123 456 7890

SJK pelaa vuoden ensimmäisen harjoitusottelun lauantaina Wallsport Areenassa. Vastaan tulee Ykköseen viime kauden päätteeksi tippunut VPS. Ottelu alkaa klo 14:00 ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa.

Jo joulukuun alussa Jani Honkavaaran johdolla harjoitukset aloittanut SJK, pelaa nyt kauteen valmistavan toisen harjoitusottelunsa. Ennen joulua pelattu harjoitusottelu FF Jaroa vastaan päättyi 1-0 voittoon Keaton Isakssonin maalilla. Luonnollisesti talven ensimmäiset harjoituspelit toimivat enemmänkin pelituntuman hakemisena ja pelaajien ominaisuuksien katsastustapahtumina, kuin varsinaisina taktisina jalkapallo-otteluina, joissa haetaan tulosta. Silti Honkavaara on halunnut aloittaa jo pelitavan opettamisen alusta alkaen joukkueelle. Näitä elementtejä hän näki jo hieman joulukuussa sekä odottaa näkevänsä niitä lisää myös lauantaina.

Tämä vaihe on siinä mielessä vaikea, kun pitäisi treenata kovaa, kuten me treenaammekin, mutta samalla pitäisi ottaa mukaan myös taktisia asioita. Tai oikeastaan luomaan semmoista kokonaiskuvaa pelaamisesta pelaajille. Joten tämä on vähän semmoista painottelua niiden välillä. Tämä on kuitenkin se aika vuodesta, että nyt pitää harjoitella kovaa, kertoo Jani Honkavaara.

Me ollaan otettu omaan peliin liittyvät jutut tärkeämpinä, vastustajaa ei silleen mietitä hirveästi. VPS on kiva vastustaja joo, ja on paikallispeli, mutta tärkeämpää on, että saadaan hyvä fyysinen vaste näistä peleistä. Meidän pitää pystyä pelaamaan kovalla tempolla näitä pelejä, että saadaan niistä samalla hyvä harjoitustapahtuma. Ja nyt kun ei olla vielä hirveästi ehditty taktista puolta harjoitella, niin silloin sen pitäisi olla niin, että nyt pelaajilla se oma ajattelu on aika tärkeää sekä ylipäätään se, että on rohkea siinä mitä tekee. Kaikilla tavoin. Pitää olla rohkea ja aktiivinen. Se on se tärkein asia tässä vaiheessa kautta.

Haluamme saada kaikki peliin mukaan ja tämä on samalla itselleni tärkeää, sillä vaikka harjoitellessa tutustuu pelaajiin, niin pelatessa näkee miten pelaajat pelitilanteessa käyttäytyy. Kun vastustaja tekeekin jotain mitä me ei olla treeneissä tehty, niin kuinka nopean reaktion silloin saa pelaajalta. Se on tärkeä juttu myös, Honkavaara kertoo.

Haluan, että varsinkin näissä harjoituspeleissä, meidän pitää olla rohkeita ja mieluummin pelata yli niitä tilanteita, kuin ali. Haluan nähdä mihin me pystytään. Siitä on paljon helpompi lähteä valmentamaan pelaajia kuin siitä, että ei oikein tehdä mitään kentällä. Eli tärkeintä on saada hyvä syke näihin harjotituspeleihin, painottaa Honkavaara vielä lopuksi.

SJK:n ryhmässä on valmentajan lisäksi paljon uusia pelaajia ja osa pääsi aloittamaan harjoitukset vasta tammikun puolella. IFK Mariehamnista SJK-paitaan siirtynyt Robin Sid ei vielä joulukuussa päässyt kentälle, vaan teki harjoituksia kuntosalin puolella, fysioterapeutti Tiitus Lehtisen valvonnassa.

On ollut tosi hauska olla mukana nyt. Olin tuossa joulukuussa sivussa hetken aikaa ja futis on aina kivempaa sen jälkeen, kun pääsee taas takaisin. On tuntunut kyllä hyvältä ja hyvä vauhti on ollut päällä treeneissä. Joten tyytyväisenä tässä ollaan, Robin Sid kertoo.

Joukkue on myös hitsaantunut nopeasti yhteen, jopa yllättävänkin nopeasti.

Kun täällä syödään yhdessä ja treenataan yhdessä, sitä väkisinkin tulee vietettyä paljon aikaa yhdessä ja hyviä jätkiä on ainakin tähän asti tullut joukkueeseen, niin kyllä täällä on viihtynyt. Treenaaminen on ollut ainakin erilaista. Uusi valmentaja joka tuo uusia ideoita ja juttuja. Ja oon ainakin itse oppinut paljon uutta, joten on tosi hyvä fiilis senkin puolesta, Sid jatkaa.

Toivotaan, että pääsen pelaamaan ja mitään yllätyksiä ei tule enää ainakaan ennen lauantaita. Uskon, että siitä tulee tosi hauskaa. Lähdetään tekemään hyvää suoritusta ja sen kautta toivottavasti voittamaan peli. Se ei tietenkään ole vielä tässä vaiheessa se tärkein asia, mutta täällä ei kuulemma haluta ainakaan Vepsulle hävitä, niin pitää siitä pitää kiinni ja saadaan siten halliin hyvä tunnelma, sanoo Sid vielä lopuksi.

Lauantaina vastaan tuleva VPS aloittaa kauden 2020 Ykkösessä tilanteessa, jossa moni Veikkausliigaa vielä viime kaudella joukkueessa pelannut pelaaja, on jo siirtynyt tai siirtymässä muualle. Päävalmentajana jatkaa edelleen kesken viime kauden pestin ottanut Christian Sund. Sundin tukena on joukkueen kokenut kapteeni Sebastian Strandvall joka jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella. Hänen lisäkseen tuttuja nimiä pelaajistossa on ainakin vaasalaistunut jamaikalaishyökkääjä Steven Morrissey.

SJK on harjoitellut joulukuun ja tammikuun yhdessä SJK Akatemian kanssa, joten lauantain ryhmä on sekoitus näistä kahdesta joukkueesta. Mukana nähdään paljon omia nuoria ja vielä sopimuksettomia pelaajia.

Lauantaina paikalle tulevat VPS-kannattajat sijoittuvat sisäänkäynnistä katsoen vastakkaiseen päätyyn, missä heille on myös oma pieni anniskelualueensa. Muut anniskelualueet löytyy Wallsport Areenan parvilta ja SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu kuntosalin yläpuolella olevalle parvelle. Normaalit kioski- ja muut palvelut löytyy sisäänkäynnin puoleisesta päädystä (kts. karttakuva alta).

Tammikuussa SJK pelaa vielä toisen harjoitusottelun ennen 25. päivä alkavaa Suomen Cupin karsintaa. SJK matkustaa sitä varten viikon päästä lauantaina Pietarsaareen, missä se kohtaa FF Jaron kotihallissaan. Ensimmäinen Suomen Cupin karsintalohkon ottelu pelataan Oulussa, missä SJK kohtaa kotijoukkueena toimivan RoPS:n. Ja ensimmäinen kotiottelu cup-karsinnoissa on lauantaina 1.helmikuuta klo 14:00 Wallsport Areenassa, jolloin vieraaksi saapuu Veikkausliigaan noussut FC Haka. Kausikortit kaudelle 2020 ovat myynnissä lippu.fi -kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.