkikamppailuun Gnistan Helsingistä. SJK matkustaa puolestaan jo lauantaina 28.5. Ouluun ja kohtaa siellä kello 17:00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa AC Oulun. Tuon jälkeen alkaa maajoukkuetauko ja seuraava kotiottelu Veikkausliigassa on lauantaina 18.6., kun FC Inter saapuu OmaSp Stadionille. Molempien joukkueiden kotiotteluiden liput myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa.

SJK Akatemia – SJK 2-3 (0-2)
0-1 31 min Tuomas Kaukua
0-2 41 min Pyry Hannola
0-3 84 min Denys Oliinyk
1-3 90+1 min Jonathan Muzinga
2-3 90+2 min Tuukka Pahkala

Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli SJK:n Vertti Hänniselle, joka pääsi vetämään kuudentoista rajalta Diego Rojasin syötöstä. Veto meni kuitenkin yli maalin. Ensimmäisen vedon kohti maalia sai kuitenkin SJK Akatemia, ja Oliver Günes, joka sai pallon Mikael Anttilan riiston jälkeen. Günes liikkui eteenpäin kohti kuudentoista rajaa ja laukoi, mutta veto meni suoraan SJK:n maalissa pelanneen Markus Uusitalon syliin.

SJK pelissä piti palloa, ja loi tilanteita, mutta välillä SJK Akatemia sai hyviä nopeita hyökkäyksiä. Yksi parhaista tilanteista pelin ensimmäisen 20 minuutin kohdalla tuli, kun ensin toppari Lukas Eloranta toi palloa ylöspäin ja syötti sen eteenpäin Endrit Rrustemille. Rrustemi jatkoi sen boksiin Günesille, mutta tämä ajautui liian pieneen kulmaan.

Puolen tunnin kohdilla ensin SJK:n Pyry Hannola pääsi vetämään Rojasin syötöstä, mutta Tuomas Pöyhönen torjui SJK Akatemian maalissa. Hetki tuon jälkeen, Hannola itse antoi hyvän pystysyötön boksiin Tuomas Kaukualle, joka veti pallon maaliin. Veto pomppasi hieman SJK Akatemian puolustajasta.

Hannola teki maalin vapaapotkusta noin viisi minuuttia ennen taukoa. Pallo oli aika kaukana maalista, reilun 25 metrin päässä. Veto oli kuitenkin tarkka, ja meni maata pitkin aivan tolpan juureen. 0-2 tilanteessa mentiin myös tauolle.

Vaihdosta sisään SJK:lle tullut Kingsley Ofori pääsi heti toisen puoliajan alkupuolella laittamaan pallon maaliin, mutta lippu oli ylhäällä, eikä maalia hyväksytty. Kun tunti oli täyttymässä, tuli vaihdosta SJK:lle sisään SJK U17-joukkueen maalitykki Eemeli Honkola, ja teki samalla debyyttinsä SJK:n edustusjoukkueessa.

63.minuutilla SJK Akatemian Tuomas Koivisto joutui kaatamaan Hannolan kuudentoista kaarella, ja siitä Hannola itse antoi vapaapotkun. Koivisto sai myös keltaisen. Pallo meni läpi muurin, mutta Tuomas Pöyhönen venyi hyvään torjuntaan SJK Akatemian maalilla. SJK Akatemialla oli loistava paikka maalintekoon sivuvaparista, kun Günes laittoi pallon takatolpalle. Sinne noussut Terry Yegbe puski, mutta Markus Uusitalo torjui aivan maaliviivalta. Heti perään toisessa päässä Honkola sai ensimmäisen vetonsa Atakayin syötöstä. Pöyhönen sai hieman kättä vedon eteen, ja se pomppasi siitä ylärimaan ja päädystä yli. Sama nuorimies oli asialla vain vähän myöhemmin Kaukuan keskityksestä, nyt pusku maalin edestä meni vain vähän yli maalin.

Vartti ennen loppua nähtiin päivän toinen nuori debytantti kentällä, kun niin ikään SJK U17-joukkueen Oskari Väistö tuli kentälle SJK Akatemian paidassa. 84.peliminuutilla SJK lisäsi johdon 0-3:een. Hannola, Ofori ja Denys Oliinyk syöttelivät ensin hetken kuudentoista kulmalla keskenään, sitten Hannola laittoi pystyyn Oforille ja tämä antoi pallon päätyviivalta maalin eteen Oliinykille. Oliinyk sijoitti takatolpan juureen.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, pääsi SJK Akatemia iskemään maalin. Se tuli kulmasta, ja maalin edessä Jonathan Muzinga puski en voimalla sisään. Ja heti kun peliä jatkettiin, pääsi Muzinga ja Tuukka Pahkala kaunistelemaan luvut 2-3:een. Muzinga tarjoili Pahkalalle pallon kuudentoista viivalle, ja Pahkalan veto upposi etualakulmaan. Ottelu päättyi hieman tuon jälkeen, ja SJK etenee kaksikosta Suomen cupin 6.kierrokselle. Ottelun päätyttyä, molemmat joukkueet kävivät yhdessä kiittämää päädyssä koko pelin molempia joukkueita kannustaneita kannattajia.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Kaarlo Rintamäki (46’ Sami Sipola), Deni Silverio (58’ Elias Machaal), Tuomas Koivisto, Terry Yegbe, Lukas Eloranta (75’ Oskari Väistö), Tuukka Pahkala, Mikael Anttila, Oliver Günes, Adam Mekki (75’ Eero Lamberg) ja Endrit Rrustemi (58’ Jonathan Muzinga).

SJK: Markus Uusitalo MV (79’ Topi Säilynoja MV), Martti Haukioja, Serge Atakayi, Matias Vainionpää (46’ Kingsley Ofori), Ville Tikkanen, Mehmet Hetemaj, Jake Dunwoody (68’ Denys Oliinyk), Pyry Hannola, Vertti Hänninen, Tuomas Kaukua ja Diego Rojas (59’ Eemeli Honkola).

Ruutu Urheilun videokooste ottelusta katsottavissa tästä linkistä.

Videohaastatteluissa molempien joukkueiden valmentajat Brian Page ja Joaguín Gómez sekä debytantit Oskari Väistö ja Eemeli Honkola: