123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkoi vahvoja otteitaan Ykkösessä kaatamalla JIPON vieraissa lukemin 0-2. Kerhon molemmat maalit iski kuukauden mittaisen kuivan kauden jälkeen Toni Lehtinen. Samaan aikaan Vuosaaressa Viikingit voitti kotonaan Hakan, joten sarjan kahden suurimman ennakkosuosikin piste-ero venyi jo yhdeksään pisteeseen.

JIPPO – SJK 0-2 (0-1)
30 min 0-1 Toni Lehtinen
81 min 0-2 Toni Lehtinen rp.

Ottelu alkoi Kerhon osalta räväkästi ja vierailijat pääsivätkin ensimmäisen 10 minuutin aikana useaan otteeseen yrittämään kuparin puhkaisemista erikoistilanteista, mutta joensuulaisten puolustus kesti mustapaitojen alkurynnistyksen hyvin. Matsin juoni oli hyvin tuttu ja turvallinen aikaisemmista kohtaamisista JIPON vetäydyttyä omalle puolustusalueelleen kyttäämään vastaiskuja ja Kerhon yrittäessä löytää keinoja syötellä kivimuurin läpi. Kotijoukkueella oli toki omatkin enemmän tai vähemmän puolittaiset paikkansa, mutta Kerhon maalivahti Mihkel Aksalu oli jälleen mies paikallaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK onnistui viimein saamaan kuvionsa kohdilleen. Joensuulaiselle futisyleisölle varmasti hyvin tuttu Timo Tahvanainen syötti vasemmalla laidalla eteenpäin Justin Mooselle, joka keskitti pelivälineen maalille. Paikalla oli Seinäjoen oma maalitykki Lehtinen, joka puski syöksyen Kerhon ansaittuun johtoon. SJK jatkoi avausmaalin jälkeen kovaa painostusta, mutta YouTube-sensaatio Lassi Hurskainen esti lisäosumien syntymisen kotijoukkueen maalipuiden välissä.

Ottelu sai puoliajan loppupuolella melkoisia piirteitä, kun päätuomari Mikko Leino ajoi kotijoukkueen vaihtopenkiltä sekä kakkosvalmentajan että päävalmentaja Jarmo Korhosen katsomoon. Molemmat kävivät todella kuumina Josun ja Richard Dormanin taklattua itselleen keltaiset kortit. Itse kentällä ei enää tilastomerkintöjä saatu aikaiseksi varoituksia lukuunottamatta, joten puoliajalle siirryttiin vetämään henkeä Kerhon komennossa.

Jälkimmäinen kolmivarttinen alkoi perin laiskasti ja pallo juuttuikin pääsääntöisesti keskikentän vääntöihin. Reilun tunnin pelin jälkeen Josu pääsi kokeilemaan vapaapotkusta toisen maalin tekemistä, mutta Hurskainen nappasi espanjalaisen vedon hyppysiinsä.

81. minuutilla alkoi vihdoin tapahtua toisellakin puolikkaalla, kun Jyri Hietaharjua rikottiin rangaistusalueella. Leinolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kiikuttaa pallo pilkulle, josta Lehtinen toimitti sen verkon perukoille jo toistamiseen tänään. Tonilla on kasassa nyt viisi maalia Ykkösessä ja hän jakaa maalipörssin ykkössijan Ilveksen Kalle Multasen ja Hakan Jussi Aallon kanssa.

Molemmilla joukkueilla oli vielä viimeisten minuuttien aikana pari puolittaista mahdollisuutta lisäosumien tekoon, mutta näistä ei tulosta syntynyt, joten SJK kävi hakemassa itärajan tuntumasta maistuvat kolme pistettä näin Provinssiviikonlopun kunniaksi. Mielenkiintoisena detaljiina vielä mainittakoon, että Kerhon päävalmentaja Simo Valakari ei suorittanut ottelussa ensimmäistäkään pelaajavaihtoa.

Ottelun raati palkitsi kolmella tähdellä Timo Tahvanaisen, kahdella sakaraisella Lassi Hurskaisen ja yhden taivaankappaleen takanreunukselleen saa asetella ottelun molemmista maaleista vastannut Toni Lehtinen.

SJK palaa keskiviikkona pienen tauon jälkeen kotikentälle jonne saapuu vieraita isolta kirkolta, kun tänään Hakan kotonaan komeasti kaatanut FC Viikingit saapuu testaamaan Kerhon päivän kunnon. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Vuosaaressa Kerhon voittoon tiukan taistelun jälkeen. Ottelu pelataan 19.6. ja se alkaa klo 18:30. Tervetuloa kannustamaan SJK pisteille!

SJK: Mihkel Aksalu, Timo Tahvanainen, Matti Lähitie, Pavle Milosavljevic, Sami Viljanen, Richard Dorman, Johannes Laaksonen, Josu, Justin Moose, Jyri Hietaharju, Toni Lehtinen

Penkillä: Tomas Karike, Kalle Taimi, Aki Sipilä, Juuso Aalto, Daniel Caumo, Kim Palosaari
Varoitukset: Johannes Laaksonen, Josu, Richard Dorman