123 456 7890

SJK koki karmaisevan 1-0 tappion IFK Mariehamnin vieraana. SJK vei ottelua lähes täysin koko ensimmäisen puoliskon, mutta pieni kömmähdys omassa päässä kostautui rangaistuspilkun arvoisesti ja kotijoukkue pääsi siitä johtoon. SJK sai yrittää lahjoittamansa pilkun jälkeen maalintekoa jopa tyhjään maaliin viidestä metristä, mutta siitäkään ei onnistuttu. Toisella jaksolla IFK joutui alivoimalle punakortin myötä ja joukkue vetäytyi entistä enemmän kuoreensa. SJK puski hyökkäykset kotijoukkueen puolustusmuuriin kaukaa tulleilla keskityksillä, eikä päässyt niistä iskemään tarvittavia osumia. Samaan aikaan TPS voitti oman ottelunsa ja SJK on jälleen täysin mukana putoamiskamppailussa. Seuraava ottelu on jo ensi perjantaina, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Lahtea. Ottelu alkaa klo 18:30 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

IFK Mariehamn – SJK1-0 (1-0)
1-0 19 min Amin Nazari rp.

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja loi hyvän määrän maalipaikkoja. Ensimmäinen tuli jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Aristote Mboma pääsi laukomaan boksissa. IFK-vahti Igor Levchenko torjui melko pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi. Kymmenennellä minuutilla Mbomalla oli pallo jälleen boksissa, ja hän syötti Shahdon Winchesterille, joka laukoi IFK-puolustajien puristuksessa vain vähän ohi maalin.

SJK:lla ei ollut oikeastaan mitään hätää koko ottelun aikana, mutta niin vain IFK Mariehamn teki ottelun ainoan maalin. SJK:n puolustuksessa tapahtui karmea virhe helpossa paikassa, ja seurauksena oli lopulta rangaistuspotku. Amin Nazari laukoi pallon pilkulta maaliin, vaikka Mihkel Aksalu olikin hyvin mukana.

Maalinkin jälkeen SJK jatkoi hallintaa ja loi pari puolittaista paikkaa muun muassa erikoistilanteista. 41. minuutilla SJK pääsi vastahyökkäykseen, kun pallo avattiin pitkänä Aristote Mbomalle, joka juoksi heittämällä ohi IFK Mariehamnin puolustajan. Mboma eteni boksiin asti, ja syötti täysin avoimen paikan Jordan Mustoelle, mutta hänen laukauksensa meni yli maalin.

Aristote Mboma karkasi toisen puoliajan alussa läpiajoon, ja Philip Sparrdal Mantilla kaatoi hänet. Seurauksena oli punainen kortti Mantillalle, ja vapaapotku SJK:lle. Jordan Mustoe laukoi vapaapotkun Denys Oliinykin selkään.

IFK:lla oli alivoimalla pari hyökkäystä, joista vaarallisin oli reilun tunnin kohdalla, kun Joel Mattsson pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto epäonnistui.

SJK oli pallossa koko toisen puoliajan, mutta hallinta ei siirtynyt tulostaululle. Parhaat paikat tulivat Jarkko Hurmeelle ja Aristote Mbomalle. Hurme pääsi laukomaan vapaapotkun jälkeen hyvästä paikasta maalin edestä, mutta IFK-puolustaja Hamed Coulibaly torjui vedon. Mboma sen sijaan laukoi kertaalleen Richard Dormanin ja Peter Opiyon syötöstä, mutta veto karkasi ohi maalin. Mboma pääsi laukomaan myös lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkeen, mutta Levchenko torjui.

SJK keskitti toisella puoliajalla paljon, mutta suurin osa keskityksistä lähti aivan liian kaukaa. SJK:n pelaaminen oli liian staattista, eikä SJK pystynyt kunnolla haastamaan IFK:n puolustajia.

– Kyllä on peiliinkatsomisen paikka, jos pelaa näin pitkään ylivoimalla ja ei saa edes yhtään maalipaikkaa. IFK pelaa hyvin täällä kotikentällään. Puolustaa tiukasti pienellä kentällä. Eiköhän se siinä ollut tänään. Meillä on kuitenkin joukkueen kesken ihan hyvä henki. Ei vaan saisi antaa pilkkuja vastustajalle
, sanoi pettynyt Jarkko Hurme ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.

Tänään jokainen äijä antoi kaikkensa, eikä se todellakaan ollut kaunista. Ei me pahemmin saatu palloa. Uskomaton taistelu ja saatiin ne pisteet mitä me tarvittiin. Puolustuksellisesti kaikki laittoi itsensä likoon. Maalivahti teki tänään myös ne torjunnat, jotka mahdollisti kolme pistettä. Saatiin kotiyleisöstä vielä mahtavasti energiaa. Kiva olla saarelainen tänään, sanoi IFK Mariehamnin kapteeni Kristian Kojola Ruutu+:n haastattelussa ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Boris Kadio, Jarkko Hurme, Richie Dorman, Joonas Sundman (60’ Jesse Sarajärvi), Mehmet Hetemaj (68’ Anders Bååth), Peter Opiyo, Shahdon Winchester, Jordan Mustoe, Denys Oliinyk ja Aristote Mboma.

Pelit jatkuu jo perjantaina 21.9. klo 18:30 SJK – FC Lahti ottelulla. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa. SJK Shop on avoinna arkisin klo 9-16.