123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Inter pelasivat viikon sisään toisen tasapelin keskenään. Tälläkin kertaa kotijoukkue nousi lopussa tasoihin. SJK meni johtoon Johannes Laaksosen maalilla 52. minuutilla, mutta Interin Juho Salminen onnistui tasoittamaan loppuhetkillä uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla. SJK jatkaa Veikkausliigan kolmantena. Ero toisena olevaan FC Lahteen on neljä pistettä ja neljäntenä olevaan Kuopion Palloseuraan seitsemän pistettä.

FC Inter – SJK 1-1 (0-0)

0-1 52 min Johannes Laaksonen

1-1 89 min Juho Salminen

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla mässäilty. Interin ensimmäinen maalipaikka syntyi, kun Francisco Suarez onnistui nappaamaan Zeljko Savicilta pallon laidassa. Suarez eteni noin kymmeneen metriin ja pääsi laukomaan, mutta Mihkel Aksalu torjui varmasti. Kerhon ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli Wayne Brownille 39. minuutilla. Justin Moose syötti Toni Lehtiselle topparien eteen. Lehtinen antoi pystysyötön Brownille, joka ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan eikä saanut kunnolla voimaa laukaukseensa. Siitä huolimatta Interin maalivahti Magnus Bahne oli pienoisissa ongelmissa vedon kanssa.

SJK onnistui maalinteossa toisen puoliajan alussa. Justin Moose ja Wayne Brown pelasivat paikan Johannes Laaksoselle, joka sijoitti pallon tyylikkäästi oikeaan alakulmaan. Ottelun 58. minuutilla Richard Dorman keskitti oikealta laidalta Justin Mooselle, eikä kaukana ollut 168-senttisen yhdysvaltalaisen puskumaali, mutta pallo lensi hiukan yli maalin. Pian tämän jälkeen Solomon Duah pääsi kääntymään rankkarialueella, mutta Mihkel Aksalu selvitti Duahin yrityksen komeasti.

A-juniori-ikäinen Juho Salminen tuli kentälle ottelun 67. minuutilla ja olikin heti vaarallinen. Nuorukainen nousi vasemmalta laidalta ja pääsi laukomaan, mutta Aksalulla oli helppo työ kopata pienestä kulmasta lähtenyt veto. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Salminen nappasi helpohkosti pallon Dormanilta vasemmassa laidassa ja siitä kehkeytyi lopulta vetopaikka Suarezille rankkarialueen rajalla, mutta hänen laukauksensa meni selvästi yli maalin.

Ottelun 89. minuutilla nähtiin Kerhon kannalta erittäin ikävä tapahtumasarja. Muutama paineen alla epäonnistunut purku johti lopulta Interin tasoitukseen. Juho Salminen pääsi laukomaan melkoisen flipperin jälkeen. Veto osui vielä SJK-puolustajaan ja kimposi maaliin. Maali oli Salmisen Veikkausliigauran ensimmäinen. Lopussa SJK haki vielä voittomaalia ja olikin lähellä onnistumista, mutta Magnus Bahne torjui Richard Dormanin laukauksen.

Seinäjoella peli oli vauhdikkaampi, tänään oli nihkeä peli. Passivoiduttiin liikaa, maali oli aika uskomaton. Siinä oli toki paljon virheitäkin, mutta myös paljon epäonnea, sanoi ottelun parhaana palkittu Johannes Laaksonen ottelun jälkeen.

Oli kiva pelata pitkästä aikaa. Saatiin vaihtojen myötä tosi hyvä draivi päälle. Loppu oli kokonaan meidän käsissä. Olen aika nopea ja yritän myös käyttää sitä kentällä. Menen kovaa tilanteisiin ja yritän tuoda energiaa peliin, sanoi uran ensimmäistä liigamaaliaan juhlinut Juho Salminen.

Oikeudenmukainen lopputulos. Ei oltu tarpeeksi hyviä voittamaan tätä peliä. Meillä oli pelisuunnitelma ja pystyimme toteuttamaan sitä. Pystyttiin hyvin eliminoimaan Interin tilanteenvaihdot, joiden avulla he ovat meitä vastaan iskeneet. Tiesimme, että pääsemme peliin mukaan, kun peli vanhenee. Teimme upean maalin toisen puoliajan alkuun. Emme kuitenkaan olleet tarpeeksi hyviä voittamaan peliä. Pitää pystyä pitämään palloa ja eliminoimaan Interin vahvuudet. Tehtiin hieman vääriä ratkaisuja ja teknisesti huonoja suorituksia. Jätkien sitoutuminen on ollut ihan uskomatonta läpi kauden. Mahtava olla tällaisessa tilanteessa tässä vaiheessa kautta. Tänään meiltä puuttui kylmäpäisyyttä. Olisimme voineet pitää palloa enemmän. Maanantaina palaamme treenikentälle ja jatkamme duunia, summasi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelua.

Ottelun loppu oli samanlainen, kun viimeksikin, mutta nyt me haimme tasoitusta. Kenttä on paljon isompi kuin Seinäjoella, joten prässääminen on vaikeampaa. Pystyimme nyt hallitsemaan SJK:n prässin paremmin kuin Seinäjoella. Vaihtomme onnistuivat tänään. Olen melko tyytyväinen tulokseen, sanoi Interin päävalmentaja Job Dragtsma ottelun jälkeen.

SJK:n kausi jatkuu jo keskiviikkona 13.8. kotiottelulla FF Jaroa vastaan. Ottelu alkaa Seinäjoen keskuskentällä kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan SJK takaisin voittojen tielle!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Zeljko Savic, Pavle Milosavljevic, Richard Dorman, Johannes Laaksonen, Marco Matrone, Akseli Pelvas, Wayne Brown (57′ Juho Lähde), Justin Moose, Toni Lehtinen (79′ Gert Kams)