123 456 7890

SJK on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Latvian maajoukkuerinkiin kuuluvan maalivahti Krisjānis Zviedrisin kanssa. Sopimuksessa on lisäksi optio kahdesta seuraavasta kaudesta, joten se voisi option otettaessa käyttöön kestää jopa kauden 2025 loppuun.

Zviedris on 26-vuotias ja Latvialaisen FK Liepājan kasvatti, joka on edustanut Liepājaa lähes sadan ottelun verran, pelaten myös euro-otteluita. Latvian A-maajoukkueessa hän kuuluu maalivahtirinkiin, ja on ollut 16 kertaa vaihtopenkillä maaotteluissa. Debyytti maajoukkueen maalilla on kuitenkin vielä tekemättä. Zviedris on edustanut Latviaa myös U21-maajoukkueessa.

Zviedris on ollut SJK:n mukana harjoituksissa on viimeisten kahden viikon ajan, ja seura sekä pelikaverit ovat tulleet tutuiksi.

Ensivaikutelmani seurasta ovat olleet todella hyvät. Ja aivan ensimmäisenä olin todella vaikuttunut OmaSp Stadionista, ja olin hyvin yllättynyt, kun tulin tänne ensimmäisen kerran. Sen jälkeen tutustuin seuran omaan harjoituskeskukseen kuntosaleineen, joukkueen ravintolaan ja stadionin kentän pinta on myös erinomainen. Joten todellakin, olen saanut hyvän ensivaikutelman kaikesta, sanoo Krisjānis Zviedris.

Aluksi olin hieman huolissani, kun kuulin, että täällä on tekonurmi, sillä olen pelannut suurimman osan urastani luonnonnurmella. Mutta sitten kun pääsin treenaamaan tälle meidän kentällemme, niin tämä on aivan mahtava. Pidän siitä todella paljon. Se on jopa parempi kuin luonnonnurmi, tasainen ja nopea. Minulle ei taatusti tule mitään ongelmia tämän alustan kanssa.

Odotan jo innolla, että pääsen pelaamaan. Pelejä kaipaan muutenkin kovasti. Ja sen jälkeen sitten katsellaan tulevaisuutta. Tiedän, että minulla on jo kokemusta maalivahtina ja siten ehkä hieman etua muihin pelaajiin nähden, enkä varsinaisesti pidä itsenäni enää nuorena maalivahtina, mutta minusta tuntuu nyt kuin olisin 23-vuotias, nauraa Krisjānis.

SJK:n joukkue on myös hyvin nuori, vaikka moni näyttääkin jo paljon kokeneemmalta pelaajalta. Kaikki ovat myös olleet erittäin ystävällisiä minulle heti alusta alkaen.

Kaikki tulivat heti juttelemaan, ja kyselemään missä olen pelannut ja muuta sellaista. He ovat erittäin ystävällisiä. Ja jos tarvitsen mitä tahansa apua, olen saanut sitä heti ja kaikki koittavat auttaa mahdollisuuksien mukaan. Se on mielestäni erittäin cool, Krisjānis jatkaa.

Hieman aluksi jännitin, kun lähdin nyt ensimmäistä kertaa oikeastaan Latvian ulkopuolelle pelaamaan, mutta täällä minut on saatu tuntemaan heti ensimmäisestä päivästä tervetulleeksi, ja se on todella hienoa, päättää Zviedris.

SJK oli varautunut hyvissä ajoin maalivahtitilanteen muutokseen, ja Zviedris on ollut pidempään SJK:n kiikarissa.

On hyvä, että löysimme vaihtoehdon maalille jo hyvissä ajoin. Meillä oli hyvin tiedossa, että Ovie Ejeheri voi lähteä kesällä, ja siksi olemme voineet valmistautua tähän jo useamman kuukauden ajan. Aloitimme työn tätä varten jo talvella, ja silloin teimme kuitenkin valinnan, että koitamme Ovien kanssa, ja se oli oikea valinta. Nyt meillä on kuitenkin mahdollisuus tuoda uusi pelaaja vahvistamaan meidän maalivahtiosastoamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Krisjānis on edennyt urallaan hyvin määrätietoisesti eteenpäin ja pelannut isossa seurassa pitkän ajan urastaan. Hän on juuri sen profiilin pelaaja, joka sopii meidän raameihimme. Hän ei ole yhtä nuori kuin ehkä jotkut muut pelaajat, mutta on pelaaja, joka todella haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan. Krisjānis haluaa tulla isompaan seuraan, kenties parempaan ympäristöön ja olla entistä parempi ammattilainen. Tiedämme myös, että hänellä on potentiaalia kehittyä ja mennä vielä täältäkin eteenpäin, joten hän sopii siten seuraamme hyvin. Hänellä on todella nälkää kehittyä entisestään, kuvailee Gómez.

