123 456 7890

SJK kohtaa sunnuntaina FC Lahden, joka on noussut mukaan mitalitaistoon ja vain viiden pisteen päähän SJK:sta. SJK puolestaan nousi viime torstain kierroksella Veikkausligan kärkeen, ja se on nyt tasapisteissä sekä HJK:n että RoPS:n kanssa. SJK:lla on kuitenkin kolmikon paras maaliero. Vastaavaa tilannetta ei ole koskaan aiemmin päästy Seinäjoella kokemaan, joten nyt kannattaa kaikkien lähteä kannustamaan SJK kohti Suomen mestaruutta.

Ottelu alkaa ennakkotiedoista poiketen jo tuntia aiemmin, eli klo 17.30. Tunnin aikaistaminen johtuu Keskuskentältä puuttuvista valoista.

SJK on pelannut neljä viimeistä ottelua ilman tappioita ja peli on näyttänyt hyvältä. Torstain vierasottelu Kuopiossa vaihtui 1-0 johtotilanteesta viime hetkillä tasapeliksi ja jätti siten hieman ristiriitaiset tunnelmat. Tasapeli riitti kuitenkin nostamaan SJK:n Veikkausliigan kärkeen.

Pelejä on vielä paljon jäljellä ja me keskitymme jokaiseen otteluun kerrallaan. Meille ei ole väliä mitä muut tekevät. Jos me pelaamme hyvää jalkapalloa, on paljon todennäköisempää saada otteluista myös hyvä tulos, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Liverpoolista lainasopimuksella loppukaudeksi mukaan tullut brasilialainen Allan Souza, pamautti debyytissään komean maalin. 18-vuotias pallotaituri osoitti heti miksi Englannin jättiseura uskoo hänellä olevan suuri tulevaisuus. Nähtäväksi jää onko lisää merkkejä tulossa jo sunnuntaina?

SJK:n puolustus on ollut koko kauden erinomainen ja se on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa. Yhtenä puolustuksen pilarina on ollut Zeljko Savic, joka pitää päänsä kylmänä, vaikka sarjatilanne voisi antaa aihetta muunkinlaiseen käytökseen.

Tässä vaiheessa jokainen peli on meille tärkeä ja merkitsee paljon. Mielestäni tämä sunnuntain peli on entistä erityisempi, sillä emme ole vielä voittaneet Lahtea. Viime vuonna pelasimme kolme kertaa tasan ja tällä kaudella olemme käyneet kahdesti Lahdessa, häviten molemmilla kerroilla. Mielestäni nyt meidän pitää maksaa kalavelat heille kaikesta. Meidän täytyy mennä kovaa tässä pelissä, sanoo SJK:n luottopuolustaja Savic.

Tiedän että meillä on loppukaudesta mahtavat mahdollisuudet, mutta emme saa antaa sen sekoittaa päätämme. Meidän täytyy vain keskittyä yksitellen jokaiseen otteluun. Jokainen pelaaja tietää missä menemme ja uskon että jokainen antaa varmasti kaikkensa mennessään kentälle, Savic jatkaa.

SJK – FC Lahti sunnuntaina 13.9. klo 17.30 Seinäjoen Keskuskentällä. Ennakkoliput ovat jo myynnissä myyntipisteissä ja SJK-Shopissa. Säätiedotus lupailee sunnuntaille kaunista säätä ja kaikki merkit viittaavat suureen yleisöryntäykseen. Kannattaa siis hommata liput ennakkoon ja välttää jonot. Portit ja palvelut aukeavat Keskuskentällä klo 16.00.

Keskuskentälle odotetaan yleisöryntäystä.

FC Lahti mielii mitaleille

Vierailija FC Lahti nousi torstain kierroksella viime hetkellä 3-2 voittoon kotonaan, kun se isännöi KTP:ta. Esitys ei välttämättä ollut täydellinen, mutta pisteet kelpasivat.

Totta kai olen todella tyytyväinen. Tässä vaiheessa tämä on tulosurheilua, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kommentoi FC Lahden verkkosivuilla ottelun jälkeen.

Nämä syksyn pelit ovat kovia taistelupeliä. Olemme olleet todella huonoja, kun olemme päässeet aikaisessa vaiheessa johtoon. Olemme passivoituneet ja nyt se maali tuli kahden minuutin kohdalla. Taas meni vähän niin kuin jalka pois kaasulta, valitteli Korkeakunnas.

