123 456 7890

Veikkausliigan huippukamppailu SJK – HJK pelataan torstaina 10.8. klo 20:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Joukkueet kohtaavat toisensa tällä kaudella toista kertaa, HJK:n kuritettua SJK:ta murskaluvuin keväällä Helsingissä. Se peli on kuitenkin unohdettu ja SJK on tällä hetkellä aivan eri vireessä kuin silloin. Joukkueella on viisi perättäistä tappiotonta ottelua, joista neljä voittoja. Niissä SJK on päästänyt vain yhden maali ja tehnyt kuusi. SJK on juuri tällä hetkellä Veikkausliigan kuumin joukkue ja kuntopuntarin kärjessä. Nousu kohti kärkeä ja mitalisijoja on totta.

HJK on näyttänyt tässä sarjassa, että he ovat tällä hetkellä paras joukkue. Heidän pelaajansa ovat omaksuneet pelitavan ja he ovat saaneet sillä menestystä. Siten siitä tulee vaikea ottelu meille. Sarjajohtajana heillä on myös taatusti itseluottamus kunnossa ja he voivat siten pelata hieman vapautuneemmin. Mutta juuri se on meidän paikkamme iskeä. Me tulemme tekemään kaikkemme, että tästä tulee heille vaikea ottelu. Se on kamppailua jokaisesta pallosta ja jokaisesta minuutista, kuten olemme tehneet tähänkin asti kaikissa viime peleissämme. Sillä tavoin uskon että saamme tästäkin hyvän tuloksen, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Rocan luottopelaaja keskikentän keskellä on ollut koko kauden Mehmet Hetemaj, jolle jäi myös hampaankoloon kevään kohtaamisesta. Silloin Roca ei ollut vielä SJK:n päävalmentaja.

Jos miettii viime kohtaamistamme, niin se oli meiltä todella heikko esitys. Ja nyt on kalavelkojen maksun aika. Silloin meillä oli myös aika kapea rinki, sekä monta loukkaantumista alla. Nyt on aivan eri tilanne ja pääsemme paljon paremmassa fyysisessäkin kunnossa tähän otteluun. Silloin tuntui, että olimme jo väsyneitä ennen ottelua, mikä varmasti näkyi siinä ottelussa. Eli nyt on todellakin aivan eri lähtökohta tähän otteluun ja haluamme saada hyvän tuloksen jo siksikin, ettei se kauden alun ottelu jää harmittamaan liikaa kauden jälkeen, kertoo SJK:n keskikenttäpelaaja ja kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj.

Tietysti HJK sytyttää muutenkin aina. Kun HJK:ta vastaan kentällä menee, niin siinä unohtuu sarjataulukot ja muut. Molemmat joukkueet pelaavat täysillä, ja uskon, että se kumpi tekee vähemmän virheitä ja pitää pakkaa koossa läpi pelin, niin se ottaa lopulta voiton. Haluamme jatkaa meidän hyvien tulosten putkea. Mutta se vaatii virheiden minimointia torstaina, sanoo Hetemaj lopuksi päättäväisenä.

Torstain ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 20:00, joten myös maakunnan väki ehtii hyvin paikalle. Stadionbussit kuljettavat ihmisiä paikalle kaikkialta Seinäjoen alueelta. Otteluun on mennyt hyvin ennakkolippuja ja paikalle odotetaan paljon väkeä. Paikalle kuitenkin mahtuu, eikä toistaiseksi Itäpäädystä avata kuin vieraskannattajien lohko 114 katsojille. Jos muut katsomot myydään loppuun, avataan myös Itäpääty.

OmaSp Stadionilla Carlsberg Sports Bar avaa ovensa klo 18:00 ja muut palvelut aukeavat stadionilla klo 19:00. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Barissa ilta jatkuu vielä pitkään.

Paikalle kannattaa tulla ajoissa ja hankkia liput ennakkoon joko arkisin klo 9-16 SJK Shopista tai SJK:n verkkokaupasta. Verkkokauppa palvelee myös hetkeä ennen ottelua porttihinnoin ja sieltä voi ostaa liput jopa ottelun jo alettua. Kun ostat liput verkkokaupasta tai tulet sisään kausikortilla, olet myös mukana Mihkel Aksalun nimmareilla varustettujen maalivahtihanskojen arvonnassa.

Tervetuloa tapahtumaan ja viihtymään OmaSp Stadionilla. Voit lukea lisää järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.


Sarjajohtaja HJK tulee vieraaksi Seinäjoelle

Veikkausliigaa johtava HJK on ollut tällä kaudella sisuuntuneena, sillä se jäi ilman mestaruutta ja cup-voittoa kaksi edellistä kautta. Ensin SJK pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta kaudella 2015 ja kauden 2016 mestaruuden vei IFK Mariehman. Samat kaksi joukkuetta vei myös kaksi edellistä Suomen Cupin voittoakin, joten suuri ja mahtava HJK on ollut itselleen harvinaisesti ilman mitään voitettua pokaalia jo kaksi vuotta.

Nyt HJK on vakuuttavassa kymmenen pisteen johdossa ennen toisena tulevaa VPS:aa ja se on hävinnyt koko kaudella vain yhden ottelun. Edelliset 14 liigaottelua se on pelannut ilman tappiota. Todennäköistä onkin, että HJK tulee mestaruuden tänä vuonna pitkästä aikaa ottamaan, mutta kiusaa sille tulee tekemään kaikki muut joukkueet, sillä heidän takanaan sijoilla 2-8 ovat kaikki joukkueet vain kuuden pisteen päässä toisistaan. Esimerkiksi SJK:n ero toiseen sijaan on neljä pistettä.

