123 456 7890

Eerikkilässä kolmessa 30 minuutin jaksossa pelattu harjoitusottelu päättyi maalittomana, vaikka molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon. Enemmän palloa pelissä piti SJK ja rakensikin sitä myöden parhaat tilanteet. Molemmissa päissä kuitenkin puolustus ja maalivahdit olivat ottelun sankareita.

Joukkueet kimppakuvassa pelin jälkeen

SJK – KuPS 0-0

SJK sai ottelun ensimmäisen tilanteen 7 minuutin pelin jälkeen, kun Tuco pelasi hyvin pystysyötöllä Toni Lehtisen vapaaksi. Veto viuhui kohti takakulmaa, missä Akseli Pelvas koitti vielä jatkaa pallon sisään. Veto ehti kuitenkin päädystä yli. Pallohallinta oli selvästi SJK:n keskikentän hallussa ensimmäisen vartin, mutta kunnon tilanteita ei saatu aikaan.

Kun oli pelattu 20 minuuttia, sai KuPS ensimmäisen vaarallisen vedon 25 metristä. Veto muutti suuntaa puolustajasta ja siitä KuPS:lle kulma. Kulmasta ei kuitenkaan mitän seurauksena.

25 minuutin kohdalla Jussi Vasara prässäsi pallon itselleen ja syötti sen Lehtiselle. Lehtisen veto meni kuudentoista kulmalta niukasti ohi takakulman. Vielä aivan ensimmäisen 30 minuuttisen lopuksi Johannes Laaksonen vetäisi kovan pommin keskeltä, noin 25 metristä, mutta se meni yli.

KuPS pääsi pienen tauon jälkeen paremmin peliin mukaan ja peli tasoittui selvästi. Vaarallisia tilanteita ei silti saatu kumpaankaan päähän. Cedric Gogoua laittoi Pelvaksen pystyjuoksuun oikealle. Pelvas syötti boxiin Jussi Vasaralle, jonka jatko suuntautui läheltä Tomi Maanojan käsiin.

Debyyttiotteluaan pelannut Mehmet Hetemaj sai ensimmäinen tilastomerkintänsä SJK paidassa tunnin pelin jälkeen, revittyään käsillä hiukan vauhtia keskialueella. Tämän jälkeen KuPS sai kovan ja matalan vedon keskeltä kohti maalia. Mihkel Aksalu kuitenkin tuon torjui tolpan juuresta.

SJK teki tunnin jälkeen myös vaihtoja ja sisään tuli Marco Matrone, Jesse Sarajärvi, Joona Lautamaja ja Teemu Penninkangas.

Jesse Sarajärvi prässäsikin heti hyvin pallon itselleen. Syötti kohti vapaana olevaa Tucoa, mutta KuPS puolustaja ehti tähän väliin. 77 minuutilla SJK sai vaparin päätyviivan ja rangaistusalueen risteyskohdilta, jonka antoi Sarajärvi, mutta KuPS puolustus puski tämänkin yrityksen väljemmille vesille.

SJK puolustus joutui 81 minuutin kohdalla rikkomaan KuPS:n nuorta ja taitavaa Nissilää. KuPS sai vaparin keskeltä lähes kuudentoista viivalta, muta veto suuntautui taivaisiin. Samainen Nissilä oli vauhdissa hetkeä myöhemmin, nostaen pallon SJK puolustuksen taakse, mistä sitä päästiin myös jatkamaan kohti SJK maalia, mutta Aksalu torjui jalalla kulmaksi.

Vielä ennen ottelun loppua Matrone pisti Pelvaksen juoksuun vasemmalta. Tämä antoi Tucolle hyvän keskityksen pilkun kohtaan, mutta KuPS maalivahti torjui sormenpäillään tilanteen kulmaksi. Kulmasta ei saatu aikaan enää mitään ja näin peli päättyi maalittomana.

Talven kovavauhtisin peli hyvissä olosuhteissa Eerikkilässä. Saatiin paljon uutta informaatiota omasta pelaamisesta. Uudet pelaajat pääsevät koko ajan paremmin sisään systeemeihin ja joukkuepelaaminen tulee yhtenäisemmäksi. Säilyttiin myös ilman kolhuja, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK aloittaa ensi viikolla Liigacupin ja kohtaa Seinäjoella Wallsport Areenassa ensin keskiviikkona VPS:n ja lauantaina vielä FF Jaron. Otteluiden ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja myynnissä on myös kimppalippuja molempiin peleihin.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Richie Dorman (60› Joona Lautamaja), Timo Tahvanainen (60› Teemu Penninkangas), Johannes Laaksonen, Mehmet Hetemaj (60› Marco Matrone), Akseli Pelvas, Toni Lehtinen (60› Jesse Sarajärvi) ja Tuco.

SJK ennen ottelua Eerikkilässä.

Videokooste ottelusta

Peli kuvattiin Eerikkilän omalla kamerajärjestelmällä, jossa on kaksi taktista kameraa katossa. Kumpikaan ei kuvaa koko kenttää, joten videossa tilanteita on jouduttu kääntämään toiselle kameralle ja zoomailemaan, jolloin laatu kärsii. Videossa ei myöskään ole ääniä.

Tästä katsomaan koostetta: