123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi perjantaina klo 18.15 alkavassa harjoitusottelussa Tampereen Ilvestä. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja se on SJK:lle vuoden ensimmäinen, sekä samalla koko talven toinen harjoitusottelu.

Liigacupin alkuun on enää neljä viikkoa ja kausikin alkaa huhtikuun alkupuolella. Näin ollen SJK on mukana parhaimmalla mahdollisella kokoonpanolla ja mukana on myös muutama testimies.

Peli on paras mittari mitä olemassa on, joten tietenkin se on makeeta päästä taas pelaamaan, toteaa SJK päävalmentaja Simo Valakari lyhyesti ja ytimekkäästi.

Myös yleisö ja kannattajat odottavat vuoden ensimmäistä ottelua innokkaana ja Wallsportissa saatetaankin nähdä täysi tupa perjantaina. Kannattaa tulla ajoissa paikalle.

Pelaaminen on parasta hommaa. Näin uskoo myös kovassa vasemmalta oikealle olevat Justin Moose, Matti Lähitie ja Josu.

Ilves on vahvistunut

Tampereen Ilves kaappasi muutaman kovan vahvistuksen joukkueeseensa viime kauden päätteeksi, kun monen liigajoukkueenkin haavissa ollut KuPS puolustaja Antti Hynynen, niin ikään KuPS:n maalilla torjunut Mika Hilander ja Hakassa sekä ulkomaillakin pelannut Tomi Petrescu liittyivät joukkueeseen.

Ilves vahvistui myös tällä viikolla, kun Hakaan siirtyneen hyökkääjä Kalle Multasen paikan kärjessä ottaa Berat Grabovci, joka antoi näytöt Ilveksen edellisessä, 2-0 voittoon päättyneessä harjoitusottelussa entistä seuraansa FC Hämeenlinnaa vastaan. Lisäksi Ilveksellä on mukana yhdysvaltalainen keskikentän pohjalla rouhiva testimies Farouk Bseiso.

Viime kaudella Ykkösessä Ilves sijoittui sarjassa neljänneksi ja oli ajoittain jopa mukana nousukahinoissa SJK:n ja Hakan kanssa. SJK kohtasi Ilveksen Tampereella kahdesti sekä kerran kotona ja kaikissa peleissä juhlittiin vierasvoittoa.

Joukkueet ovat muutenkin tulleet toisilleen varsin hyvin tutuiksi, kun lähes joka talvi on kohdattu harjoitusottelussa ja aikoinaan SJK:n noustessa Kakkosesta Ykköseen, oli Ilves SJK:n karsintavastustajana kaksiosaisissa otteluissa. Silti joukkueet ovat muodostaneet eräänlaisen ystävyyssuhteen ja vaikka kentällä ei periksi anna tuumaakaan kumpikaan, kentän ulkopuolella suhteet ovat kunnossa.

Ensi kauteen Mika Malisen valmentama Ilves lähtee nousutavoitteilla ja kaikki edellytykset heillä siihen myös on. Tampere kaipaa kipeästi pääsarjafutista ja toivotaan että Ilves tuon aukon tulee täyttämään mahdollisimman pian.

Tampereen tunnelmallinen Tammelan Stadion kaipaisi liigafutista ja Ilves on sitä sinne valmis tuomaan.

Kaikki pelaajat kunnossa ja mukana

SJK pääsee Ilves otteluun loistavista asetelmista, sillä kaikki treeniringissä mukana olevat pelaajat ovat pelikunnossa. Myös koko viime kauden loukkaantuneena ollut maalivahti Luis Fernando on saanut aloittaa täysipainoisen harjoittelun viime viikolla. Mukana ovat myös omat juniorit, sekä neljä testipelaajaa. Puolustajat Jaakko Nyberg ja Tuomas Latikka sekä laitapelaaja Joonas Pennanen, ovat kaikki liigassa viime kaudella pelanneita pelaajia, jotka henkilökohtaisten syiden takia ovat löytäneet talven aikana uuden kodin Seinäjoelta ja ovat siten mukana antamassa näyttöjä SJK:lle. Heidän lisäkseen mukana on serbialainen puolustaja Zeljko Savic.

Varmasti kova matsi tulossa, sillä Ilves on vahvistunut entisestään. Me kuitenkin halutaan näyttää että me olemme nyt se Liigajoukkue ja he ovat Ykkösen joukkue. Ja kun ottelu on vuoden ensimmäinen ottelu, niin se tietysti tuo entisestään lisälatinkia otteluun, kommentoi todennäköisesti ensimmäisen SJK ottelunsa perjantaina pelaava Marco Matrone tulevaa kamppailua.

Ilves on hyvä vastustaja ja he pelaavat hyvää jalkapalloa. Kohtasimme heidät kolmasti viime kaudella ja kahdesti jäi hyviä muistoja. Kerran sitten vähän vähemmän hyviä. Toivotaan että saamme voiton ja tarjoamme hyvää katsottavaa muutenkin yleisölle, kommentoi maalivahti Mihkel Aksalu.

Vuoden 2014 ensimmäiseen otteluun toivotaan tietenkin suurta yleisöä katsastamaan miltä joukkue näyttää ja siksi SJK tarjoaakin kaikille naisille ilmaiseksi tämän ottelun.

Liput otteluun maksaa 5 euroa, SJK kausikorteilla pääsee ilmaiseksi sisään normaaliin tapaan. Yläkerran pubi ei ikävä kyllä ole tässä ottelussa avoimena.

Harjoitusottelu SJK – Ilves, perjantaina 17.1. klo 18.15, Wallsport Areenalla. Tervetuloa.

SJK kaatoi viime vuoden puolella pelatussa harjoitusottelussa Tampereen TPV:n 3-2 luvuin. Maaleja iski Tuomas Lähdesmäki, testimies Patrick Aaltonen sekä kuvassa voittomaalia tuulettava Akseli Pelvas.