123 456 7890

Kuva Jussi Rämä, luvaton käyttö kielletty.

Joulukuinen harjoitusottelu Wallsportilla, keräsi yli 300 katsojaa. Molemmat joukkueet testasivat pelaajia ja molemmat olivat matkassa erittäin nuorella kokoonpanolla. SJK piti ottelussa enemmän palloa ja loi paremmat paikat, mutta Jaro pääsi luomaan myös muutamat hyvät tilanteet. SJK meni johtoon ensimmäisellä jaksolla Maximo Tolosen maalilla. Jaro tasoitti puolestaan toisen puoliajan alkupuolella. SJK oli saada pallon maaliin vielä toistamiseen, mutta Jaro puolustus siivosi välillä lähes maaliviivalta. SJK jää ottelun myötä joulutauolle ja palaa tositoimiin tammikuun alussa. Myös SJK Shop on suljettuna välipäivien ajan ja aukeaa jälleen 7. tammikuuta. SJK toivottaa kaikille oikein hyvää joulua ja vuoden vaihdetta.

SJK – FF Jaro 1-1 (1-0)

1-0 20 min Maximo Tolonen
1-1 53 min Axel Vidjeskog

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, ja pääsi muutaman kerran varsin hyvin etenemään boksiin asti. Keskitykset jäivät kuitenkin Jaron puolustajiin. Ensimmäistä SJK-otteluaan pelannut Jere Streng laukoi 20. minuutilla kovan kudin, joka meni Jaro-maalivahdin käsien kautta ylärimaan. SJK:n hyökkäys jatkui, ja lopulta Maximo Tolonen laukoi SJK:n kauden ensimmäisen ja vuoden viimeisen maalin.

Jaron ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli 26. minuutilla, mutta Jesse Öst nappasi pallon hyppysiinsä. Toiselle puoliajalle SJK:n maalinsuulle tuli Severi Ikäheimo, ja molemmat joukkueet suorittivat paljon vaihtoja. Ikäheimo joutuikin torjuntatöihin heti toisen puoliajan alussa. Jaro myös tasoitti ottelun toisen puoliajan alussa, kun Axel Vidjeskog onnistui maalinteossa.

Joulukuun harjoitusotteluiden hengen mukaisesti peli oli aaltoilevaa, ja useat pelipaikkamuutokset ja vaihdot sekoittivat peliä toisella puoliajalla. Maximo Tolosella oli hyvä paikka viedä SJK uudelleen johtoon, mutta vierasjoukkueen maalivahti torjui vedon kulmapotkuksi.

Toisen puoliajan lopulla SJK sai peliä paremmin haltuun, ja maalipaikkojakin syntyi. Parikymmentä minuuttia ennen loppua pallo kävi maaliviivan tuntumassa asti, mutta Jaron puolustus pystyi hoitamaan tilanteen. Lisäksi Daniel Håkans ja Jere Streng pelasivat pari kertaa hyvin yhteen, mutta maali jäi vielä puuttumaan.

– Tämä oli tyypillinen joulukuun ottelu. Joitain hyviä juttuja, mutta laatua puuttuu vielä. Myös joitain pieniä virheitä omassa päässä. Tämä on ihan normaalia, sillä joukkue ei ole vielä koskaan pelannut yhdessä. Kolmen viikon ajan olemme olleet yhdessä ja tämä oli ensimmäinen ison kentän peli. Tämmöisessä pelissä tärkeintä on, että kukaan ei loukkaannu ja näemme testipelaajia kentällä. Testipelaajista näki heti, että he pääsivät nopeasti sisään peliin. Kehityskohteita tietenkin on, mutta tämä oli hyvä peli heiltä ja hyvä joulukuun peli kaikilta. Nyt pelaajat voivat lähteä terveinä joulun viettoon, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Mielestäni tämä oli meille hyvä peli. Kolmen viikon harjoitusjakso saatiin päättymään tälläisellä tilaisuudella. Tämä oli mielestäni aivan loistava tapahtuma meille. Alunperin ajattelin, että saadaanko me sellainen joukkue joka pystyy pistämään vähän vastaan. Tottakai SJK hallitsi palloa enemmän, mutta ei me mielestäni niin huonoja oltu mekään. Silloin tällöin mekin pystyimme pitämään palloa, rakentamaan ja luomaan tilanteita. Siinä mielessä onnistunut tapahtuma, sanoi FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko.

SJK:Jesse Öst MV (45’ Severi Ikäheimo MV), Dani Hatakka (45’ Joel Mero), Jude Arthur, Diego Oyarzún (67’ Joonas Sundman), Maximo Tolonen (67’ Boris Kadio), Luiyi Laguerre (45’ Jesse Sarajärvi), Joonas Sundman (45’ Robbie Malolo), Boris Kadio (45’ Ville Koski), Akseli Ollila, Daniel Håkans ja Jere Streng.

SJK jää nyt joululomalle ja palaa harjoituksiin 4. tammikuuta. Seuraava harjoitusottelu on 19. tammikuuta Pietarsaaressa, kun SJK kohtaa uudelleen FF Jaron. Suomen Cup alkaa 25. tammikuuta ja silloin SJK kohtaa Wallsport Areenalla VPS:n. Ottelu alkaa klo 19:00 ja siihen pääsee kauden 2019 kausikorteilla.