123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi sunnuntaina 21.9. Turun Palloseuraa ja ottelu potkaistaan käyntiin Keskuskentällä klo 16.00.

Ottelun lisäksi kentällä ja kentän laidoilla tapahtuu paljon kaikkea jännää, sillä Duudsonit Activity Park on luvannut järjestää lapsille ja lapsenmielisille hienon tapahtuman pelin yhteyteen. Siksi portit avataankin jo klo 14.00 ja kaikien lapsiperheiden kannattaa olla ajoissa paikalla.

Sarjatilanteen suhteen peli on myös erittäin mielenkiintoinen, sillä TPS taistelee kynsin ja hampain tippumista vastaan, ollen tällä hetkellä viimeisenä. SJK puolestaan on sarjataulukossa komeasti toisena ja voitto tästä ottelusta toisi jälleen kerran unelman Europeleistä askeleen lähemmäksi. Eurocupeihin pääsee mukaan ensi kaudelle ainakin kolme ensimmäistä joukkuetta ja pelejä on enään viisi jäljellä. Lisäksi jos HJK voittaa Suomen Cupin tänä vuonna, pääsee myös Veikkausliigassa neljänneksi sijoittunut joukkue Eurooppaan. Seinäjokelainen joukkue ei ole koskaan pelannut näin korkeista sijoituksista aiemmin ja SM-tason mitalejakaan ei ole vielä ainuttakaan, vaikka jalkapalloa Seinäjoella on pelattu vuodesta 1930 lähtien.

Hienoa että tässä vaiheessa kautta päästään pelaamaan näinkin isoista asioista, joten fiilis on hyvä. Ollaan kuitenkin pelattu paljon tasureita viime aikoina, joten voittojen tielle pitäisi palata, toteaa SJK:n kapteenistoon kuuluva keskikenttäpelaaja Marco Matrone.

Kuitenkin nousu tasapeliin kahden maalin tappioasemasta Maarianhaminassa nostaa itseluottamusta entisestään. Se kertoo jotain meidän joukkueesta kun ollaan pystytty nousemaan takaa. TPS ei ole helppo kohdattava sunnuntaina. He pelaavat sarjapaikkansa puolesta ja yleensä juuri nämä joukkueet ovat vahvoja syksyisin. Eli jos joku asia on varma, niin se ettei kyllä mitään saada ilmaiseksi, päättää Matrone.

Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon ja viihtymään Seinäjoen Keskuskentälle koko perheen voimin.

SJK – TPS sunnuntaina 21.9. klo 16.00

Sisuuntuuko TPS derbytappiosta?

TPS kärsi nöyryyttävän tappion paikallispelissä viime keskiviikkona, kun FC Inter löi jopa 1-6 luvut taululle. Taloudellisten ongelmien kanssa paininut TPS lähti tähän kauteen rajusti nuorennetulla joukkueella, mutta silti se onnistui kampeamaan itsensä pois tippujan paikalta ennen keskiviikon derbykohtaamista. Pahin kilpakumppani Honka nappasi samaan aikaan vakuuttavan voiton, joten TPS:n tilanne näyttää melko vaikealta säilymisen suhteen.

MIssään tapauksessa TPS ei ole vielä kuitenkaan lyöty ja SJK voi odottaa hikistä iltapäivää sunnuntailta. Lienee hyvä myös muistuttaa että TPS on voittanut SJK:n kertaalleen tällä kaudella. Ja toisessakin kohtaamisessa SJK onnistui nappaamaan vain niukan 1-0 voiton Turun Veritas Stadionilta.

Joukkueen valmentaja Mika Laurikainen on entinen Suomen U21-maajoukkueen päävalmentaja, joten hän tietää miten nuoresta joukkueesta saa parhaan irti. AIvan pelkistä nuorista ei TPS:n ryhmä silti koostu. Mukana on muutama kokenut pelaaja, kuten Mikko Hyyrynen, Sami Rähmönen, maalivahtitähti Jukka Lehtovaara ja hyökkääjä Mika Ääritalo. Näistä kuitenkin Ääritalo missaa ottelun Seinäjoella pelikiellon vuoksi. Ääritalo iski joukkueen ainokaisen keskiviikkona ja tuli ulosajetuksi kahdella keltaisella.

TPS:n riveissä pelaa myös tuttuja. Felipe Aspegren on SJK:sta koko kauden mittaisella lainalla juuri turkulaisseuran riveissä ja nuori isä saatetaan nähdä kentällä myös Seinäjoella, sillä seurat sopivat Wayne Brownin siirtyessä Seinäjoelle ja Aspegrenin Turkuun, että he saavat myös pelata entistä seuraansa vastaan. Tepsissä on myös Patrik Lomski, joka pelasi Seinäjoella kauden 2011 ja voitti tuolla kaudella myös SJK kannattajaryhmä Kloppien kauden pelaaja palkinnon. Nuori Eero Tamminen puolestaan pelasi vielä viime kaudella Kerho 07:n riveissä Kakkosta, ennen siirtymistään TPS paitaan.

SJK:ssa nykyään pelaava Wayne Brown pelasi vielä kauden alussa TPS paidassa. (Kuva Juha Tamminen)

Mihkel Aksalu vielä kysymysmerkillä

Viime viikonloppuna ennen FC Lahti ottelua lämmittelyssä itseään loukannut Mihkel Aksalu missasi keskiviikon ottelun Maarianhaminassa ja pelaaminen tässä ottelussa ratkaistaan vasta viimeistelyharjoituksissa. Periaatteessa mistään vakavasta loukkaantumisesta ei ole kyse, mutta lihaksisto vaati hiukan lepoa kovassa otteluruuhkassa ja viikko on ollut nyt aikaa palautua. Aksalu saatetaan siis nähdä taas kentällä. Toisaalta SJK:n maalille on Aksalun poissaollessa astellut kokenut Luis Fernando, joka on hoitanut tonttinsa erittäin mallikkaasti.

TPS:stä Seinäjoelle siirtynyt Wayne Brown on jo pystynyt aloittamaan hölkkäämisen polvileikkauksensa jälkeen, mutta miestä ei pelikentällä tällä kaudella enää nähdä. Muita loukkaantuneita ei ole ja pelikiellossa keskiviikkona ollut Cedric Gogouakin tekee paluun kokoonpanoon.

SJK:n hyökkääjä Akseli Pelvas pelaa tällä hetkellä hyvässä vireessä, sillä mies iski Maarianhaminan 2-2 -lukemiin päättyneessä ottelussa SJK:n 1-2 kavennusosuman ja syötti Gert Kamsille unelmapaikan 2-2 -tasoitukseen. Pelvas on nyt osunut kahdeksan kertaa kauden peleissä ja jakaa maalimäärällä kärkisijan Toni Lehtisen kanssa joukkueen sisäisessä pörssissä.

SJK – TPS sunnuntaina 21.9. klo 16.00, Seinäjoen Keskuskentällä

Puolustaja Cedric Gogoua palaa kokoonpanoon pelikiellon jälkeen.

Aktiivista menoa jo ennen avauspotkua

Peli potkaistaan siis käyntiin klo 16.00, mutta kentällä ja sen laidoilla alkaa kuitenkin tapahtua jo klo 14.00, kun Duudsonit Activity Park tulee järjestämään aktiivista menoa lapsille ja lapsenmielisille. Paikalla on polkuautoja, poniratsastusta, jalkapallotutkaa, futiskaukaloa ja paljon muuta. Tapahtumaan on räätälöity oma pehelippupakettikin, eli kaksi aikuista ja kaksi lasta pääsee yhteislipulla 30 euron hintaan. Kaikki aktiviteetit kenttäalueella on ilmaisia. Ennen ottelua ja ottelun puoliajalla käydään myös leikkimielinen polkuautokilpailu, johon on tiettävästi lupautunut mukaan ainakin Olli-Pekka Karjalainen, Johanna Manninen ja muita Seinäjoen tunnettuja hahmoja ja vaikuttajia.

Samoin Seinäjoen opiskelijakunta SAMO on kutsuttu vieraaksi otteluun ja siten kaikki opiskelijat haalareissaan pääsevät ilmaiseksi otteluun. Heille on varattu oma paikka katsomosta aurinkokatsomon puolelta ja sisäänkäynti on pesäpallokentän puoleisesta portista.

Mahdolliset vieraskannattajat sijoitetaan myös omaan katsomonosaansa aurinkokatsomon pohjoispäätyyn.

Kaikki Keskuskentän palvelu ja lipunmyyntipisteet aukeavat sunnuntaina poikkeuksellisesti jo kahta tuntia ennen, klo 14.00.

Tulkaa koko perheen voimin paikalle kannustamaan SJK voitoon ja kohti SM-mitaleita!

Liput portilta:
15 (normaali)
10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Verkkomyynti:
www.netticket.fi

Lisätietoa ottelun ennakkolippumyynnistä ja Keskuskentän palveluista saat SJK:n nettisivujen Liput ja ennakkomyyntipisteet -osiosta.

Ottelu näkyy suorana ISTV:n livestreamiltä, joka on ilmainen Urheilusanomien Sisäpiiri -palvelun asiakkaille. Palveluun voi tutustua kuukauden ajan vain yhdellä eurolla. Lisätietoa löydät heidän omilta sivuiltaan.

Keskuskentän aurinkokatsomo