Mika Lehkosuon valmentama HJK oli varsinkin alkukaudesta todella vakuuttava. Kärjessä Alfredo Morelos mätti maaleja semmoista tahtia, että nuori kolumbialainen löysi itsensä jo heinäkuun alussa Skotlannin jättiseura Rangersin riveistä. Morelosille palloja tarjoili tuttuun tapaan Atomu Tanaka, mutta hänen loukkaantumisensa jälkeen sekä Moreloksen lähdön jälkeen, on pisteet ollut HJK:llekin tiukassa.

Tanaka todennäköisesti missaa myös torstain kamppailun ja hänen lisäkseen varmuudella on sivussa keskikentän kokenut Anthony Annan, joka sai viime ottelussa FC Lahtea vastaan korttitilinsä täyteen. Lahti-peli päättyi maalittomaan tasapeliin ja siinä pelattiin sen verran kovaa, että Tanakan lisäksi sivussa saattaa olla kolhujen vuoksi hänen korvaajakseen PS Kemistä hankittu Filip Valencic sekä laitapuolustaja Rafinha. Valencic on päässyt kesän siirtoikkunassa juuri sisään HJK:n joukkueen pelitapaan ja mies on iskenyt kaikkiaan tällä kaudella 10 maalia.

Keskikentällä HJK:n suurin tähti on tällä hetkellä Suomen maajoukkueen Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi, joka on mukana kaikessa, niin hyvässä kuin pahassa. SJK-väelle tuttu hyökkääjä Akseli Pelvas puolestaan palasi SJK:ssa ja Ruotsin Falkenbergissa vietettyjen vuosien jälkeen takaisin HJK-paitaan ja sai siellä myös kapteeninnauhan hihaansa.

OmaSp Stadionilla HJK on vieraillut vasta kerran aiemmin. Viime kaudella HJK sai kunnian olla SJK:n ensimmäinen vastustaja uuden stadionin avajaisissa. Tuolloin HJK oli maalin parempi. Kuinka käy tällä kertaa?

Chema Antón loukkaantui harjoituksissa

Espanjanalaispuolustaja Chema Antón loukkaantui ikävästi viime viikolla harjoituksissa pelitilanteessa ja nyt on selvinnyt, että toipuminen saattaa kestää jopa pari kuukautta. Erityisen harmilliseksi tilanteen tekee se, että hän oli juuri toipunut edellisestä pitkästä loukkaantumisesta takaisin pelikuntoon. SJK-väki toivottaa hänelle onnea kuntoutukseen ja pikaista paluuta takaisin pelikentille.

Muuten loukkaantumistilanne alkaa olla jälleen parempaan suuntaan ja varmuudella Chema Antónin lisäksi on sivussa vain pitkäaikaisloukkaantuneet Matej Hradecky ja Richie Dorman. Pikkukolhuista täyteen iskuun on kuntoutunut jälleen Johannes Laaksonen ja todennäköisesti myös Billy Ions sekä Timo Tahvanainen. Sergi Arimanykin saattaa olla pelikunnossa torstaina.

SJK:n päävalmentaja Manuel Rocalla on siten positiivinen ongelma kokoonpanoa valittaessa, kun mukaan heinäkuun siirtoikkunassa liittyneet Joel Mero, Joonas Sundman ja Vahid Hambo olivat kaikki jo mukana viime viikonlopun kokoonpanossa. Heistä oma kasvatti Sundman teki jopa debyyttinsä SJK:n edustuksen paidassa ja Veikkausliigassa.

Edellisessä ottelussa SJK:lla oli muutenkin paljon nuoria kokoonpanossa, sillä kokoonpanossa oli kymmenen alle 24-vuotiasta pelaajaa. Kaikkiaan kokoonpanosta 14 pelaajaa on kotimaista jalkapallotuotantoa ja Sundmanin lisäksi SJK:n omista kasvateista avauksessa oli myös nuori keskikenttäpelaaja Jesse Sarajärvi.

SJK:n kasvatti, puolustaja Arttu Aromaa puolestaan lähtee loppukauden mittaiselle lainalle Kakkosessa pelaavan FC Jazzin riveihin. Lainalla Ykkösen kärkijoukkue KPV:ssa pelaa hyökkääjä Elias Ahde, joka ehti pelata jo viime viikonloppuna heidän mukanaan.

Veikkausliigan kuntopuntarissa SJK on parhaillaan ykkösenä, sillä viidestä viimeisestä ottelusta se on voittanut neljä ja pelannut yhden ottelun tasan. Se on päästänyt näissä peleissä vain yhden maalin. Manuel Rocan aikakaudella SJK:n puolustus onkin ollut jälleen rautaa ja viimeisenä lukkona pelaava maalivahti Mihkel Aksalu on noussut jälleen huippuvireeseen. Sunnuntaina pelattu nollapeli oli Viron maajoukkuemaalivahdille jo uran 50. nollapeli Veikkausliigassa. Luonnollisesti kaikki nollapelit hän on pelannut SJK:n paidassa.

Torstain ottelun lipunmyynti ja järjestelyt

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Torstaina se aukeaa klo 18:00. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Paikalle tulevat HJK-kannattajat sijoitetaan Itäpäädyn lohkoon 114, minne heillä on oma sisäänkäyntinsä katsomolohkon takaa, omat palvelut sekä oma lipunmyyntinsä. Itäpäätyä ei avata muulle yleisölle tässä ottelussa, mutta jos muut katsomot myydään täyteen, avataan myös Itäpääty.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Ennakkolippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!