123 456 7890

Seinäjoen Keskuskenttä hyvästeltiin pääsarjaotteluiden osalta tyylillä, kun SJK voitti siellä pelatun viimeisen ottelun Jussi Vasaran maalilla. SJK on viimeksi hävinnyt Keskuskentällä 2. elokuuta 2015 ja pelannut sen jälkeen siellä kymmenen ottelua putkeen ilman tappiota. Legendaarinen kotikenttä jää nyt kuitenkin historiaan ja Seinäjoen jalkapalloilussa alkaa uusi aikakausi, uudella OmaSp Stadionilla. Sään puolesta Keskuskentän jäähyväiset oli kuin syksyiset kauden päätökset siellä. Ilman toppatakkia ja sadeviittaa ei katsomossa varmasti suuresti viihtynyt. Mutta voitto ja komea kannustus lämmitti mainiosti. Jussi Vasaran maaliin syötön tarjoili jälleen oma kasvatti Teemu Pennikangas, joka johtaa Veikkausliigan syöttöpörssiä viidellä syötöllä. SJK nousi voiton myötä myös 17 pisteeseen, tasapisteisiin PS Kemin ja KuPS:n kanssa. Samalla piste-ero kärjessä pelin enemmän pelanneeseen HJK:hon kaventui kymmeneen pisteeseen.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty

SJK – PS Kemi 1-0 (1-0)
1-0 44 min Jussi Vasara

SJK:n ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli vartin pelin jälkeen. Tarmo Kink syötti boksiin Tucolle, jonka laukauksen Juhani Pennanen kuitenkin torjui. Jatkopalloon pääsi Roope Riski, mutta hänen puskunsa meni ohi maalin. Voisi melkein sanoa, että onneksi Riski oli paitsiossa, sillä edessä oli tyhjä maali. Seuraavalla minuutilla Saku Kvist avasi pitkällä syötöllä Billy Ionsille, mutta Abdoulaye Meite pääsi häiritsemään niin hyvin, että Ionsin veto karkasi selvästi yli maalin.

Puolen tunnin jälkeen SJK loi tukun hyviä maalipaikkoja. 32. minuutilla Teemu Penninkangas keksitti boksiin Tucolle, joka syötti vielä Roope Riskille. Riski laukoi, mutta veto meni selvästi ohi maalin. Seuraavalla minuutilla Riski pääsi laukomaan oikealta laidalta, mutta kulma oli melko pieni, eikä Pennasella ollut vaikeuksia torjua.

36. minuutilla Teemu Penninkangas keskitti vasemmalta laidalta takatolpalle Roope Riskille, jonka pusku jäi kuitenkin hiukan vaisuksi. Pari minuuttia myöhemmin Kemin Billy Ions pääsi laukomaan kulman jälkitilanteessa vapaasti maalin edestä, mutta veto meni yli maalin.

Ottelun ainoa maali nähtiin 44. minuutilla. Ensin Tuco pääsi kokeilemaan Jussi Vasaran esityöstä, mutta Pennanen torjui. Jatkopallo tuli ottelun parhaana palkitulle Teemu Penninkankaalle, joka sai muutaman kemiläisen estelyistä huolimatta keskitettyä takatolpalle Jussi Vasaralle, joka puski pallon maaliin. Maali oli Vasaralle kauden toinen. Penninkankaalle on nyt kasassa peräti viisi syöttöpistettä ja hän johtaa koko Veikkausliigan syöttöpörssiä.

Itseluottamus on kasvanut, kun on pelannut ja huomannut, että pärjää hyvin. Pystyin treenaamaan ehjänä koko talven. Olen ollut hyvässä kunnossa talvesta lähtien, taustoitti Penninkangas hyvää virettään.

Viime vuoden Jazz-laina auttoi paljon, Penni pääsi isoon rooliin siellä. Pennin pelin paraneminen menee ihan käsi kädessä sen suhteen, että meidän koko joukkueen peli on parantunut. Yksilöt näyttävät paremmilta, kun joukkue pelaa paremmin, jatkoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

51. minuutilla Tarmo Kink syötti Jussi Vasaralle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus jäi tällä kerralla hieman heppoiseksi. Myös Tuco ja Roope Riski pääsivät kokeilemaan pari minuuttia tämän jälkeen. Tucon laukaus meni ohi maalin ja Riskin laukauksen Pennanen torjui.

SJK:n 2-0-maali oli lähellä vartti ennen loppua. Matti Klinga keskitti ja Tuco pääsi laukomaan, mutta laukaus jäi aavistuksen verran liian keskelle ja Pennanen pääsi näppeineen väliin.

Vaikka PS Kemi painostikin lopussa, ei se saanut luotua maalipaikkoja. SJK:n 2-0-maali oli lähempänä kuin Kemin tasoitus. 87. minuutilla Henri Aalto keskitti ja Roope Riski puski yli maalin. Minuuttia myöhemmin Matti Klinga syötti Roope Riskille, joka pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta veto suuntautui keskelle maalia ja Pennanen torjui.

Voitto oli SJK:lle seitsemäs perättäinen Keskuskentällä ja 10. perättäinen tappioton ottelu Keskuskentällä.

Ei päästy vaarallisille paikoille oikeastaan koko pelin aikana, eikä sitä myöten saatu maalia. SJK teki yhden, mikä riitti voittoon, sanoi PS Kemin Joona Veteli.

Neljäs kohtaaminen tälle vuodelle, maalin tappioita tulee. Olen ylpeä jätkistä, toinen puoliaika vietiin ihan koko ajan, muutaman pistohyökkäyksen pääsi SJK tekemään. Pitäisi päästä haastamaan maalivahtia vähän enemmän ja prässäämään puolustajia. Muutama puolittainen paikka niistä tulikin, SJK teki yhden maalin ja voitti pelin, sanoi PS Kemin päävalmentaja Jari Å;hman.

Aloitettiin hyvin ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pystyttiin pelaamaan ja pitämään palloa sekä löytämään oikeita tiloja. Saatiin tilanteitakin sitä kautta. Toisella puoliajalla luovuttiin pallosta turhan helposta ja Kemi sai painetta meidän päähän. Puolustettiin kuitenkin hyvin, eikä Kemi saanut luotua tilanteita, sanoi hurjaan vireeseen äitynyt Teemu Penninkangas.

Hieno voittaa viimeinen peli Keskuskentällä. Täällä on tapahtunut paljon. Joukkue on kasvanut hienosti yhteen ja uudet pelaajat ovat päässeet jo tällä kaudella tuntemaan, mikä fiilis täällä on pelata meidän loistavien fanien edessä. Ensimmäisellä puoliajalla maltettiin syöttää palloa ja luotiin paikkoja. Kemi ylipelasi hyökkäämisen ja meidän on pakko yrittää nopeita hyökkäyksiä, mutta ei ihan onnistuttu siinä. En kuitenkaan näe, miten Kemi olisi voinut tehdä maalin. Vahvaa puolustustyöskentelyä koko joukkueelta, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ensi sunnuntaina SJK kohtaa vieraspelissä sarjassa toisena olevan IFK Mariehamnin ja sen jälkeen keskiviikkona Myyrmäessä Suomen Cupissa PK-35 Vantaan. Seuraava kotipeli on herkullinen OmaSp Stadionin avausottelu, SJK – HJK. Tuohon otteluun on vielä muutama paikka jäljellä, ennenkuin se myydään loppuun. Osta lippusi nopeasti SJK:n verkkokaupasta.

SJK:Mihkel Aksalu, Henri Aalto, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski (90› Toni Lehtinen), Tarmo Kink (70› Matti Klinga), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme ja Abdoulaye Meite,

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

Ottelun lehdistötilaisuus videolla:

Ottelun videokooste: