123 456 7890

SJK haki voiton Suomen cupin 6.kierroksen ottelusta Botniahallin tekonurmelta. VPS kaatui kahdella Ariel Tuco Ngueukamin maalilla. Peli oli hyvin SJK:lla kontrollissa, vaikka VPS painostikin kovaa lopussa. Ottelunhahmoja Tucon lisäksi oli puolustuksessa välillä palloja naamallaankin torjunut El-Hadji Kane, sekä keskikentällä kovasti töitä tehneet Matti Klinga, Matej Hradecky ja Jussi Vasara. SJK etenee puolivälieriin, jotka pelataan 15.6. Vastustaja arvotaan tuohon otteluun myöhemmin. Veikkausliiga jatkuu SJK:n osalta heti sunnuntaina kun se isännöi Jouppilanvuoren tekonurmella Tampereen Ilvestä. Nyt kun SJK on saanut voittotilin auki, niin toivotaan että tästä saadaan kunnon lumipalloefekti käyntiin.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

VPS – SJK 1-2 (1-1)
0-1 26 min Ariel Tuco Ngueukam
1-1 37 min Loorents Hertsi
1-2 59 min Ariel Tuco Ngueukam

SJK hallitsi ottelun alkua, mutta ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli VPS:lle. Andre Clennonille pelattiin pallo linjan taakse ja Clennon nosti pallo SJK-vahti Jere Koposen yli. Kerhon onneksi nosto meni kuitenkin ohi maalin. VPS sai kulmapotkun 26. minuutilla. Johannes Laaksonen voitti ykköspallon ja Roope Riski taisteli pallon Jussi Vasaralle. SJK rynnisti vastahyökkäykseen Jussi Vasaran johdolla. Vasara syötti vielä Tucolle, joka sijoitti pallon tyylikkäästi maaliin.

VPS tasoitti kymmenisen minuuttia myöhemmin. Andre Clennon syötti Loorents Hertsille, joka sijoitti pallon takakulmaan. VPS sai vastaavanlaisen paikan hetkeä myöhemmin, mutta Jere Koposen hyvä vastaantulo esti vaasalaisten maalintekoaikeet.

Vajaan tunnin kohdalla Matej Hradecky pääsi erinomaisesti VPS:n syöttöön väliin keskikentällä ja SJK pääsi vastaiskuun. Hradecky syötti Roope Riskille, joka jatkoi Tucolle boksiin. Tucon sihti oli jälleen kohdillaan ja SJK meni 2-1-johtoon.

VPS pääsi hätyyttelemään SJK:n maalia vaarallisen näköisesti 70. minuutilla, mutta Kerhon puolustus kesti. SJK pääsi ottelun loppuhetkillä muutaman kerran hyvin boksiin, mutta tuloksena oli usein vain kulmapotku. Kertaalleen Tarmo Kink pääsi leikkaamaan keskelle, mutta veto meni ohi maalin. Alexei Eremenkon vapaapotku oli lähellä painua maaliin 88. minuutilla, mutta Juuso Kevari pelasti yläkulmasta. VPS:n kiri ei lähtenyt kunnolla käyntiin, eikä lisämaaleja nähty, joten SJK jatkaa Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

SJK: Jere Koponen MV, El-Hadji Kane, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen (58› Alexei Eremenko), Jussi Vasara (85› Tarmo Kink), Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Matti Klinga, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme ja Abdoulaye Meite.


Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty