123 456 7890

Hannes Kettunen ja SJK eSportsin manageri Pekka Riihimaa.

Viisinkertainen NHL-jääkiekkopelisarjan Suomen mestari Hannes ”Hansulinho” Kettunen liittyy SJK eSportsin riveihin. Suomen mestaruuksien lisäksi hän on voittanut pronssia NHL-pelisarjan maailmanmestaruuskilpailuissa Las Vegasissa.

Hannes on ollut meillä kiikarissa jo pidemmän ajan. Hän on herrasmiespelaaja viimeisen päälle ja tietysti Suomen menestynein pelaaja lajissaan, kommentoi SJK eSportsin manageri Pekka Riihimaa.

Pelinimellä Hansulinho tunnettu Hannes Kettunen on 23-vuotias ja kotoisin Vantaalta. Hän on lajin tunnetuimpia pelaajia ja pelkästään miehen Facebook-fanisivu kerää satoja seuraajia. Nettipelejä seuraa vuosittain tuhansia katsojia. Aiemmin hän on edustanut Suomen suurinta elektronisen kilpaurheilun organisaatiota, ENCE eSportsia.

NHL-peliura online puolella alkoi NHL 11:ssa. Sieltä peli peliltä alkoi peli kulkea niin hyvin, että NHL:n pelaaminen oli ns. “helppoa ja kivaa”. Vuodesta toiseen se jatkui ja matkalla tähän päivään asti on tarttunut muutama hassu mestaruuskin, kommentoi Hannes ”Hansulinho” Kettunen vaatimattomasti.

SJK:hon tuleminen tässä vaiheessa uraa tuntuu todella hyvältä. Heiltä löytyy itselle tuttuja mahtavia ihmisiä, monia konsolipelaajia sekä halua edistää sceneä, Hansulinho jatkaa.

SJK:n riveissä edustaa jääkiekkopelipuolta ennestään Risto ”Dominointi” Järvi, joka on myös yksi Suomen menestyneimpiä NHL-pelisarjan pelaajia. Kaksikko on pelannut jo aiemmin joukkuepelisarjoissa samoissa joukkueissa ja nyt SJK eSportsilla on kaksi lajin kirkkainta tähteä riveissään.

Hanneksella on myös paljon samaa Riston kanssa, sillä molemmat haluavat aidosti viedä lajia eteenpäin. On mahtavaa nähdä kuinka intohimoisesti nämä taiturit suhtautuvat NHL-kilpapelaamiseen, kuvailee manageri Riihimaa.

Dominointi, eli Seppo itselle paremmin tunnettuna, on yksi suurimmista syistä SJK:hon liittymisessä. Seposta on tullut virtuaalikaukaloiden kautta mulle todella hyvä ystävä ja arvostus “kuningasta” kohtaan on erittäin suuri. Ollaan haaveiltu samassa organisaatiossa pelaamisesta pitkään ja nyt se käy toteen, kertoo Hansulinho.

Elektronisen kilpaurheilun maailmassa sarjakaudet käynnistyy yleensä juuri syksyllä ja turnauksia pelataan pitkin talvea kevääseen saakka. Seuraava turnaus, mihin SJK:n NHL-pelisarjan tähtikaksikko osallistuu, on SJK eSportsin yhteistyössä muun muassa Ilta-Sanomien kanssa järjestettämä IS CUP. Se pelataan Helsingissä Kampin ostoskeskuksessa17.-18. marraskuuta. Kyseessä on Suomen suurin NHL-pelisarjan turnaus, jossa palkintosummat kohoaa 6000 euroon. Karsinnat tuohon turnaukseen on parhaillaan käynnissä. Hansulinho on mukana suoraan kutsuttuna pelaajana. Dominointi pelaa omaa paikkaansa lopputurnauksessa karsintojen kautta.

IS Cupiin tosiaan tuli kutsu ja sekös lämmitti mieltä. Muiden karsintoja katsellessa piti pyyhkiä hikeä omaltakin otsalta. Mutta pääturnaukseen kutsuttuna lähdetään ehdottomasti parantamaan viime IS Cupin sijoitusta (4.) eli toisin sanoen voittoa haetaan, mutta pyyhe täytyy varmaan ottaa mukaan, koska taso on noussut viime änäristä järjettömän paljon, Hansulinho arvioi.

Tavoitteet tulevaisuudessa on tuoda sceneä enemmän ja enemmän esille ja tottakai olis huikeeta päästä ulkomaille vielä pelaamaan jonain päivänä, jatkaa Hansulinho omista suunnitelmistaan.

SJK eSports vahvisti tänä syksynä rivejään myös jalkapallopelisarja FIFA:n pelaja Anton ”Anzinho” Korvenaholla. Ennestään joukkueessa pelaa myös FIFA-pelaaja Juho ”Koppinen” Järvelä.

Voit tutustua SJK eSportsin toimintaan SJK:n nettisivuilta joukkueet osiosta, tai SJK eSportsin omilta somekanavilta, Facebookista, Twitteristä tai Instagramista. Lisäksi livepelejä voi seurata omalta Twitch– ja YouTube-kanavilta.