123 456 7890

Veikkausliiga -joukkuetta, sekä Kakkosessa pelaavaa Akatemiaa pyörittävä Seinäjoen Jalkapallokerho Oy ja Ykkösen joukkueen toiminnasta vastaava FC Jazz Oy Porista ovat solmineet ainutlaatuisen kumppanuussopimuksen.

Seurojen yhdessä suunnittelemalla pitkäjänteisellä työllä luodaan pelaajapolku, jossa junioreista ja kehityskykyisistä pelaajista tehdään huippujalkapalloilijoita kansainvälisille jalkapalloareenoille.

Seinäjoen Jalkapallokerho Oy:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoo uudesta kumppanuusmallista.

, päättää Sarajärvi.

Myös FC Jazz Oy:n puheenjohtaja Kari Kaivo-oja on iloinen mahdollisuudesta, jonka yhteistyö tuo pelaajille ja seuroille.

– , päättää Kaivo-oja.

Kumppanuussopimus astuu voimaan heti ja sitä aloitetaan toteuttamaan alkavalla kaudella 2015.

Yhteistyöllä huippujalkapalloilijaksi – Kumppanuussopimus

Huippujalkapalloilijaksi kouluttaminen edellyttää pitkäjänteistä ja laadukasta valmennusta ja sen ohella koulutettavien pelaamista kovissa peleissä, taitotasonsa ylärajoilla. Sopijapuolet toteuttavat tavoitetta muun muassa oikeanlaisten ja oikein ajoitettujen valmennusohjelmien sekä pelaajasiirtojen avulla. Jalkapallovalmennuksen ohella pelaajille opetetaan elämisen taitoja ja menestymistä uusissa olosuhteissa, kielitaitoa unohtamatta.

Valmennusasioista vastaavat seurojen päävalmentajat, jotka määrittelevät valmennuksen ja pelaamisen yhteiset linjaukset. Valmentajat ohjaavat ja kehittävät jatkuvasti valmennusohjelmia ja joukkueiden pelitapoja yhteistyössä niin, että toimintojen tehokkuus ja pelaajien käytettävyys paranee merkittävästi niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

Seurat laativat pelaajakohtaiset vuosisuunnitelmat, jotka sisältävät tavoitteet ja painopistealueet. Päävalmentajat määrittelevät pelaajat, jotka kuuluvat huippuvalmennettavaan ryhmään. Siihen voidaan tehdä muutoksia tai täydennyksiä myös pelikauden aikana. He valitsevat pelaajille joukkueen, joissa heidän on syytä pelata pelaajauran kehittymisen kannalta. Joukkuehenki on kussakin joukkueessa elintärkeä, joten liikkuvia pelaajia ei ole liikaa ja jokaisella joukkueella on itsenäinen asema.

Kumppanuussopimuksen yleisjohdon hoitaa nelihenkinen johtoryhmä, jossa on kaksi edustajaa kummastakin seurasta. Johtoryhmässä ovat lisäksi molempien seurojen päävalmentajat asiantuntijajäseninä. Johtoryhmän puheenjohtajuuden hoitaa vuorovuosina FC Jazzin ja SJK:n edustajat. Vuoden 2015 puheenjohtajuutta hoitaa SJK:n edustaja.

Tavoitteena on, että pelaajapolun tuotteena syntyneet huippujalkapalloilijat myydään kansainvälisille suurseuroille. Saaduilla tuloilla voidaan parantaa ja edesauttaa pelaajapolun taloudellisia edellytyksiä entistä parempiin saavutuksiin ja tuloksiin. Sopimuksessa on määritelty pelaajaliikenteen ehdot, sekä mahdollisten huippujalkapalloilijoiden myyntitulojen jakaminen. Sopimuksessa huomioidaan myös junioriseurat.

Kumppanuussopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka on rakennettu pitkäaikaisen yhteistyön varaan. Sopimus ei pääty vaikka seurojen edustusjoukkueet pelaisivat samassa sarjassa.

Mukana olevat joukkueet

Kerho 07 Akatemia pelaa kaudella 2015 Kakkosessa, FC Jazz Ykkösessä ja SJK Veikkausliigassa.

Kerho 07 Akatemian vastuuvalmentajana toimii Max Peltonen ja hänellä on apunaan Heikki Tuomilehto sekä Jorma Tuohisaari. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Jori Särkkä ja fyysisestä valmennuksesta sekä lihashuollosta Jaakko Nevanlinna ja Juha-Jaakko Ulvila. Joukkueen huoltajina toimii Kari Hietamäki ja Jari Ojanperä. Joukkue harjoittelee ja pitää päämajaansa Seinäjoella.

FC Jazzin päävalmentajana on John Allen ja hänellä on apunaan Vesa Rantanen. Fysioterapeutteina toimii Juhani Honkavuo ja hierojana Tomi Ruuhikorpi. Joukkueen managerina on Tomi Leivo-Jokimäki sekä joukkueenjohtajina Ismo Läntinen ja Rami Koskinen. Joukkueen huoltaja on Juha Kartio. Joukkueen lääkärinä toimii Jarkko Levola. Joukkue harjoittelee ja pitää päämajaansa Porissa.

SJK:n päävalmentajana toimii Simo Valakari ja hänellä on apunaan Chris Cleaver. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Jori Särkkä ja fyysisestä valmennuksesta sekä lihashuollosta Jaakko Nevanlinna ja Juha-Jaakko Ulvila. Joukkueenjohtajana toimii Jarmo Tervasmäki ja huoltajana Pekka Lehtinen. Joukkue harjoittelee ja pitää päämajaansa Seinäjoella.

SJK:n ja Kerho 07 Akatemian yhteistyöseurana toimii SJK-juniorit ry, jolla on lähes 500 junioripelaajaa pallokoululaisista B-junioreihin. SJK-junioreiden valmennuspäällikkönä toimii Kari Kiviluoma.

FC Jazzin yhteistyöseurana toimii FC Jazz Juniorit ry, jolla on yli 500 junioripelaajaa kaikissa ikäluokissa, A-junioreihin asti. FC Jazz Junioreiden valmennuspäällikkönä toimii Jani Uotinen.