123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

Myös tämän viikon toinen kohtaaminen FC Interiä vastaan päättyi 1-1 tulokseen OmaSp Stadionilla, mutta tällä kertaa ei menty Suomen Cupin tapaan rangaistupotkuille. Molemmilla joukkueilla oli tässä Veikkausliigan ottelussa omat hyvät hetkensä, mutta samalla myös puolustettiin tiukasti, joten lopputulos on siten oikeutettu. Kumpikin joukkue olisi ottelusta kuitenkin toivonut enemmänkin pisteitä. SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi keskiviikkona 22.6. klo 18:00 OmaSp Stadionilla, ja saa silloin vieraaksi FC Hakan. Tuon jälkeen seuraava ottelu on UEFA Europa Conference Leaguen 1.osa Tallinnassa. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

SJK – FC Inter 1-1 (1-1)
1-0  4 min Denys Oliinyk
1-1 34 min Petteri Forsell

SJK sai otteluun erinomaisen alun, kun Daniel Håkans toi palloa vasenta laitaa ylös, ja keskitti maalin eteen Denys Oliinykille. Oliinyk pääsi puskemaan, ja pallo pomppasi etutolpan juuresta sisään. Myös Tuomas Kaukua oli mukana hyvin tilanteessa. SJK tuli muutenkin kovaa otteluun, kun kärjessä nelikko Håkans, Kaukua, Oliinyk ja Kingsley Ofori pyörivät pitkin kenttää. Nooa Laineelle tuli hyvä paikka maalin eteen vain muutama minuutti avausmaalista, mutta hän ei aivan osunut palloon.

Kun SJK oli hallinnut peliä ensimmäisen vartin, alkoi peli tasoittumaan, ja Interkin sai juonesta kiinni. Ensimmäinen Interin tilanne tuli Aleksi Paanaselle, joka veti alueen ulkopuolelta kohti taka-alakulmaa, mutta veto meni ohi maalin.

SJK:n Ofori pääsi myös vetämään pari kertaa kauempaa. Ensimmäisestä SJK sai kulman, ja sen jälkitilanteesta Oliinyk oli jatkaa vielä Martti Haukiojan maalintekoonkin, mutta Inter-maalivahti Matias Riikonen ehti katkaisemaan. Toinen Oforin veto meni metrejä yli maalin.

Reilun puolen tunnin jälkeen Petteri Forsell pääsi lempipaikalleen kuudentoista kaarelle aivan vapaaksi. Forsell veti kovaa ja tarkasti pallon ohi Jesse Östin. Inter oli mennä hetkeä myöhemmin johtoonkin, mutta ei onneksi saanut vetoa kohti maalia. Peli tasoittui taas Interin hallintajakson jälkeen kohti taukoa mennessä, ja se myös hidastui tarkaksi puolustamiseksi molemmin puolin.

Toiselle puoliskolle kovaa tuli FC Inter. Ensimmäisen paikan sai Matias Tamminen, joka oli jäänyt vapaaksi laidalle, ja Forsell löysi hänet sieltä. Tammisen veto meni kuitenkin ohi takatolpan. Hetkeä myöhemmin Inter sai tilanteen sivuvaparista, ja jälleen syöttäjänä oli Forsell. Keskitys tuli maalin eteen, ja Rick Ketting pääsi siitä puskemaan. Öst kuitenkin torjui.

Öst pääsi loistamaan myös reilun tunnin pelin jälkeen, kun Inter sai jälleen vapaapotkun. Nyt vapari tuli keskeltä, noin 25 metristä, ja siitä Forsell ampui kovaa. Öst torjui ensin pallon eteensä, ja siitä Inter pääsi vielä jatkamaan, mutta Öst ehti pallon eteen vielä toistamiseen komeasti. Inter sai vielä tuonkin jälkeen vedon, mutta nyt veto meni ohi maalin. Öst piti tässä vaiheessa SJK:n mukana pelissä.

Viimeinen vartti mentiin taas SJK:n komennossa, ja Inter vetäytyi tiivisti puolustukseen. Ensin Kaukua kaadettiin laidalla, ja siitä syntyneestä vaparista Niko Markkula antoi hyvän keskityksen maalille, mutta Inter sai purettua. Paine pysyi kuitenkin SJK:lla ja tuloksena oli sivuvapari toiselta puolen. Pyry Hannola nosti pallon takatolpalle, ja siellä se meni Ruxin kautta päädystä yli. Seuranneesta kulmasta pallo meni kuitenkin päädystä yli ja peliä jatkettiin Interin maalipotkulla.

Inter onnistui puolustamaan SJK:n tilanteet hyvin ja syvältä, ja syntyneet vedot pelin lopussa kilpistyi lähes aina puolustajiin.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, sai SJK toisen puoliajan parhaan tilanteensa. Ensin Oliinyk piti palloa pitkään Interin boksissa ja sen rajoilla, kunnes huomasi Markkulan vapaana takatolpan puolella. Hän nosti pallon Markkulalle, joka veti kovaa yläriman alle, mutta Riikonen venyi hyvään torjuntaan ja sai pallon kulmaksi. Kulma ehdittiin vielä antaa, mutta peli loppui siihen, kun pallo tuli boksiin. Tasapeli kelpaa, mutta ei varsinaisesti tyydytä kumpaakaan joukkuetta, kun molemmat halusivat enemmän.

Mielestäni tämä oli jälleen ihan hyvätasoinen ottelu, jossa intensiteettikin oli ajoittain melko korkea. Me yritimme ainakin prässätä hieman ylempää ja olla aggressiivisempia. Jos tätä ottelua vertaa maanantain kohtaamiseen Interiä vastaan Suomen Cupissa, niin nämä kaksi peliä oli hyvin samanlaisia. Heillä on kuitenkin kenties hieman meitä enemmän laatua joukkueessa, pelaajia kuten Petteri Forsell ja Benjamin Källman, jotka voivat tuoda peliin jotain extraa. Kuten nähtiin maalista jonka he tekivät, ja kuinka jokainen vapaa potku heillä oli vaarallinen. Meiltä puuttuu tällä hetkellä hieman sitä. Siksi meidän pitää luoda enemmän paikkoja, ja dominoida otteluita paljon enemmän, jotta saamme maaleja ja enemmän intensiteettiä viimeiselle kolmannekselle, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä aika hyvä. Ehkä olisi pitänyt olla hieman enemmän kärsivällisyyttä. Toisella puoliajalla he ehkä hallitsivat ensimmäistä varttia enemmän, mutta kun peli eteni, pääsimme paremmin mukaan. Ja meillä oli siinä vielä pari paikkaa tehdä maali. Kokonaisuutena ihan ok peli, mutta en todellakaan ole tyytyväinen, että emme saaneet mukaan yhtään enempää, Gómez jatkoi.

SJK: Jesse Öst MV, Martti Haukioja, Matej Hradecky (75’ Pablo Andrade), Ville Tikkanen, Niko Markkula, Nooa Laine, Jake Dunwoody (60’ Pyry Hannola), Daniel Håkans, Denys Oliinyk, Kingsley Ofori ja Tuomas Kaukua (75’ Josepablo Monreal).