123 456 7890

SJK, SJK Akatemia ja Kuortaneen Urheiluopisto syventävät yhteistyötään entisestään nyt ja tulevaisuudessa. Kuortaneen Urheiluopisto ulkoistaa oman mainosmyyntinsä SJK:n myyntiosaston hoidettavaksi, ja samalla turvataan jalkapallolukion ja SJK Akatemian toiminta pitkäjänteisesti tuleviksi vuosiksi. Sopimus koskee uuden jalkapallohallin, muiden Urheiluopiston hallien sekä liiketoiminnan mainosmyyntiä. Sopimus on ainutlaatuinen koko Suomessa, ja se takaa SJK Akatemian laadukkaan toiminnan jatkumisen sekä kehittymisen entisestään.

Olemme jo entuudestaan tehneet Kuortaneen Urheiluopiston kanssa tiivistä yhteistyötä jalkapallolukion suhteen. Nyt julkaistava mainosmyynnin yhteistyösopimus on konkreettinen toimenpide, jolla haluamme varmistaa tämän Suomen oloissa täysin poikkeuksellisen jalkapalloakatemian jatkuvuuden, sanoo SJK:n liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Tämä on meille seurana iso ylpeyden aihe. Mutta samalla se on myös iso investointi, joka tarvitsee resursseja, emmekä halua tinkiä laadusta tai vaatimustasosta. Samalla kun haluamme kasvattaa näistä nuorista pelaajista huippujalkapalloilijoita, haluamme huolehtia myös heidän muusta elämästä – kasvamisesta huippu-urheilijaksi, mutta samalla koulun käymisestä, jatkaa Kivimäki.

Kuortaneen Urheiluopiston ja SJK:n yhteistyö luo uuden mallin nuorten pelaajien kehittämiseen kohti huipputuloksia. Menestyminen ja kasvu ammattijalkapalloilijaksi vaatii kokonaisvaltaista valmentautumista huippuolosuhteissa, parhaiden valmentajien ja huippu-urheiluasiantuntijoiden avulla. Tämä paketti mahdollistaa sen. Kuortane lähtee innoissaan yhteiselle matkalle, sanoo Kuortaneen Urheiluopiston rehtori Tapio Korjus.

Kuortaneen Urheiluopistolle on tärkeää olla auttamassa nuoria lupaavia jalkapalloilijoita kehittymään huippu-urheilijoiksi. Kaupallinen yhteistyö SJK:n kanssa varmistaa parhaat mahdolliset olosuhteet pelaajille tavoitella unelmiansa, jatkaa Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Kuortaneen Urheiluopiston yhteyteen rakentuu parhaillaan uusi ensiluokkainen palloiluhalli, jonka pääyhteistyökumppanuus on solmittu I-Mediat Oy:n kanssa. I-Mediat Oy vastaa myös hallin LED-mainonnasta. SJK:n myyntiosasto vastaa kuitenkin hallin muusta mainosmyynnistä. SJK:n osalta kaikki tuotot menevät lyhentämättömänä SJK Akatemian toimintaan. Uusi halli mahdollistaa ympärivuotisen lajiharjoittelun jalkapalloilun osalta.

Hankkimalla näkyvyyttä Kuortaneen Urheiluopistolta, mahdollistat samalla SJK:n jalkapallolukion toiminnan ja tuet SJK Akatemiaa sekä Urheiluopiston toimintaa, sanoo SJK Akatemian kaupallisena johtajana aloittanut Joni Vesalainen.

SJK Akatemiaan kuuluu SJK:n ja Kuortaneen Urheilulukion yhteistyössä ylläpitämä jalkapallolukio, Miesten Kakkosessa pelaava SJK U23-joukkue sekä A- ja B-nuorten pääsarjoissa pelaavat joukkueet. SJK-juniorit vastaa seuran nuoremmista ikäluokista, aina 3–5-vuotiaiden SnadiKerhoon ja erityisliikuntaryhmä Tiikereihin saakka.

SJK ja Kuortaneen Urheiluopisto pitävät aiheesta yhteisen lehdistötilaisuuden tänään perjantaina 14.12. klo 10:00, ja SJK TV tekee tapahtumasta videokoosteen, joka on katsottavissa SJK:n kanavilla myöhemmin tänään.

Akatemian toiminta ammattimaistuu entisestään

SJK Akatemian toimintaa ammattimaistetaan seuran edustusjoukkueen tapaan ja koko seuralle halutaan yhteinen tapa toimia kaikissa asioissa. Akatemian tulee toimia entistä selkeämmin valmistavana polkuna junioreista kohti edustusjoukkuetta ja ammattilaisuutta. Osa tätä uutta toimintamallia on myös akatemiassa teknisenä johtajana toimiva Richard Dorman ja SJK:n fysiikan ja suorituskyvyn osasto, jonka johtajana toimii Mikko Kujala. Hän vastaa myös urheilutieteen yhteistyöstä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa.

Jani Uotinen jatkaa akatemian johtajana ja valmentajana. Hän vastaa myös jalkapallolukion valmennuksesta sekä sen organisoinnista yhdessä muiden valmentajien kanssa. Toni Lehtinen vastaa B-nuorten valmennuksesta ja toimii akatemian hyökkääjävalmentajana. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Luis Fernando. Mukana valmennuksessa on jatkossa myös SJK-juniorien talenttivalmentaja Brian Page, joka luo entistä paremman linkin SJK-juniorien nuorempien ikäluokkien ja akatemian välille. Viime kaudella mukana ollut Rauno Ojanen ei jatka seurassa. Akatemian pelaajien lääkintä- ja tapaturmahuollosta vastaa seuran yhteistyökumppani Terveystalo, ja SJK-konserniin kuuluva DBC Seinäjoki fysioterapiasta ja lihashuollosta.

Meillä ei ole aiemmin ollut niin selkeä strategia läpi koko seuran, ja akatemian puolella SJK U23 ja nuorten muut joukkueet ovat saattaneet mennä toimissaan hieman eri suuntiin. Nyt minun tehtäväni on muodostaa selkeä linja, että yhtenäinen strategia on kaikille erittäin selvä. Kun pelaaja tulee B-junioreihin, alkaa siitä ammattimainen pelaajapolku ylöspäin, A-nuorten ja reservijoukkueen kautta edustusjoukkueeseen, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Jalkapallolukio on suuri osa toimintaamme, millä houkuttelemme tänne pelaajia Seinäjoelta, sen lähialueilta ja ympäri Suomen. Pelaajia, jotka haluavat kehittyä henkilökohtaisesti koulujärjestelmässä sekä pelaajana, ja jotka saavat pelata sillä tasolla, siinä joukkueessa, mihin heidän sen hetkiset kykynsä pelaajana riittävät, jatkaa Dorman.

Kakkosessa pelaavalla SJK U23:lla ja jalkapallolukiolla on yhteensä 27 pelaajasopimusta. Näiden lisäksi SJK julkisti jo aiemmin edustuksen rinigssä olevien 14 pelaajan sopimukset. Siten koko seuran tämän hetkisten sopimuspelaajien määrä on 41 pelaajaa. Nuorten pelaajien sopimukset ovat pitkäkestoisia, mutta jokaisen pelaajan kehittymistä arvioidaan säännöllisesti ja sopimukset voidaan purkaa, aivan kuten koulumaailmassa, mikäli pelaaja ei sopeudu tai kehittyminen ei suju toivotulla tavalla.

Sopimuspelaajat:
Severi Ikäheimo (-97) (MV)
Niilo Peräaho (-01) (MV)
Veikko Tusa (-02) (MV)
Topi Säilynoja (-03) (MV)
Joona Lautamaja (-95)
Robbie Malolo (-01)
Joonas Lepistö (-98)
Aleksi Pöntinen (-99)
Ville Pajula (-88)
Juuso Takanen (-99)
Nicolas Kotamäki (-97)
Oskar Pihlaja (-00)
Arttu Aromaa (-95)
Jeremiah Streng (-01)
Daniel Håkans (-00)
Georg Westerlund (-01)
Valtteri Olsbo (-01)
Matias Hautajärvi (-02)
Ayyub Achenchab (-01)
Veeti Mustonen (-02)
Nicolas Kivimäki (-01)
Joona Juntunen (-02)
Matias Vainionpää (-01)
Kaarlo Rintamäki (-02)
Topias Uusi-Autti (-01)
Sami Sipola (-01)
Kuutti Matila (-01)

Koko seuran pelaajistoa pyritään seuraamaan yhtenä suurena kokonaisuutena ja osa pelaajista tulee myös harjoittelemaan ja pelaamaan SJK:n edustuksen mukana.

Kuten puhuimme jo aiemmin SJK:n edustuksen tiedotustilaisuudessa, haluamme ajatella koko seuraa yhtenä isona perheenä ja yhtenä isona pelaajaryhmänä. Pelaajat pelaavat aina sillä tasolla, mihin heidän oma tasonsa sillä hetkellä riittää. Mutta meidän koko akatemiajärjestelmän tarkoitus on kasvattaa pelaajia edustusjoukkueeseen. Joten kaikkien pelaajien tulee olla siihen tapaan sopivasti ammattimaisia, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Ainoa tapa millä valmistamme pelaajia siihen, on kohdella heitä kaikkia samalla tapaa kuin Veikkausliiga-pelaajia, sanoo Dorman vielä lopuksi.

Uusina pelaajina SJK kiinnitti Vasa IFK:sta lupaavat nuoret Jeremiah Strengin ja Daniel Håkansin pitkillä sopimuksilla. Streng on 17-vuotias poikamaajoukueen hyökkääjä ja Håkans 18-vuotias keskikenttäpelaaja, jolla on myös poikamaajoukkuepelejä vyöllään. Mahdollisten jatkosiirtojen kohdalla VIFK saa osuuden siirtosummista. SJK haluaa näin varmistaa yhteistyön lähialueen seurojen kanssa myös tulevaisuudessa.

Molemmat pelaajat pelasivat päättyneellä kaudella isoissa rooleissa VIFK:n Kakkosessa pelanneessa miesten joukkueessa. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana pelaava Streng pelasi 18 ottelua ja teki niissä neljä maalia. Lisäksi hän pelasi talvella A-nuorten SM-karsintasarjassa neljä ottelua ja teki peräti kahdeksan maalia. Streng kuului myös Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen viime vuoden syyskuussa ja tämän vuoden maaliskuussa, ja pelasi EM-karsinnoissa neljä ottelua. Håkans pelasi Kakkosessa 19 ottelua ja teki yhden maalin. Håkans pelasi VIFK:n A-nuorissa SM-karsintaa ja SM-sarjaa yhteensä kahdeksan ottelua ja teki niissä kaksi maalia. Myös hän on esiintynyt aiemmin poikien maajoukkueessa.

SJK Akatemian joukkueiden kaudet alkavat tammikuussa

SJK Akatemian edustusjoukkue, eli SJK U23, aloittaa virallisen kautensa tammikuussa alkavalla Kakkosen Cupilla. Kakkosen Cup on osa Suomen Cupin karsintaa ja sen kaksi parasta pääsee mukaan varsinaiseen Suomen Cupiin, 16 parhaan joukkueen mukaan.

SJK U23 aloittaa Kakkosen Cupin lohkovaiheen samassa lohkossa FC Jazzin ja VPS-junioreiden akatemiajoukkueen kanssa. Lohkossa pelataan yksinkertainen sarja, jonka lohkovoittajat etenevät pudotuspelivaiheeseen, jossa on mukana kahdeksan joukkuetta. Finaaliin selviävät kaksi joukkuetta pääsevät mukaan suoraan Suomen Cupiin. Otteluohjelma julkaistaan lähipäivinä.

Kesällä SJK U23 pelaa Suomen kolmannella sarjatasolla, miesten Kakkosessa ja siellä C-lohkossa, johon kuuluu SJK U23:n lisäksi Veikkausliigassa pelaavien RoPS:n, KuPS:n ja VPS:n akatemiajoukkueet, oululaisjoukkueet OLS ja Hercules, Pietarsaaren JBK, Kokkolan GBK, Joensuun JIPPO, Iisalmen PK-37 ja jyväskyläläisseurat FC Vaajakoski ja JJK. Lohkoihin saattaa kuitenkin tulla vielä muutoksia, sillä Veikkausliigasta tippunut PS Kemi ei hae Ykkösen paikkaa ensi kaudelle.

SJK Akatemian U20-joukkue pelaa talvella A-nuorten SM-karsintasarjaa ja U17-joukkue B-nuorten SM-karsintasarjaa. Talven karsintasarjojen perusteella kymmenen parasta joukkuetta molemmista sarjoista pääsee kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan.

Molempien sarjat alkavat tammikuussa ja ottteluohjelmat varmistuvat heti tammikuun alussa. Sarjat pelataan kahdessa lohkossa, yksinkertaisena sarjana.

A-nuorten SM-karsintasarjassa SJK U20-joukkueen kanssa samassa lohkossa pelaa FC Espoo, FC Inter, Ilves, JanPa, KaaPo, LoPa, RiPS, TPS ja TPV.

B-nuorten SM-karsintasarjassa SJK U17-joukkueen kanssa samassa lohkossa pelaa FC Kuusysi, FC Reipas, FF Jaro, Ilves, JJK, KuPS, OLS, RoPS ja TP-47.

Kaikki SJK Akatemian joukkueet pelaavat kotiottelunsa talven aikana Wallsport Areenalla ja kesällä OmaSp Stadionilla. Joitain A- tai B-nuorten pelejä voidaan pelata myös muilla kentillä. Kesällä pelattaviin Kakkosen otteluihin pääsee SJK:n kausikortin lisämaksulla, jonka voi liittää kausikorttiin. Kaikki lisämaksun kautta saatavat tulot käytetään SJK Akatemian toimintaan lyhentämättömänä.

SJK:n kausikortit ja korttiin saatavan Akatemian lisäosan, saat SJK:n verkkokaupasta tai OmaSp Stadionin SJK Shopista.

Joukkueiden otteluohjelmat löydät SJK:n nettisivuilta, omista osioistaan. SJK Akatemian uutisia tulee SJK Akatemian omille Facebook -sivuille, jotka löydät tästä linkistä.