123 456 7890

SJK ja IFK Mariehamn kohtaavat kesäkuulta siirretyssä ottelussa torstaina 15.8. klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Alun perin ottelu oli tarkoitus pelata kesäkuussa, mutta koska IFK Mariehamn eteni Suomen cupin finaaliin, siirrettiin ottelu elokuulle. Siten joukkueet kohtaavat toisensa nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Torstain ottelulla on suuri merkitys elokuun jälkeen alkavien loppusarjojen osalta, sillä SJK ja IFK Mariehamn kamppailevat ylemmän, eli Mestaruussarjan paikasta. Eroa joukkueilla on taulukossa ennen tätä ottelua viisi pistettä.

Viime viikolla SJK pelasi hyvän vierasottelun Honkaa vastaan, halliten ottelua tilastojen valossa ja kentällä. Vaikka pelissä ei maaleja nähty, oli vieraspiste sekä mestaruuskamppailussa tosissaan olevan Hongan pelin nollaaminen hyvä suoritus, joka lupaa hyvää tuleviin otteluihin.

Edellisessä ottelussa kohtasi kaksi organisoitua joukkuetta, joista molemmat tiesivät, että toiselle ei saa antaa tilaa juoksuihin. Mielestäni me teimme siinä hyvää työtä pallottomana. Samoin me kontrolloimme hyvin omaa pelitempoamme ja pelin tempoa, välillä hitaampina hyökkäyksinä ja välillä räjähtävinä pyrähdyksinä. Teimme peliin myös muutamia muutoksia, jotka toimivat hyvin, en sano että täydellisesti, mutta hyvin. Siellä oli joitain virheitä, joita vielä analysoimme. Mutta mielestäni saimme luotua muutamia hyviä vetopaikkoja sekä ansaittuja vapaapotkuja. Kokonaisuutena Honka-ottelu oli askel eteenpäin, verrattuna pariin edelliseen otteluumme. Se oli tasapainoinen esitys, emme tehneet isoja virheitä ja olimme hyvin tiiviinä kenttämuodostelmassamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Nyt kohtaamme torstaina joukkueen, jota vastaan emme ole vielä tällä kaudella pelannut. Uuden joukkueen, jossa on pari meille ennestään tuttua pelaajaa. Aristote Mboma ja talvella täällä näytillä ollut Robbie Crawford. IFK Mariehamn on erityinen joukkue, mutta koska tämä on meidän kotipeli, odotan tästä meiltä täyttä pistesaalista. En halua asettaa pelaajilleni kuitenkaan liikaa paineita. Me valmistaudumme tähän peliin huolella ja keskitymme vain tähän otteluun, vaikka meillä onkin maanantaina tulossa jo toinen ottelu. Menemme tähän otteluun parhaalla mahdollisella ryhmällä. Kenties muutama sellainen, jotka ei pelannut edellisessä ottelussa, pääsee taas mukaan, Eremenko kertoo.

Uusi pelaaja Zakaria Beglarishvili pelasi jo vartin meidän kanssa ja siinäkin ajassa näki, että hänellä on erinomainen kosketus ja näkemys peliin. Hän pystyi heti kontrolloimaan pelin kulkua paikaltaan. Normaalisti siinä menee hetken aikaa, että pelaaja pääsee sisään joukkueeseen, mutta hän on kokenut ja älykäs pelaaja, joten hän pääsee sisään hieman nopeammin. Emme halua kuitenkaan kiirehtiä hänen kanssaan, sillä hän on ollut jonkin aikaa pelaamatta. Askel askeleelta eteenpäin ja hieman vastuuta lisäten, sanoo Eremenko lopuksi.

Honkaa vastaan SJK:lta puuttui muutamia pelaajia, mutta mukaan nostetut pelaajat täyttivät paikkansa erinomaisesti. Puolustuksessa kaksikko Ville Tikkanen ja Joel Mero hoitivat homman mallikkaasti.

Honkaa vastaan oli ihan hyvä peli, hyvä kokonaisuus ja oikeastaan ainoa mikä jäi siitä pelistä puuttumaan, oli viimeisen kolmanneksen onnistumiset. Siellä vielä vähän paremmat viimeiset syötöt ja viimeistelyt, niin jos muuten pelataan samalla tavalla Maarianhaminaa vastaan, niin ihan varmasti voitto tulee. Mielestäni puolustimme hyvin tiiviinä ja joukkueena, meillä oli hyviä pallohallintajaksoja, etenkin ekalla puoliajalla ja mielestäni se oli kokonaisuutena tosi hyvä esitys. Se on vaikea paikka kuitenkin kohdata Honka vieraissa, arvioi Joel Mero edellistä ottelua.

Odotan IFK Mariehamn -ottelusta totta kai aika tiukkaa, kun molemmat tappelevat paikasta kuuden joukkoon. Molemmilla on varmasti hirveä motivaatio ja halu voittaa peli. Supertärkeät pisteet. Melkein voisi puhua jopa kuuden pisteen pelistä. Mutta kyllä minä uskon, että jos pelataan samalla tavalla kuin Honkaa vastaan ja vielä vähän tarkempia ollaan viimeisellä kolmanneksella, niin voitto tulee, päättää Mero.

Ville Tikkasen kanssa peli sujui hyvin ja on kyllä aina sujunut. Tässä on oltu jo pari vuotta yhdessä täällä ja aika monta liigapeliä ollaan pelattu siinä vierekkäin toppareina. Ja kun tällä kaudella on jäänyt peliaika vähän vähemmälle, niin olemme pelanneet yhdessä Kakkosessa SJK Akatemian mukana, niin se on säilynyt se meidän yhteinen tuntuma. Mun mielestä se on toiminut aina aika hyvin ja se toimi nyt myös Honkaa vastaan hyvin. Joten jos jatketaan Tikin kanssa toppareina, niin siitä lähdetään, että pelataan vähintäänkin yhtä hyvin myös Maarianhaminaa vastaan, Mero vakuuttaa lopuksi.

SJK – IFK Mariehamn torstaina 15.8. klo 18.30 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon ja kohti ylempää loppusarjaa. Peli näkyy suorana myös maksullisesta Ruutu-palvelusta. Voit lukea lisää tapahtuman palveluista ja järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

IFK Mariehamnin kausi vedenjakajalla

Torstaina Seinäjoelle saapuva, Peter Lundbergin valmentama IFK Mariehamn, on ottelussa kovassa paikassa. Jos SJK voittaa, kasvaa ero ylemmän loppusarjan osalta IFK:lle jo liian kovaksi ja se voi alkaa valmistautumaan alemman loppusarjan peleihin. Maarianhaminassa odotettiin enemmän ja kausi sujuikin mainiosti aina Suomen cupin finaaliin asti, mutta kesäkuussa pelatun finaalin sekä siinä kärsityn tappion jälkeen, on ilonaiheet olleet vähissä.

Suomen cupin finaalin jälkeen IFK Mariehamn on pelannut kahdeksan ottelua, joista se on voittanut vain kaksi. IFK voitti RoPS:n vieraissa ja KPV:n kotikentällään. Saarelaiset ovat jääneet ilman voittoa neljässä ottelussa putkeen, niistä kolme viimeisintä ovat tappioita. Edellisestä voitosta on kulunut aikaa jo yli kuukausi. Ennen finaalia se otti neljä voittoa Veikkausliigassa. Yksi niistä oli Seinäjoella, kun se kohtasi KPV:n kauden alussa pelatussa ottelussa. Silloin IFK murjoi sarjanousijan OmaSp Stadionilla peräti 0–4-luvuin.

KPV-ottelussa avausmaalin teki entinen SJK-hyökkääjä Aristote ”Totti” Mboma, joka samalla nousi maalilla eniten Veikkausliiga-maaleja OmaSp Stadionilla tehneeksi pelaajaksi. Totin saldo on nyt yhdeksän tehtyä Veikkausliiga-maalia, kun aiempi ennätys kahdeksan maalia, oli SJK:ssa pelanneen Roope Riskin nimissä. Mboma siirtyi Maarianhaminaan täksi kaudeksi ja vaikka ura ei Seinäjoella varsinaisesti lentoon lähtenytkään, oli sympaattinen kärkimies Seinäjoella muuten sen verran pidetty, että hän saanee varmasti hyvän vastaanoton kotiyleisöltä torstaina. Mboman kausi alkoi erinomaisesti ja hän teki seitsemässä ensimmäisessä liigaottelussa viisi maalia. Sen lisäksi maaleja tuli myös cupissa. Viimeisessä 10 maalissa on kuitenkin tullut vain yksi maali. Ahvenanmaalla tehoja odoteltiin häneltä paljon enemmän. Mboma jakaa IFK:n maalipörssin kärkipaikan Kemistä kesken viime kauden siirtyneen Keaton Isakssonin kanssa.

Suurimmat odotukset Maarianhaminassa laitettiin tälle kaudelle kuitenkin oman pojan kotiinpaluuseen, kun Daniel Sjölund palasi useiden maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen takaisin IFK Mariehamniin. Kun Daja-lempinimellä kulkeva Sjölund viimeksi pelasi Suomessa ja IFK Mariehamnissa, pelasi joukkue vielä Kakkosessa. 36-vuotias Sjölund lähti Ahvenanmaalta ensin Ruotsiin, Brommapojkarnaan tammikuussa 1998 ja sieltä päätyi West Hamin kautta jättiseura Liverpoolin akatemiaan ja reserveihin. Viiden Englannissa vietetyn vuoden jälkeen hän palasi Ruotsiin, pääsarjassa pelanneen Djugårdenin riveihin. Djurgårdenin lisäksi hän edusti Åtvidabergiä ja Norrköpingiä, ennen paluutaan Ahvenanmaalle. Sjölund voitti Ruotsissa kolme kertaa mestaruuden ja kahdesti cupin. Hän on myös esiintynyt Suomen A-maajoukkueessa 36 kertaa ja tehnyt niissä kaksi maalia. Alun perin hän oli hyökkääjä, mutta uran tässä vaiheessa, pelipaikka on löytynyt alempaa keskikentän pohjalta. IFK:ssa hän sai itseoikeutetusti kapteeninnauhan tälle kaudelle. Paluu ei toistaiseksi ole ollut ihan niin suuri menestys, mutta hänen merkityksenä joukkueelle on paljon kenttätapahtumia suurempi. Hän on johtaja ja kokemuksellaan auttaa koko seuraa parempiin suorituksiin. SJK:ta vastaan Sjölund ei ole vielä koskaan aiemmin pelannut. OmaSp Stadionilla hän esiintyi KPV:ta vastaan pelatussa ottelussa.

IFK Mariehamnilla ei ole pelikieltoja ja Aapo Mäenpää vapautuu pelikiellosta tähän otteluun. Mäenpää kuitenkin listattiin loukkaantuneeksi viime Ilves-otteluun, joten hänen mukana olonsa on vielä epävarmaa. Muita merkittäviä loukkaantumisia ei ole tiedossa.

Zakaria Beglasihvili ensimmäistä kertaa kotikentällä

SJK vahvisti joukkuettaan kesän siirtoikkunassa Viron kansalaisuuspäätöstä lähiviikkoina odottavalla Zakaria Beglarishvilillä. Georgiassa syntynyt Beglarishvili on edustanut viimeisen yhdeksän kauden ajan Viron suurseura FC Floraa. Beglarishvili oli Viron pääsarjan suurimpia tähtiä ja hänet valittiin viime kaudella Viron parhaaksi pelaajaksi. Beglarishvili teki debyyttinsä SJK-paidassa viime viikolla vieraspelissä Honkaa vastaan, pelaten viimeisen vartin. Tuossa ajassa hän ehti näyttää syöttövalikoimaansa ja hänestä SJK saa hyvän vaihtoehdon hyökkäyksen ja keskikentän väliin luomaan tilanteita. Voit lukea lisää Beglarishvilistä SJK:n nettisivujen uutisesta.

