123 456 7890

OmaSp Stadionilla oli jälleen maalit tiukassa, kun SJK ja FC Lahti kohtasivat. SJK lähti peliin lähinnä puolustamaan ja koitti iskeä vastahyökkäyksillä Lahden linjan taakse. Tämä ei kuitenkaan onnistunut maalien muodossa ja vierailijat piti pallon itsellään suurimman osan ottelua. Myöskään FC Lahti ei päässyt kunnon tekopaikkoihin ja siten maaleja ei tänään nähty. Tasapeli toi SJK:lle yhden pisteen, mutta enemmänkin olisi kaivattu. Otteluita on jäljellä vielä neljä ja niistä seuraava on ensi viikon sunnuntaina pelattava vierasottelu RoPS – SJK. Seuraava kotiottelu on lauantaina 6.10. klo 18:00, kun SJK isännöi FC Honkaa. Löydät kaikki jäljellä olevat ottelut tästä linkistä.

SJK – FC Lahti 0-0

FC Lahti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, ja sillä oli useita erikoistilanteita, mutta SJK puolusti ne hyvin. Vierasjoukkueen paras pelitilannepaikka ensimmäisellä puoliajalla tuli vastahyökkäyksestä. Ville Salmikivi syötti Henri Anierille, jonka laukauksen Mihkel Aksalu kuitenkin liimasi näppeihinsä.

SJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta, kun Shahdon Winchesteriä rikottiin. Denys Oliinyk siirsi pallon viereen Boris Kadiolle, jonka laukaus ei kuitenkaan osunut yhtään kohdilleen. Reilun puolen tunnin kohdalla Oliinykin kulmapotku tuli hyvin Kadiolle, jonka pusku meni hieman yli.

Ottelun paras paikka tuli, kun SJK:n Shahdon Winchester pääsi kuin varkain läpiajoon 37. minuutilla. Damjan Shishkovskin avaus jäi vajaaksi, ja Winchester nappasi pallon. Winchester yritti kiertää Lahden maalivahdin, mutta ei onnistunut, ja lopulta pallo kimposi hänestä itsestään maalipotkuksi.

Hetkeä myöhemmin FC Lahti sai SJK:n maalille pienoisen hässäkän, mutta lopulta SJK:n puolustus pystyi purkamaan, vaikka tilanteessa nähtiin muutama ”Suomi-Unkari-tilanne”.

Toisella puoliajalla Denys Oliinykillä oli muutama hyvä laukauspaikka, mutta tulosta ei tullut. Ensimmäinen veto tuli keskeltä noin 20 metristä. Veto jäi kuitenkin liian keskelle maalia, ja Shishkovski torjui helposti. Vähän myöhemmin Oliinyk eteni boksiin oikealta, mutta veto meni kohti sivuverkkoa.

Lahti painosti myös toisella puoliajalla, mutta ei pystynyt luomaan kovin vaarallisia tekopaikkoja. Vajaa vartti ennen loppua Lahti pääsi hyvään hyökkäykseen oikealta laidalta. Artjom Dmitrijevin pusku meni vain hieman ohi maalin.

SJK pääsi ottelun lopussa muutamiin lupaaviin vastahyökkäyksiin, mutta ne kuivuivat liian usein kasaan turhan hätäilyn ja huolimattomuuden takia. Boris Kadio sai muutaman kohtuullisen puskupaikan Oliinykin kulmapotkuista, mutta niistäkään ei tullut tulosta

Pelin lopussa meillä oli mielestäni paremmat mahdollisuudet maalintekoon. Mutta tämä oli kolmas peli kahdeksan päivän sisään ja me valitsimme siksi tämän vastahyökkäystaktiikan tänään. Mutta se ei lopulta toiminut. Me olemme itse ajaneet itsemme tähän tilanteeseen ja meidän täytyy taistella itse sieltä myös pois. Ja me emme aio luovuttaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Näen sen niin, että kyllä me oltiin aika paljon aktiivisempia kuin kotijoukkue. Mutta sitten oli se meidän perisynti, ettei saatu maalia. Viimeiset syötöt oli huonoja. Meillä oli vaikeat lähtökohdat peliin, kun ei ole tullut voittoja. Kuitenkin siihen nähden esiinnyttiin hyvin. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen meidän pelaajien työmoraaliin ja tämä on aina ollut vaikea paikka meille vierailla, sanoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas lehdistötilaisuudessa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Jarkko Hurme, Boris Kadio, Joel Mero, Joonas Sundman, Denys Oliinyk, Anders Bååth (59’ Mehmet Hetemaj), Peter Opiyo, Aristote Mboma (72’ Matti Klinga) ja Shahdon Winchester.

SJK:n seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina, 30.9. klo 18:30, kun SJK kohtaa vierasottelussa RoPS:n. Ottelu näkyy Seinäjoella suorana OmaSp Stadionin Kisakatsomossa, Carlsberg Sports Barissa sekä Ruutu+ palvelusta. Seuraava kotiottelu on lauantaina 6.10. klo 18:00 pelattava SJK – FC Honka. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.