123 456 7890

SJK otti äärimmäisen tärkeän voiton Kotkassa, kun se kaatoi KTP:n komeasti, nousten tappioasemasta rinnalle ja ohi. Vaikka SJK hallitsikin peliä jo ensimmäisellä puoliajalla, oli KTP tauolla komealla vapaapotkumaalilla johdossa. SJK:kin osui ensimmäisellä jaksolla, mutta maalia ei hyväksytty. Avustava erotuomari katsoi Roope Riskin vaikuttaneen tilanteeseen paitsioasemassa. Toisella puoliajalla SJK kuitenkin painoi päälle entistä kovempaa. Riski lupaili ennen ottelua SJK TV:n haastattelussa kahta maalia ja mies myös piti sanansa. Maalinteossa onnistui myös Toni Lehtinen, tehden ottelun voittomaalin ja samalla kauden kuudennen osumansa. Voitto paransi merkittävästi SJK:n osakkeita mestaruustaistelussa, kun samaan aikaan Veikkausliigan kärjessä oleva RoPS kaatoi Helsingissä HJK:n. RoPS on pelannut yhden ottelun SJK:ta enemmän ja johtaa vain kahdella pisteellä. SJK:n takana kolmantena on HJK, joka on nyt takana kolme pistettä SJK:sta ja viisi pistettä RoPS:sta. Ensi keskiviikkona Seinäjoella klo 17.00 pelattava SJK – HJK ottelu tulee siten olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen! Sitä peliä ei kannata kenenkään missata.

Toni Lehtinen iski Kotkassa voitto-osuman. Kuva Marko Tuominiemi.

KTP – SJK 1-3 (1-0)
1-0 38 min Niko Ikävalko
1-1 53 min Roope Riski
1-2 83 min Toni Lehtinen
1-3 90 min Roope Riski rp.

SJK joutui suorittamaan pelaajavaihdon jo kahdeksannella minuutilla, kun Allan Souza joutui tikattavaksi ja teki tilaa Johannes Laaksoselle. 13. minuutilla Tuco keskitti hyvin oikealta laidalta Akseli Pelvakselle, jonka pusku meni kuitenkin maalin katolle. Myös KTP joutui suorittamaan vaihdon aikaisessa vaiheessa. Tamas Gruborovics korvasi loukkaantumisista pitkin kautta kärsineen Sasha Anttilaisen. 20. minuutilla Tuco pääsi puskemaan Johannes Laaksosen kulmapotkusta, mutta pusku meni niukasti ohi maalin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Wayne Brown laukoi matalan kudin boksin rajalta, mutta ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan pelannut Craig Hill torjui vedon kulmapotkuksi.

SJK:n hallinnasta huolimatta ensimmäisen maalin teki KTP. Niko Ikävalkon vapaapotku onnistui täydellisesti ja kovaan maalivireeseen yltynyt �Nitti� teki kauden neljännen maalinsa. Myös SJK teki maalin ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta se hylättiin paitsiona. Henri Aalto keskitti Akseli Pelvakselle, joka puski pallon maaliin. Pelvas ei ollut paitsiossa, mutta ilmeisesti Roope Riski vaikutti peliin paitsioasemassa.

SJK tasoitti 52. minuutilla. Tuco keskitti oikealta laidalta ja Roope Riski puski pallon maaliin Hillin käsien ja tolpan kautta. Pari minuuttia myöhemmin Akseli Pelvas ohitti Ville Oksasen boksissa ja pääsi laukomaan, mutta KTP-puolustus pystyi lopulta blokkaamaan.

SJK:n johtomaali oli erittäin lähellä 77. minuutilla, kun Roope Riskin laukaus kolahti ylärimaan. Lopulta kaivattu maali tuli 83. minuutilla. Johannes Laaksonen keskitti maalille, Nosh A Lodyn katko hiukan epäonnistui, Toni Lehtinen kiitti ja laukoi pallon maaliin. Maali oli Lehtiselle kauden kuudes.

SJK iski vielä kolmannen maalin. Roope Riski vei Felipe Aspegrenia mennen tullen ja syötti Lehtiselle boksiin. Ville Oksanen joutui rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Roope Riski viimeisteli pilkulta varmasti ottelun toisen ja kauden viidennen maalinsa.

Eka puoliaika oli aika hyvin meidän hallussa. Oli paikkoja, mutta ei millään mennyt sisään. KTP teki huippumaalin ja se teki tilanteen aika vaikeaksi. Hyvin noustiin toisella puoliajalla. Nyt keskitytään HJK-peliin. Viisi on jäljellä ja peli kerrallaan mennään, sanoi voittomaalin tehnyt Toni Lehtinen.

Roope Riski palkittiin ottelun parhaana. Kaksi tähteä lähti myös Seinäjoelle Johannes Laaksosen mukana. Yksi tähti meni kotijoukkueen Niko Ikävalkolle.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Wayne Brown (74› Toni Lehtinen), Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Akseli Pelvas (69› Teemu Penninkangas), Roope Riski, Henri Aalto, Cedric Gogoua, Allan Souza (8› Johannes Laaksonen) ja Mehmet Hetemaj.


Ottelun videokooste:

SJK:n seuraava ottelu pelataan jo kolmen päivän päästä keskiviikkona klo 17.00. SJK – HJK on silloin jännitysnäytelmänä ja peli pelataan Seinäjoen Keskuskentällä. Ottelun ennakkolipunmyynti on ollut jo vilkasta ja keskiviikkona taidetaan nähdä kaikkien aikojen yleisömäärä Keskuskentällä. Osta omat lippusi SJK:n verkkokaupasta: www.seamchip.fi/sjk Verkosta lippunsa ostaneiden kesken arvotaan Mehmet Hetemajn numerolla ja nimikirjoituksella varustettu pelipaita.