Honka-peliin SJK sai takaisin myös loukkaantumisen vuoksi sivussa olleen Moshtagh Yaghoubin. Sivussa oli kuitenkin loukkaantumisten vuoksi useampi pelaaja, kuten puolustuksen José Nadson, Boris Kadio, Jarkko Hurme ja Joonas Sundman, joista kaikki lähenee jo pelikuntoa. Pitkään sivussa ollut Jarkko Hurmekin on jo aloittanut harjoitukset joukkueen kanssa. Varmuudella sivussa on enää ainoastaan viime viikolla harjoituksissa itseään loukannut Dion Acoff sekä Billy Ions ja korttitilinsä täyteen Honka-pelissä saanut Jude Arthur. Arthurin pelikielto on yhden ottelun mittainen.

Kaudella 2018 SJK ja IFK Mariehamn kohtasivat kolme kertaa. Kahdesti IFK voitti kotonaan 1–0, mutta Seinäjoella pisteet jaettiin 1–1-tuloksella. Kaikista yhteisistä kohtaamisista SJK on voittanut viisi, viisi kertaa on pelattu tasan ja niin ikään IFK Mariehamn on voittanut viisi kertaa. Maaliero kohtaamisista on SJK:lle 20–11. Seinäjoella IFK on voittanut vain kerran ja se tapahtui kaudella 2016, kun ottelu pelattiin Jouppilanvuoren kentällä.

Elokuun jälkeen Veikkausliiga jakaantuu ylempään Mestaruussarjaan ja alempaan Haastajasarjaan.Veikkausliigan runkosarjassa kerätyt pisteet jäävät molempiin loppusarjoihin voimaan, mutta niissä pelataan vain yksinkertainen sarja toisiaan vastaan. Otteluohjelmat loppusarjoihin saadaan heti elokuun jälkeen. Jäljellä olevat pelit löydät SJK:n nettisivujen Ottelut-välilehdestä.

SJK:n seuraava kotiottelu torstain jälkeen on jo ensi maanantaina 19.8. klo 18.30, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla RoPS:aa. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9–16 SJK Shopissa.

Torstain ottelun järjestelyt ja oheistapahtumat

SJK – IFK Mariehamn potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 16.30. Lippukioski aukeaa klo 17.00, mutta SJK Shop palvelee jo klo 9.00 alkaen ja se on auki vielä ottelun jälkeen. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 17.30. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki vielä pitkään.

OmaSp Stadionin edessä olevalla ministadionilla, pelaa SJK-junioreiden nuorimmat ikäluokat näytösturnausta ja siellä on myös SJK:n pelaaja mukana klo 17.00 alkaen mukana. Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 17.30 – 18.00.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Samana päivänä viettää Seinäjoen kaupunki liikuntapäivää ja sitä juhlistetaan muun muassa avamaalla OmaSp Stadionin viereisellä Jouppilanvuorella olevat elämysportaat käyttöön virallisesti. Tämän vuoksi Jouppilanvuoren alueen parkkipaikoilla voi olla tungosta. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Stadionbussit kiertävät kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Anniskelualueet löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin tietenkin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Näiden lisäksi, uusina alueina on Kannattajapäädyn Kloppien osion vieressä lohkosta 125 kaksi alinta penkkiriviä sekä Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa lohkossa 101 palveleva alue. Pääkatsomon VIP-penkeistä osa on anniskelualuetta. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi, jota käytetään maksutapahtumass.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 16.30 – 17.30 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. Lisäksi ensimmäisen tunnin aikana ottelun jälkeen, voit osallistua Carlsberg Sports Barissa aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 21.45. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. SJK:n Kannattajapäädyn katsomoanniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 17.30 – 18.30.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Tässä ottelussa vieraskannattajien katsomoa ei avata erikseen. Paikalle mahdollisesti tulevat vieraskannattajat voivat sijoittua Eteläkatsomon lohkoon 115.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!