123 456 7890

SJK ja Intian Super League -seura Kerala Blasters tekevät pienimuotoista yhteistyötä. Intian jättiseura lähetti pari nuorta lupaavaa pelaajaansa hakemaan oppia ammattilaisuudesta Euroopassa. Prasanth Karuthadathkuni on 20-vuotias laitahyökkääjä, jolla on jo 10 pelin verran kokemusta Intian Super Leaguesta ja saman verran Intian liigasta. Lisäksi hän on pelannut Intian U19-maajoukkueessa. Loken Meitei on 21-vuotias keskikenttäpelaaja ja myös hän on jo tehnyt debyyttinsä Intian Super Leaguessa. Hänellä on seitsemän peliä Kerala Blastersissa. Pelaajat ovat SJK:ssa noin kuukauden verran, he asuvat Seinäjoella ja harjoittelevat yhdessä SJK:n akatemian joukkueissa ja palaavat takaisin seuraansa kokemusta rikkaampana.

Intian Super League on yksi Intian pääsarjoista, jonka seurat ovat Bollywood- ja krikettitähtien omistamia. Sarjassa pelaa useita kansainvälisiä jalkapallotähtiä ja pelit keräväät valtavia katsojalukuja, niin paikanpäällä kuin mediassa. Arvioiden mukaan sarja kattaakin 85% koko Intian TV-katsojista. Miljardin asukkaan maassa luvut nousevat huimiksi. Yhtä ottelua saattaa seurata televisiosta satoja miljoonia katsojia.

Yhteys Kerala Blastersin ja SJK:n välillä on herroissa Anssi Latvala ja David James. Latvala, joka on itse entinen seinäjokinen jalkapalloilija ja aktiivinen SJK:n tukija, tapasi sattumalta entisen Englannin maajoukkuemaalivahti David Jamesin Englannin Liverpoolissa. Kaksikko ystävystyi ja yhteydenpito on jatkunut tuon jälkeen. David James päätyi tammikuussa 2018 Kerala Blastersin päävalmentajaksi ja sitä kautta syntyi ehdotus yhteistyömahdollisuudesta ja nuorten pelaajien Prasanthin ja Lokenin vierailusta. Mahdollisesti tulevaisuudessa SJK:n nuoria pelaajia pääsisi vastaavasti hakemaan kokemuksia Intian Super Leaguen jättiseuran riveissä.

Kerala Blasters FC pitää näitä nuoria pelaajia suuressa arvossa seuran tulevaisuuden kannalta ja minun sekä Anssi Latvalan ystävyys mahdollisti Prasanthille ja Lokenille mahdollisuuden työskennellä nuoressa, mutta kyvykkäässä seurassa kuten SJK on, kertoo David James SJK:n mediatiimille.

Intian jalkapallo on suuressa kasvussa ja tämä yhteistyö SJK:n ja Kerala Blastersin välillä antaa mahdollisuuden molempien seurojen pelaajille sekä toimijoille hakea kokemuksia seurojen erilaisista työskentely-ympäristöistä. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta jos seuran intohimona on tarjota pelaajille tällaisiä mahdollisuuksia, näyttää tulevaisuus loistavalta, päättää James.

Meille on seurana tärkeää pitää yllä kansainvälisiä suhteita eripuolille maailmaa. Kuten tästäkin tarinasta voi päätellä, on maailma lopulta aika pieni ja yllättäviä kontakteja voi syntyä kun on itse aktiivinen. Kerala Blasters on seura, jolla on miljoonia seuraajia. Jo pelkästään se medianäkyvyys mitä seuralla on Aasiassa, voi tuoda täysin uusia kontakteja meille seurana ja jalkapallomaailmassa, sanoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

David James on toiminut Kerala Blastersin päävalmentajana tammikuusta 2018 lähtien ja hänellä on apulaisenaan, niin ikään entinen jalkapalloammattilainen ja Islannin maajoukkuemies, Hermann Hreidarsson. Intiassa on parhaillaan sarjatauko meneillään ja uusi kausi alkaa syksyllä. David Jamesin mahdollista vierailua Seinäjoelle on pyritty järjestämään tauon aikana, mutta vielä ei ole aikataulut osuneet. Seurassa on pelannut kansainvälisiä supertähtiä ja muun muassa Wes Brown ja Dimitar Bebatov olivat vielä viime kaudella Kerala Blastersin pelaajia. Kytkös SJK:n kanssakin löytyy jo aiemminkin, kun SJK:ssa kausilla 2013 ja 2014 pelannut espanjalainen Josu Currais edusti Kerala Blastersia 2015 ja uudelleen kaudella 2016-2017. Myös Jarossa pelannut puolustaja Boris Didier Kadio on pelannut Blastersissa.

Nuoret pelaajat Prasanth ja Loken ovat olleet jo SJK:n mukana reilun viikon ajan ja SJK TV kävi tapaamassa pelaajia OmaSp Stadionilla ja jututti heitä kokemuksestaan. Video on lähetetty myös Kerala Blastersille, joka esittää sitä omissa kanavissaan. SJK:n mediatiimi tekee yhteistyötä Kerala Blastersin kanssa ja pitää heidän seuraajiaan ajantasalla pelaajien kuulumisista.