123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

Daniel Håkansin upea soolomaali ratkaisi voiton SJK:lle Vaasan Elisa Stadionilla. VPS painosti kovaa läpi ottelun, mutta SJK tukki syöttösuunnat ja iski hyvin vastaan. Puolustus oli Jesse Östin johdolla uhrautuvaa. Samalla katkesi SJK:n synkkä putki ja pisteet todellakin maistuu ja helpottaa, Pohjanmaan herruuden lisäksi. SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi tiistaina 17.5. klo 18:00, kun se matkustaa FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle. Seuraava kotipeli taas on ensi viikonloppuna lauantaina 21.5. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu IFK Mariehamn. Tuo ottelutapahtuma on samalla 90’s Superlauantai ja pelin jälkeen lavalle nousee Basic Element, Movetron ja DJ PartaMatti. Ennakkoliput Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta.

VPS – SJK 0-1 (0-0)
0-1 49 min Daniel Håkans

VPS aloitti kovalla prässillä tuttuun tapaan, ja onnistuikin sen kautta tekemään SJK:n pelin vaikeaksi. Kotijoukkue sai myös muutamia erikoistilanteita, yksi pahimmista tuli 8 minuutin kohdilla, kun Sebastian Strandvall pääsi lempipaikoilleen, noin 20 metrin päähän maalista antamaan vapaapotkua. SJK:n onneksi veto meni reippaasti yli ja katsomoon.

SJK Sai paikkansa vastahyökkäyksistä. Varsinkin Jake Jervis oli niissä vaarallinen, ja yleensä hänet lähetti vauhtiin puolustuksessa pitkästä aikaa avauksessa pelannut Matias Vainionpää. Puolen tunnin kohdalla Jervis pääsi juuri tälläisestä tilanteesta yksin läpi, ja hän koitti sijoittaa pallon taka-alakulmaan. VPS-maalivahti Oskari Forsman kuitenkin sai hieman kättä väliin, ja pallo meni tolpan väärältä puolen ohi.

Jesse Öst sai myös tehdä muutaman hyvän torjunnan, kun palloa tuli SJK:n boksiin useampaan kertaan. Vielä ennen tauokoa, Jervis pääsi jälleen linjan taakse. Nyt toiselta laidalta. Forsman tuli jälleen loistavasti vastaan, ja katkaisi hyökkäyksen kuudentoista kaarella.

Toisen puoliajan alkuun SJK iski. Daniel Håkans sai pallon oikealla laidalla ja hän leikkasi sisään boksiin, harhautellen koko VPS-puolustuksen. Håkansille maali oli kauden ensimmäinen ja toinen SJK:ssa. Se tuli myös hienosti kannustaneen SJK-kannattajajoukon eteen.

Kymmenen minuutin päästä maalista, Jake Jervis sai pallon keskialueella kotijoukkueen painostuksen jälkeen, ja hän koitti nostaa sen välittömästi yli kaukana maalistaan olleen Oskari Forsmanin yli. Pallo meni yli Forsmanin, mutta samalla myös yli maalin.

VPS-painosti todella kovaa ja haki maalia, mutta SJK puolusti uhrautuvasti ja viimeisenä lukkona oli maalivahti Jesse Öst. SJK sai paikkansa vastahyökkäyksillä ja erikoistilanteista. Pari kertaa VPS vaati pilkkua maalinedusruuhkatilanteista, mutta erotuomari ei virhettä näissä nähnyt. SJK kesti, ja katkaisi tappioputken, ottaen samalla jälleen kerran Pohjanmaan herruuden.

Tässä oli sitä taistelua, mistä puhtiin ennen peliä. Meni vähän liikaakin semmoiseksi meidän osalta. Varsinkin johtoasemassa, eikä pelattu enää sitä omaa peliä. Mutta suoraan sanottuna, se ei tällä hetkellä hirveästi kiinnosta, kun sitä voi sitten huomenna miettiä mitä oltaisiin voitu tehdä paremmin. Nyt tuntuu vain todella hyvältä, sanoi SJK:n puolustaja Matias Vainionpää ottelun jälkeen Ruudun selostaja Oskari Kosken haastattelussa.

Jesse (Öst) pelasi upean matsin, ja otti ainakin kolme gamesaveriä. Kaikki pelaajat taisteli tänään, heittäydyttiin pallon eteen. Juuri sillä näissä derbyissä pärjätään. Oli itselleni varmaan paras matsi tunnelmaltaan, missä olen itse pelannut koskaan. Siitä kiitos molemmin puolin faneille.

Nyt mennään voittamaan ne ensi viikon pelitkin, sanoi Vainionpää vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Martti haukioja, Matias Vainionpää, Niko Markkula (67’ Serge Atakayi), Pablo Andrade, Matej Hradecky (73’ Ville Tikkanen), Jake Dunwoody, Alfie Bates, Pyry Hannola (67’ Nooa Laine), Daniel Håkans (73’ Denys Oliinyk) ja Jake Jervis (56’ Josepablo Monreal)