Viidestä viimeisestä ottelusta Lahti on voittanut kolme, pelannut yhden tasan ja hävinnyt kerran. Hyvä jakso on nostanut joukkueen keskikastista mitalitaisteluun ja mahdollisuudet jopa mestaruuteen elää edelleen. Piste-eroa kärkeen on kuitenkin vain viisi pistettä. Sarjassa joukkue on viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan FC Interin kanssa.

FC Lahden keskikentän tähdeksi noussut Aleksi Paananen otti torstaina kauden neljännen keltaisen korttinsa ja joutuu siten huilaamaan sunnuntaina. Sivussa loukkaantumisen vuoksi on Jussi Länsitalo ja Henri Toivomäki. Pikkuvammoja on myös Drillon Shalalla, Mika Ääritalolla ja Markus Joenmäellä, mutta todennäköisesti kolmikko on mukana ainakin osan ottelusta. Myös Petri Pasasen pelaaminen on epävarmaa. Xhevdet Gela palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.

Joukkue vahvistui elokuun siirtoikkunassa, kun vanhat tutut Jani Tanska ja Jasse Tuominen tekivät paluun Lahden paitaan. Sarjan kovimpiin puolustajiin lukeutuva Tanska pelasi jo viime kaudella Lahdessa. Hän siirtyi kuitenkin Ruotsiin Assyriska FF:n paitaan kauden päätteeksi. Seura joutui kuitenkin talousvaikeuksiin ja Tanska purki sopimuksensa kesken kauden. Tuominen taas kutsuttiin takaisin lainalta Ykkösen MP:n riveistä.

Viime kaudella SJK ja FC Lahti pelasivat kolmesti 1-1 tasapelin.

Pysyykö sarjan kärkipaikka?

SJK lähtee sunnuntain otteluun jälleen lähes terveellä miehistöllä ja ainoastaan Richie Dorman on sivussa. Kaikki muut pelaajat ovat käytettävissä. Loppukaudesta onkin tulossa melkoinen jännitysnäytelmä, sillä SJK on tällä hetkellä Veikkausliigan kärjessä ja kaikki mahdollisuudet jopa mestaruuden voittamiseen on.

Joukkue on päästänyt kaudella vähiten maaleja ja maalivahti Mihkel Aksalu on noussut otteillaan jopa Viron maajoukkueen ykkösmaalivahdiksi. SJK on myös tehnyt tällä kaudella eniten maaleja ja hyökkääjä Akseli Pelvas on parhaillaan vain maalin päässä maalipörssiä johtavasta Aleksandr Kokosta. Eli jopa Veikkkausliigan maalikuninkuuskin on tavoitettavissa. Elokuun siirtoikkunassa joukkue vahvistui Roope Riskillä ja Allan Souzalla ja molemmat ovat heti osoittaneet olevansa joukkueelle tärkeitä pelaajia.

SJK:n vahvuus on laaja ja laadukas pelaajarinki. Joukkueen tekeminen harjoituksissa on ensiluokkaista. Joukkueen sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen, jokapäiväinen työnteko sen puolesta, on tuonut SJK:n tähän pisteeseen. Kunnianhimoa kuitenkin riittää ja SJK haluaa mennä niin joukkueena kuin seurana kaiken aikaa eteenpäin. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja siihen tarvitaan myös kotiyleisön tuki.

Jokainen katsoja ja kannattaja merkitsee joukkueelle valtavasti ja on osaltaan mukana auttamassa joukkuetta kohti unelmaa. Äänen käyttö on sallittua ja jopa suotavaa. Tervetuloa siis kannustamaan SJK:ta sunnuntaina voittoon!

Jokainen katsoja ja kannattaja on tärkeä mestaruustaistossa.

Lipunmyynti

Liput portilta:
15 � (normaali)
10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Verkkomyynti:
Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi SJK-Shopista:
www.seamchip.fi/sjk

Ennakkolippujen muut myyntipisteet:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport

Ennakkoliput verkosta tai myyntipisteistä saa myös edullisemmin.

SJK-juniorit marssivat ja esittäytyvät tässä ottelussa.

Sunnuntain järjestelyt ja palvelut

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Sunnuntaina 13.9. klo 16.00. DJ Josio aloittaa samalla kellonlyömällä tunnelman nostatuksen anniskelualueella.

Sunnuntaina SJK-juniorit esittäytyvät ennen ottelua, marssien yhdessä juoksuradan ympäri ja ryhmittyen pääkatsomon eteen.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.
Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Anniskelualue palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Anniskelualueella on DJ, joka huolehtii asiakkaiden tunnelmasta ennen ottelua.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Mahdollisille vieraskannattajille on paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Keskuskentän pääkatsomo täyttyy nopeasti.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä


Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen. ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra