123 456 7890

Keaton Isaksson ja Mehmet Hetemaj iskivät ottelun osumat, kun SJK otti voiton perjantai-iltapäivän harjoitusottelussa. SJK piti palloa varsinkin ensimmäisellä puoliskolla selvästi vieraita enemmän ja KPV puolusti melko alhaalta. Toisella puoliskolla SJK prässäsi aggressiivisesti ylhäältä ja sai siten riistoja. KPV pääsi oikeastaan vasta ottelun loppupuolella tilanteisiin SJK-päädyssä. Harjoitusotteluna hyvä tapahtuma ja SJK:lta varsin ehjä esitys kokonaisuudessaan. Veikkausliigan alkuun on aikaa reilu kuukausi. SJK pelaa vielä useita harjoitusotteluita ennen sitä ja ottelut tullaan päivittämään SJK:n nettisivujen ottelut-alavalikkoon sitä mukaa, kun niiden varmat ajat ja paikat varmistuu. Kausikortit kaudelle 2020 myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja myyntipisteissä sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

SJK – KPV 2-0 (1-0)
1-0 30 min Keaton Isaksson
2-0 60 min Mehmet Hetemaj

Keaton Isaksson oli viedä SJK:n johtoon jo ensimmäisen vartin pelin jälkeen, mutta kova veto kohti etukulmaa pamahti vain maalin ristikosta takaisin kentälle. Avausosuma syntyi, kun Isaksson itse prässäsi ensin pallon keskialueella, ja se tuli taakse Tero Mäntylälle. Mäntylä antoi hyvän pystysyötön ja Isaksson leikkasi keskelle, antaen pallon toiseen laitaan Niko Markkulalle. Markkula keskitti maalille, missä Tuco pääsi ensin koittamaan suoraan maalia. Puolustaja ehti eteen, mutta pallo tuli sopivasti koko tilannetta käynnistämässä olleelle Isakssonille. Isaksson veto meni varmasti maaliin.

Toisella puoliskolla Serge Atakayi järjesteli vaarallisia tilanteita vasemmalta laidalta ja yhdestä niistä saadusta kulmatilanteesta, pääsi kapteeni Mehmet Hetemaj puskemaan pallon takakulmaan. Hetemaj juoksi hyvin tilanteessa vastaan kaukaa alueen ulkopuolelta ja sijoitti puskun etutolpan puolelta ohi Teppo Marttisen.

SJK:lla oli vielä paikka lisätä johtoa, kun Atakayin keskitys löysi takatolpalle hiipineen Samba Bengan, mutta tämän veto suoraan ilmasta meni useamman metrin yli maalin ja päätyverkkoon. Myös KPV sai vielä noin kymmenen minuuttia ennen loppua pallon maaliin, mutta tilanne oli selvä paitsio ja maalia ei hyväksytty.

Pelissä nähtiin Ariel Tuco Ngueukamin ensimmäinen ottelu kotihallissa paluun jälkeen sekä maalivahti Walter Viitalan debyytti SJK-maalissa toisella puoliajalla.

Hyvä peli meiltä, vaikka olimme muokanneet kokoonpanoa, pelitapaa ja ryhmitystä melko lailla. Ja se näytti monin paikoin toimivan hyvin ja sopivan pelaajatyyppeihin paremmin. Tunnistimme paremmin hetket milloin prässätä ja milloin puolustaa alempana. Pystyimme myös pitämään palloa paremmin, mutta hyökkäämisen rytmiin jäi vielä parannettavaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

Omasta mielestä vahva peli meiltä, varsinkin kun pidettiin KPV poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Ei tainnut meidän veskareille tulla yhtään kunnon vetoa. Käytiin läpi prässipelaamista ennen peliä ja se toimi nyt melko hyvin. Saatiin KPV pelaamaan hätiköityjä syöttöjä ja sen tuloksena paljon hyviä riistoja sekä katkoja hyökkäyspäässä, sanoi SJK:n avausmaalin tehnyt Keaton Isaksson ottelun jälkeen.

Maalissa saatiin hyvä katko, mistä päästiin nopeaan vastahyökkäykseen. Markkula pääsi keskittämään ensin Tucolle, joka taisi päästä vetämäänkin ja siitä pallo sitten kimposi sopivasti itelle, kertaa Isaksson vielä avausmaaliaan.

SJK: Jesse Öst MV (46’ Walter Viitala), Jose Nadson, Samba Benga (80’ Onni Heinonen), Tero Mäntylä, Joonas Sundman (75’ Sami Sipola), Niko Markkula (80’ Aatu Kujanpää), Mehmet Hetemaj (75’ Arjanit Krasniqi), Anel Rashkaj, Keaton Isaksson (75’ Jeremiah Streng), Serge Atakayi (80’ Jyri Kiuru) ja Ariel Tuco Ngueukam (75’ Joonas Lepistö).