Hän on ollut kanssamme myös jo jonkin aikaa, joten hän on tutustunut hyvin tapoihimme toimia ja meidän muihin pelaajiimme. Samalla olemme päässeet tutustumaan häneen hyvin, ja sen perusteella Krisjānis on juuri oikeanlainen persoona meidän ryhmäämme.

Siksi olemmekin erittäin tyytyväisiä tähän kiinnitykseen. Ja olemme erittäin tyytyväisiä, että asia onnistui jo näin aikaisessa vaiheessa. Tämä on mielestäni osoitus siitä, miten seuramme valmistautuu hyvin kaikkeen mahdolliseen jo etukäteen, mitä vain voikaan sattua, toteaa Gómez vielä lopuksi.

25. tammikuuta vuonna 1997 Latvian Liepājassa syntynyt Krisjānis Zviedris, on 185-senttinen maalivahti, joka on pelannut nuoruudestaan lähtien Latvian isoihin seuroihin laskettavan FK Liepājan riveissä. Zviedris teki debyytin edustusjoukkueen maalilla 19-vuotiaana kaudella 2016. Varsinainen läpimurto pelaavaan kokoonpanoon syntyi kuitenkin vasta kaudella 2018. Kaudella 2019 Krisjānis kävi vielä kolmen kuukauden mittaisella lainapestillä Liettuan pääsarjan FK Atlantasin riveissä, ja pelasi siellä kuusi ottelua, palaten takaisin Latviaan. Kaudella 2021 Krisjānis nousi FK Liepājan ykkösmaalivahdiksi, päästen pelaamaan myös euro-otteluissa makedonialaista Strugaa ja bulgarialaista CSKA Sofiaa vastaan. Samalla kaudella hänet kutsuttiin ensimmäistä kertaa Latvian A-maajoukkueeseen.

Viime kaudella 2022 Zviedris pelasi FK Liepājan maalilla yhteensä 40 ottelua, joukkue sijoittui neljänneksi ja pelasi kesällä euro-otteluissa kosovolaista SC Gjilania ja sveitsiläistä Young Boys Berniä vastaan. Kauden jälkeen Zviedris oli huhuissa Latvian mestaruuden voittaneen Valmieran hankintalistalla, mutta siirto ei kuitenkaan toteutunut, ja Zviedris loukkaantui myöhemmin kevättalven harjoituksissa. Zviedris kuntoutti itseään keväällä ja halusi etsiä paikkaa ulkomailta. Sopimus FK Liepājan kanssa purettiin yhteisellä päätöksellä toukokuussa, mutta aloite purkuun tuli Zviedrisin puolelta.

Koko urallaan hän on pelannut yhteensä 98 ottelua FK Liepājan edustusjoukkueessa ja hän oli omana kasvattina joukkueen ikoni. Liepājan kanssa Zviedris voitti kahdesti Latvian Cup-mestaruuden, ja kertaalleen pääsarjan pronssimitalit. Zviedris liittyi SJK:n harjoituksiin kesäkuun 2023 puolivälissä, ja vakuutti SJK:n valmennusjohdon kyvyistään.

Sopimus loppukaudesta 2023 sisältää kahden vuoden jatko-option, aina kauden 2025 loppuun saakka. Zviedris on vapaa edustamaan SJK:n joukkueita ensimmäisen kerran, kun siirtoikkuna aukeaa 13.7.

SJK kohtaa ensi lauantaina Ilveksen vierasottelussa klo 17:00 Tampereen Ratinan Stadionilla. Zviedris ei ole vielä tuossa pelissä edustuskelpoinen, vaan vasta aikaisintaan 16.7. kun SJK kohtaa FC Lahden. Ennen sitä SJK kohtaa vielä kotiottelussa FC Hongan lauantaina 8.7. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Liput kotiotteluihin myynnissä Ticketmasterin kanavista.